مواد غذایی مفید برای مقابله با گرما


سۆال اینجاست که در این روزهای گرم چه باید خورد تا آب کافی به ارگان‌های بدن برسد و انرژی بدن تأمین شود؟ با ما همراه باشید تا با مناسب‌ترین مواد غذایی مخصوص تابستان آشنا شوید.

به گزارش لقمه، بالأخره تابستان است و گرمایش. نمی‌شود اعتراضی کرد چون این همه میوه‌ی تابستانی خوشمزه و آبدار به مدد همین آفتاب و گرما در اختیار ما قرار می‌گیرند.
در این گرمای بی‌امان آبرسانی به بدن بسیار مهم می‌شود. البته ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. یعنی تغذیه‌ی تابستانه فقط این نیست که بطری بطری آب بنوشید. البته که باید بطری آب همیشه همراهتان باشد اما در کنار آن باید با مصرف مواد غذایی مناسب نیز به فکر آبرسانی بدن باشید. سۆال اینجاست که در این روزهای گرم چه باید خورد تا آب کافی به ارگان‌های بدن برسد و انرژی بدن تأمین شود؟ با ما همراه باشید تا با مناسب‌ترین مواد غذایی مخصوص تابستان آشنا شوید.
در طول روز، بدن ما از طریق تعریق، ادرار یا حتی تنفس در حدود 2 تا 2.5 لیتر آب از دست می‌دهد. باید بدانید که تأمین آب بدن برای سلامت و حفظ عملکرد ارگان‌ها لازم است و برای همین متخصصان به افراد بزرگ‌سال توصیه می‌کنند که هر روز حداقل یک و نیم لیتر آب بنوشند. اما تابستان و گرمای بی‌امان خورشید باعث می‌شود که نیاز بدن به آب بالا برود. برای همین هم لازم است که به فکر جذب مایعات بیشتری باشید. با این حال با نوشیدن آب خالی نمی‌شود تمام نیازهای بدن را تأمین کرد. خداوند میوه‌ها و خوراکی‌هایی متنوعی خلق کرده که سرشار از آب و فیبر بوده و تأمین آب بدن را بر عهده دارند.

میوه‌ها و سبزیجات : استارهای تأمین آب بدن
حتماً خودتان هم بهتر می‌دانید که میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آب هستند. این مواد غذایی مفید به طور متوسط از 80 تا 95 درصد آب تشکیل شده‌اند.
_در بین این میوه‌ها و سبزیجات خیار حاوی بیش‌ترین میزان آب می‌باشد. در واقع میزان آب این میوه به 79 درصد می‌رسد.
_ کاهو حاوی 95 و گوجه‌فرنگی و کدو نیز حاوی 94 درصد آب می‌باشند. برای همین هم یک سالاد کاهوی خوشمزه‌ی حاوی خیار و گوجه‌فرنگی یکی از بهترین خوردنی‌های مناسب برای فصل گرماست. چون هم خنک است و هم این که به راحتی آب بدن را تأمین می‌کند. البته حواستان باشد شیشه‌ی سس سفید را داخل آن چپ نکنید.
_ قهرمانان تأمین آب در بین میوه‌ها هم میوه‌های آبداری مانند هندوانه و طالبی با 91 درصد و بعد از آن لیموترش، گریپ‌فروت و پرتقال با 85 درصد آب می‌باشند. البته میوه‌های شیرین دیگری مانند زردآلو یا سیب نیز بین 86 و 85 درصد آب دارند.
_ میوه‌های دیگری مانند آووکادو، میوه‌ی شاه‌بلوط یا خرما نیز با وجود اینکه کالری زیاد و آب کمتری دارند اما با این حال حذف کامل آن‌ها از سبد میوه ایده‌ی خوبی نیست. به خاطر اینکه این میوه‌ها حاوی قندهای دیر جذبی هستند که برای تأمین انرژی بدن لازم‌اند.
_ فرقی نمی‌کند که در این فصل میوه و سبزیجات به صورت خام یا پخته مصرف شوند. اما با این حال باید بدانید که پختن این مواد غذایی کمی میزان آب آن‌ها را از بین می‌برد. بهتر است تا جایی که می‌شود این مواد غذایی خام مصرف شوند.


