باز کردن روزه با آب سرد ممکن است منجر به مرگ شود


رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سمنان گفت: اگر فرد روزه‌اش را با آب خیلی سرد افطار کند، ممکن است به دلیل شوک عروقی در معده و فشاری که به سیستم قلب وارد می‌شود، منجر به مرگ وی شود.

به گزارش لقمه، دکتر سکینه محرابی اظهار کرد: روزه‌داری امری جدا از بهداشت و سلامت نیست و یکی از فرائضی بوده که با بهداشت و سلامت تن در ارتباط است.

وی با بیان اینکه یکی از مواردی فرد روزه‌دار باید رعایت کند، تغذیه مناسب در سحر و افطار است، افزود: علاوه بر توجه به مصرف پنج گروه اصلی غذایی که شامل قندها، پروتئین‌ها، مواد معدنی، چربی‌ها، سبزیجات و میوه‌جات بوده، حفظ مایعات و املاح و ویتامین‌ها در رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سمنان تصریح کرد: وعده غذایی اصلی بهتر است در سحر میل شود و بهترین ماده غذایی که کمتر موجب گرسنگی و تشنگی می‌شود، همراه کردن دو کف دست نان با هشت قاشق غذاخوری برنج با انواع خورشت‌های کم چرب است.

محرابی ادامه داد: یک واحد لبنیات مثل یک پیاله ماست یا یک لیوان شیر و دو واحد میوه باید در وعده سحر مصرف شود، همچنین مصرف حداقل دو لیوان آب که در آن از لیمو ترش تازه استفاده شده باشد، برای رفع عطش مناسب است.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سمنان اضافه کرد: خوردن چای در وعده سحر توصیه نمی‌شود؛ چرا که چای موجب دفع زودرس آب از بدن شده و تشنگی زودرس را به دنبال دارد.

محرابی خاطرنشان کرد: در وعده افطار نیز بهتر است روزه خود را با دو عدد خرما و کمی آب جوش باز کنیم، خوردن غذای کمی شیرین و ملایم مثل فرنی، حلوا، شیر برنج، نان، پنیر و سبزی و همچنین مصرف غذای پروتئینی مثل سوپ یا آش و سه کف دست نان مناسب است.

وی افزود: باز کردن روزه با شکم گرسنه با آب سرد به هیچ‏وجه توصیه نمی‌شود؛ زیرا معده به یک‏باره سرد و منقبظ شده و منجر به دردهای شکمی می‌شود و حتی گاهی ممکن است موجب وارد شدن شوک عروقی در معده و فشار به سیستم قلب شده و فرد سنگ‏کوب کرده و موجب مرگش شود.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سمنان تصریح کرد: برای برطرف کردن عطش بهتر است در اواخر افطار آب به شکل جرعه جرعه میل شود و در وعده بین افطار تا سحر نیز مصرف میوه‌های فصل توصیه می‌شود، همچنین بهتر است غذا را خوب جویده و آرام آرام خورده شود.

محرابی افزود: برای جلوگیری از سردردهای ناشی از روزه‌داری توصیه می‌شود که در وعده سحر از موادی که قند طبیعی دارند مثل خرما، کشمش، انجیر خشک و عسل استفاده شود؛ زیرا ماندگاری قند این‏ها بالا بوده و باعث افت قند خون در فرد نمی‌شود.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سمنان همچنین به روزه‌داران توصیه کرد: از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین و کار کردن در گرما در ماه رمضان که باعث دفع آب و املاح می‌شود، خودداری کنند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4603 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۳ مرداد بازدید: 2442 ساعت: 12:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظ...

  راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ه...

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ریزه کاری های لاغری را بخوانید! بسیاری از رژیم‌های غذایی وجود دارند که کمک می‌کنند شما خیلی سریع وزن کم کنید، اما عواقب این گونه رژیم‌ها در دراز مدت بسیار ناراحت کننده هستند.
غذاهای خنگ کننده! شاید فکر می کنید هوش و استعداد ذاتی است و نمی توانید بیش از این باهوش شوید، اما بعضی از خوراکی ها کارایی مغزتان را تحت تاثیر قرار داده و شما را باهوش تر می کند.
چرا به لوله ای كه آب از آن خارج می شود می گوییم شیر؟! در سال های دور ایران تنها دوشهر بیرجند و تبریز آب لوله كشی داشتند كه آن صنعت را از روسیه به امانت برده بودند و در كلان شهری مثل تهران مردم از آب چاه كه تمیز و سالم نبوداستفاده می كردند... ...
میهمانی‌های یک بار مصرف! سفره های ساده لبه توری جای سفره های طرح دار را گرفت و گل سرخی ها برچیده شد و نوبت به ظروف پیرکس و آرکوپال و سرامیک رسید. تحول و تجدد به همین جا ختم نشد بلکه این تغییرات، سفره ایرانی را در فهرست سنت های در آستانه انقراض قرار داد.