لزوم اتخاذ سیاست هایی در راستای افزایش رقابت پذیری تولید لوازم خانگی


بازار لوازم خانگی در هفته های اخیر با التهاب های جدیدی مواجه شده است و بسیاری از مسئولان معتقدند تنها راه ساماندهی این بازار جلوگیری از انحصار و حمایت از تولید داخلی در کنارآزادسازی واردات از طریق تعرفه گذاری مناسب است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، در هفته های اخیر بازار لوازم خانگی کشور با التهاب های جدیدی مواجه شده است که تحت تاثیر سیاست هایی مبنی بر ادامه ایجاد محدودیت در بازار لوازم خانگی از طریق تدوین سند تحول لوازم خانگی بوده است، چراکه در شرایط کنونی بخشی از قطعات اصلی تلویزیون و ... از طریق واردات تامین می شود و بسیاری از فعالان این صنعت معتقدند که در صورتی که بومی سازی مبتنی بر مونتاژ فناوری های روز نباشد صنعت لوازم خانگی ایران عقب می ماند.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی ایران باید همگام با فناوری های روز دنیا رشد کند، گفت: در سال های اخیر قیمت لوازم خانگی در ایران به شدت افزایش یافته و از طرف دیگر مشتریان از وضعیت راضی نیستند، به همین دلیل باید سیاست هایی در راستای افزایش رقابت پذیری تولید بکار گرفته شود که مشتریان بتوانند از قدرت انتخاب برخوردار شوند.

الله وردی دهقانی با بیان اینکه شائبه انحصار در بازار لوازم خانگی وجود دارد، افزود: از چند سال پیش واردات لوازم خانگی به ایران متوقف شد و از آنجایی که بخشی از محصولات مورد نیاز ایران از طریق واردات تامین می شد میزان عرضه لوازم خانگی در بازار کمتر از تقاضا بود، از این رو در کنار حمایت از تولید باید برنامه ای برای به تعادل رساندن بازار بکار برد، به طوری که بخشی از نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود در این مسیر برای حمایت از تولید می توان تعرفه ها را به گونه ای تغییر دارد که هم از انحصار در بازار لوازم خانگی جلوگیری شود و هم تولیدکننده های داخلی بتوانند سهمی از بازار داشته باشند.

بخشی از قطعات لوازم خانگی وارداتی هستند

در یک سال گذشته مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کردند که حدود 20 درصد از قطعات لوازم خانگی از طریق واردات تامین می شود و قرار است در سال های آینده با تداوم نهضت بومی سازی داخلی بخش عمده ای از این قطعات به صورت داخلی تولید شود، اما به گفته بسیاری از فعالان صنعتی این اقدام تنها در صورتی می تواند به نفع صنعت ایران باشد که همسو با ارتقای فناوری های روز باشد و اگر قطعات و تجهیزات لوازم خانگی با نام بومی سازی با فناوری های دسته چندم داخلی سازی شود نه تنها به ارتقای این صنعت کمک نمی کند بلکه مانع از رقابت پذیری تولید هم خواهد شد و در نهایت مصرف کننده ها همچنان به سمت محصولات قاچاق گرایش خواهند داشت، بنابراین در چنین شرایطی دولت باید زمینه تولید محصولات با فناوری های روز را در کشور فراهم کند.


دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در گفتگو با خبرگزاری موج با اشاره به اینکه تقریبا 40 درصد از برخی از قطعات لوازم خانگی به صورت وارداتی تامین می شده است، گفت: باید توجه داشت که امکان افزایش عمق ساخت تلویزیون در ایران غیرممکن است زیرا بومی سازی آن داخلی نیست و در تمام دنیا تنها چند شرکت هستند که قطعات خاص تلویزیون را می سازند و مابقی شرکت ها آن را وارد می کنند به همین دلیل ادعای بومی سازی برخی قطعات تلویزیون بیشتر مونتاژی است.

عباس هاشمی با بیان اینکه پایان عمر یک فناوری در تلویزیون 18 ماه است، گفت: برخی مواقع ادعای تولید برخی قطعات خاص از سوی شرکت ها می تواند جنبه تبلیغاتی داشته باشد واقعیت این است که تولید تلویزیون نیازمند فناوری به روز است و ایران در شرایط کنونی که به 2 میلیون 200 هزار دستگاه نیاز دارد بخش عمده ای آن از طریق کالاهای خارجی در بازار تامین می شود.

نقل از :خبرگزاری موج

کد: 14433 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۱۲ شهريور بازدید: 1810 ساعت: 11:02 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
2 واردات مشروط لوازم خانگی/ سهم ۸۰ درصدی کالاهای ایرانی از بازار ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
3 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
4 افزایش قیمت لوازم خانگی غیرقانونی است ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن
5 تعریف ۵ اولویت کالایی در قالب طرح جامع مبارزه با کالاهای قاچاق ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
6 افزایش قیمت لوازم خانگی از اول تیرماه ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۹ خرداد
7 برندهای کره ای با جنجال به دنبال سودبری از بازار ایران هستند ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
8 مواد غذایی و لوازم یدکی صدرنشین کالای قاچاق ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
9 تحول لوازم برقی خانگی در ایران ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۴ شهريور
10 کار سخت تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی در جلب اعتماد مصرف کنندگان ۱۳۹۹ جمعه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید؛ عامل بیماری در...

  چطور وزن‌مان را به سرعت کم کنیم اما به سلامتی مان لطمه نزنیم؟ از رژیمهای سخت خسته شده اید ؟ از این روشهای سالم و...

  واقعیت‌هایی تلخ در مورد چای شیرین درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم پایگاه خبری لقمه: زنان به رغم چالش‌های مختلف، پیشرفت‌های چشمگیری در علم داشته‌اند. زنان کشورمان نیز به طور فعالی در تحقیقات علمی مشارکت دارند و در زمینه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، فیزیک و... دستاوردهای قابل تحسینی داشته‌اند. عزم و انعطاف پذیری آنها منجر به پیشرفت های ارزشمندی شده که می‌تواند الهام‌بخش زنان در بسیاری از کشورهای دیگر باشد.
راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، سرشار از امگا ۳، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست. این دانه کوچک تأثیر چشمگیری بر سلامت قلب، گوارش، کاهش وزن و زیبایی پوست و مو دارد.
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.
بهترین زمان برای استفاده از سیر مردم معمولا از سیر گریزانند اما اگر خاصیت درمانی شگفت انگیز آن‌را بدانند، اشتیاق زیادی برای استفاده از آن پیدا خواهند کرد.