واردات مشروط لوازم خانگی/ سهم ۸۰ درصدی کالاهای ایرانی از بازار


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر صمت با بیان اینکه برای رقابت پذیری در برخی از گروههای کالایی اجازه واردات داده می‌شود، گفت: اگر کالایی تولید داخل نداشته باشد یا تولید داخل جوابگو نباشد، اجازه واردات داده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محمدمهدی برادران درباره ممنوعیت واردات لوازم خانگی اظهار کرد: همه کشورها از صنایع داخلی خود حمایت می‌کنند، به ویژه اگر آن صنعت، صنعتی نوپا باشد، نیاز به حمایت دارد.

 
وی گفت: اکنون بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی در حوزه لوازم خانگی حجیم، لوازم خانگی کوچک و یا مجموعه صنایع مربوط به حوزه قطعه سازی، سرمایشی و گرمایشی همچنین در حوزه‌های صنایع گاز سوز در کشور فعالند که عمدتاً در چند سال اخیر تولید آنها اوج گرفته و نیازمند حمایت است.
 
معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه البته برای رقابت پذیری در برخی از گروهای کالایی اجازه واردات داده می‌شود، گفت: اگر گروه کالایی تولید داخل نداشته باشد یا تولید داخل جوابگوی نیاز داخلی نباشد، اجازه واردات آن داده می‌شود.
 
وی افزود: انتظار ما این است که تولیدکنندگان در برخی از گروهای کالایی که اخیراً خطوط جدید تولید را فعال کرده‌اند، بتوانند سهم بازار بیشتری را در داخل به خودشان اختصاص دهند تا سهم کالاهای موجود وارداتی و کالاهای قاچاق در سطح بازار کاهش پیدا کند؛ اکنون توانسته‌ایم بیش از ۸۰ درصد بازار داخلی را در گروه‌های کالایی متعدد از کالاهای داخلی تأمین کنیم که جای امیدواری دارد.
 
برادران گفت: در بحث واردات لوازم خانگی نیز اکنون چه در قالب ممنوعیت، چه در قالب محدودیت‌های تعرفه‌ای، همچنین در قالب تخصیص ارز، باید اولویت را به تولیدکنندگانی دهیم که با ارز کمتر بتوانند همان محصول یا محصول مشابه را در داخل تولید کنند؛ این سیاستی است که به نفع اقتصاد ملی است.
 
وی افزود: در عمل نیز با توجه به اینکه بازار داخلی ما بازار رقابتی بوده، در سال‌های اخیر توانسته رضایت مشتریان را کسب کند.
 
معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: ما هر لحظه احساس کنیم که بنا به هر دلیلی سطح کیفی محصولات تولیدی یا سطح نیاز داخلی تأمین نمی‌شود، به روش‌های تأمین کالا از خارج از کشور ورود می‌کنیم و این توان رقابتی هم در داخل و هم در سطح منطقه وجود دارد که بتوانیم رقابت کنیم.
 
وی با بیان اینکه اصل کلی ما نیست که بگویم واردات لوازم خانگی ممنوع و یا آزاد است، افزود: برای گروه‌های کالایی، کالا به کالا در کمیسیون‌های مربوط، بررسی انجام می‌شود و متناسب با همین بررسی‌ها، کالا مشمول حمایت‌های تعرفه‌ای می‌شود.
 
برادران ادامه داد: این روش در کشورهای بزرگ دنیا مرسوم است، در تاریخ کره جنوبی همین مسیر طی شد تا توانستند به سهم بزرگی از بازار برسند و در سطح بین‌المللی نیز رقابت کنند.
 
وی درباره اینکه ممکن است با حمایت‌های تعرفه‌ای کالایی، در بازار داخلی انحصار ایجاد شود؟ گفت: انحصار ممکن است در صنعت خودرو یا صنایع دیگر باشد، اما در صنعت لوازم خانگی با توجه به اینکه در هر گروه کالایی ۳۰ تا ۴۰ تولیدکننده برتر وجود دارد که با هم رقابت می‌کنند، انحصار ایجاد نمی‌شود.
 
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: بازار کشور با توجه به افزایش رشد تولید و رقابتی که در داخل وجود دارد، خود یک بازار غیر انحصاری است که هم در عرصه داخلی و هم در عرصه‌های بین‌المللی می‌تواند رقابت کند.
 
وی گفت: امسال هدف گذاری خوبی انجام دادیم که تولیدات لوازم خانگی را به ۲۰ میلیون دستگاه برسانیم. البته این موضوع نیازمند آن است که تولیدات داخلی با قیمت‌های مناسب به بازار عرضه شود تا خانوارهایی که تاکنون بی بهره و یا کم بهره بودند بتوانند از این محصولات خریداری کنند ضمن اینکه محصولات جدید هم به سبد تولیدات لوازم خانگی اضافه شود.
 
برادران اضافه کرد: با این روش، درصد عمده‌ای از تولیدات لوازم خانگی جایگزین کالاهای قاچاق و وارداتی و درصدی هم برای صادرات در نظر گرفته می‌شود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15568 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد بازدید: 137 ساعت: 8:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 صادرات جو پرک ممنوع شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
5 ایران آخرین هشدار را به پاکستان داد: شکایت می‌کنیم و غرامت می‌خواهیم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ شهريور
6 بیش از ۱۰ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
7 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
8 سهم هر ایرانی از واردات غذا چند دلار است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 ۸ میلیارد دلار کالای اساسی از برزیل وارد شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  صحیح و سالم پیر‌ شوید هیچ کس نمی‌تواند از پیری فرار کند، هرچند می‌شود با...

  چای سبز دشمن گوارش چای سبز نباید به همراه غذاهای گوشتی خورده شود زیرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
مجسمه‌های خندان با بستنی‌! پدر و مادرها همیشه به فرزندانشان سفارش می‌کنند که با غذای خود بازی نکنند؛ اما کار این هنرمند ژاپنی دقیقا همین بازی کردن با غذاهاست!
خوراکی‌هایی با کالری منفی و صفر کدامند مواد غذایی کم کالری، می توانند به کسانیکه به دنبال کاهش وزن هستند کمک کنند چرا که، بدن مجبور می شود تا از انرژی های ذخیره شده خود نیز در کنار آنها استفاده کند.
همه چیز درباره فلفل سیاه و سفید و خواص آنها پایگاه خبری لقمه: فلفل سیاه و سفید دو میوه Piper Nigrum یا گیاه فلفل هستند که در جنوب آسیا یافت می شود.