بفرمایید لبنیات اما نه زیاد
به عقیده‌ی متخصصان شیر یکی از مایعات مفید برای تأمین آب بدن محسوب می‌شود چون حاوی بین 80 تا 91 درصد آب می‌باشد. البته شیرهای کم چرب بیش از این آب دارند.
_ ماست کم چرب با حدود 88 درصد آب و پنیر سفید بدون چربی با 86 درصد آب در مقام‌های بعدی قرار دارند. برای همین هم مصرف این مواد غذایی نیز روشی مناسب برای تأمین آب بدن در دل گرماست. اما با این وجود بهتر است در مصرف آن دقت شود. یعنی اینکه سعی کنید تا جایی که ممکن است از لبنیات کم چرب استفاده کنید.

گوشت و ماهی
ماهی‌ها نیز حاوی میزان قابل‌توجهی آب هستند. در واقع این مواد غذایی مفید بین 65 تا 80 درصد آب دارند. گوشت‌های قرمز نیز به نوبه‌ی خود دارای بین 50 تا 70 درصد آب می‌باشند. البته میزان جذب آب از این مواد غذایی به نوع پخت آن‌ها بستگی دارد. حواستان باشد که گوشت‌های قرمز حاوی مواد چرب نیز هستند.
اگر می‌خواهید آب بدنتان را از طریق مواد غذایی حاوی پروتئین تأمین کنید باید بدانید که یک عدد تخم‌مرغ 75 درصد آب دارد و می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشت‌های پرچرب باشد. البته واضح است که هیچ ماده‌ی غذایی حتی میوه و سبزیجات نیز نمی‌توانند جای آب را بگیرند. زیر گرمای سوزان تابستان همیشه بطری آب دم دستتان باشد. بدانید و آگاه باشید که نوشابه‌ها و حتی آب میوه‌ها فقط رفع عطش می‌کنند و قادر نیستند که آب بدنتان را تأمین کنند. برای همین هیچ‌وقت نوشابه و آب میوه را جایگزین آب نکنید. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 4771 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۰ مرداد بازدید: 2242 ساعت: 9:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
2 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
3 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
4 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
5 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
6 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
8 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
9 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
11 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانستنی های بهداشتی سفره ای در گذشته بیشتر از سفره ‏های حصیری و پارچه ای استفا...

  بر اساس گروه خونی‌تان غذا بخورید تحقیقات نشان داده افرادی که گروه‌های خونی مشابه دا...

  خوردنی‌های مفید برای کبد چرب از آنجا که بیماری کبد چرب از جمله بیماری‌های خاموش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پرده بدون سفره پایگاه خبری لقمه: چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک شده و با وجود تنوع ژانری و موضوعی، جای خالی سبک زندگی ایرانی و مؤلفه‌های آن هم در آثار فیلم‌سازان پیشکسوت و هم فیلم‌سازان جوان محسوس است. یکی از این موارد کمتر پرداخته شده «غذای ایرانی» است.
چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ پایگاه خبری لقمه: بسیاری از اینفلوئنسرهای غذایی، مسابقات عجیب پرخوری، چالش خوردن حجم زیادی از غذا یا نقد رستوران‌های متنوع در یک روز را اجرا می‌کنند. اما آیا کسی به تبعات روانی و جسمی این‌گونه رفتارها برای مخاطبان نوجوان و جوان فکر کرده است؟
غُلغُل قلیان قدغن! ۱۰-۱۲ سالی هست قلیان به یکى از سرگرمی‌های رایج در ایران به ویژه در میان جوانان و نوجوانان تبدیل شده است و هر چه هم وزارت بهداشت و پزشکان به جوانان توصیه می‌کنند ‌این عادت خطرناک را ترک کنند، بی‌تأثیر است.
سیب رکورد تولید را زد اما روی دست باغدار ماند همزمان با آغاز برداشت سیب و افزایش تولید این میوه نگرانی باغداران را فرا گرفته و اینک پس از یک سال زحمت و به ثمر نشستن محصول فراوان و با کیفیت به جای خوشحالی اندوه و نگرانی از بازار برای تولیدکننده باقی مانده است.