به گزارش لقمه، دکتر سیاوش وزیری گفت: عامل ایجاد بیماری تب مالت یک نوع باکتری به نام جنس بروسلا است که گونههای متعدد آن در بز، گاو، گوسفند، شتر و ... بیماری ایجاد میکند. وی ادامه داد: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که میکروب ایجاد کننده آن میتواند هر قسمت از بدن انسان را هدف قرار دهد و در موارد شدید در اعصاب مرکزی مننژیت و در قلب عفونت دریچه را زمینه ساز شود. این پزشک متخصص با بیان اینکه زمان بروز علائم این بیماری در انسان از دو تا حداکثر شش هفته بعد از تماس با دام آلوده است، افزود: تعرق زیاد، طعم بد دهان، بوی بد دهان و عرق، درد مفاصل، بی حالی، کوفتگی عضلات، تب طولانی و ... از مهمترین علائم بیماری تب مالت در انسان است. وزیری تاکید کرد: چنانچه این علائم در بدن فردی مشاهده شود لازم است جهت بررسی امکان ابتلا به بیماری تب مالت به مراکز درمانی و پزشک مراجعه شود. وی در خصوص راههای انتقال تب مالت هم یادآوری کرد: این بیماری در مناطق روستایی از طریق استنشاقی و مواجه پوستی با دام آلوده ایجاد می شود و همچنین افرادی که با ذبح دام و لاشه آن سر و کار دارند نیز در صورت تماس مستقیم، در معرض خطر خواهند بود. به گفته این متخصص بیماریهای عفونی، در مناطق شهری راه ابتلا به بیماری تب مالت استفاده خوراکی از فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه و گوشت غیراستاندارد است که به میزان کافی حرارت دهی نشده باشد. وزیری خاطرنشان کرد: در مناطقی که از چربی دام آلوده برای تهیه لوازم بهداشتی و آرایشی استفاده می شود نیز امکان بروز این بیماری از طریق تماس با پوست بدن وجود دارد. وی با بیان اینکه این بیماری در مناطقی که اشتغال به دامپروری وجود دارد بیشتر دیده می شود، یادآوری کرد: لازم است دام ها توسط دامپزشکی بررسی و در صورت ابتلا به بیماری کشتار شوند و همچنین واکسیناسیون دامهای سالم نیز در دستور کار قرار گیرد. این پزشک متخصص گفت: افرادی که با دام و یا لاشه آن تماس مستقیم دارند نیز باید از وسایل محافظتی از جمله دستکش، ماسک، عینک و ... استفاده کنند تا با بافت و خون دام آلوده تماس مستقیم نداشته باشند. وزیری همچنین با تاکید بر اینکه بیماری تب مالت برای انسان واکسنی ندارد و تنها راهکار توصیه شده پیشگیری است، از خانوادهها خواست از مصرف شیرغیرپاستوریزه خودداری کنند. وی اظهارداشت: همچنین پنیر را نیز باید به مدت یک هفته در آب نمک نگهداری کرد و از تهیه ماست با شیر جوشانده نشده مطلقا پرهیز کرد. به گفته این متخصص بیماریهای عفونی گوشت نیز باید از مراکز معتبر و مورد تایید تهیه شود. بازگشت به صفحه نخست