دلایل بالا رفتن قیمت سیب‌زمینی در بازار


رئیس هیئت مدیره انجمن سیب‌زمینی با بیان ۵ دلیل برای افزایش قیمت سیب‌زمینی در بازار می‌گوید: کشت امسال به دلیل پایین بودن قیمت سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش لقمه، محمد نیازی با اشاره به دلایل افزایش قیمت سیب‌زمینی در بازار اظهارداشت: سال گذشته تولید سیب‌زمینی بیش از نیاز بود و قیمت به شدت پایین آمد، به همین دلیل امسال کشاورزان سیب‌زمینی کمتری کشت کردند.

وی ادامه داد: از آنجایی که قیمت در بازار تابعی از عرضه و تقاضا است، با کاهش سیب‌زمینی در بازار، قیمت افزایش یافت.

رئیس هیئت مدیره انجمن سیب‌زمینی همچنین بالا رفتن قیمت تمام شده به دلیل افزایش قیمت نهاده‌ها، ماشین‌آلات، دستمزد و حمل و نقل را عامل دیگری برای افزایش قیمت سیب‌زمینی عنوان کرد.

نیازی افزود: افزایش قیمت سایر اقلام مانند برنج، میوه، حبوبات و نان، گرایش به مصرف سیلب‌زمینی نیز بیشتر شده و تقاضا در بازار بالا رفته است.

به گفته نیازی کاهش منابع آب در کشور نیز به پایین آمدن سطح زیر کشت کمک کرده و به کاهش تولید منجر شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن سیب‌زمینی همچنین تصریح کرد: کاهش ارزش پولی کشور نیز باعث گرایش بیشتر به صادرات شده و قیمت را در داخل افزایش داد.

به گفته نیازی، تولید سیب زمینی امسال به استناد آمار وزارت جهاد کشاورزی 500 هزار تن نسبت به سال گذشته کمتر می‌شود و تولید سیب زمینی سال گذشته 5 میلیون تن بوده است.

به گزارش فارس، سال‌هاست سیب‌زمینی‌کاران کشور با مشکل تولید انبوه در یک سال و کاهش قیمت و نیز پایین آمدن تولید در سال دیگر و افزایش قیمت مواجه هستند، همین مسئله باعث می‌شود، یک سال تولیدکنندگان و سال دیگر مصرف‌کنندگان متضرر شوند، این مشکل در قانون اقتصاد به منحنی عرضه و تقاضای تار عنکبوتی معروف است و به‌رغم تأکید کارشناسان به عنوان مشکل اصلی در کشاورزی کشور همچنان لاینحل باقی مانده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا نمی‌شد، با ارائه الگوی کشت، سطح کشت سیب‌زمینی را متناسب با تولید برنامه‌ریزی کرد، گفت: اجرای الگوی کشت نیاز به برنامه‌ریزی و ارائه مشوق‌های لازم از سوی وزارت جهاد کشاورزی دارد.

نیازی ادامه داد: اما وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته منابع مالی و وسع کارشناسی لازم نداشت و حتی به دلیل کاهش منابع جاری نمی‌توانست نظارت های کارشناسی را پیش ببرد، البته تحریم‌های اقتصادی نیز تدثیرگذار بود، تا آنها نتوانند رسالت خود را به خوبی عمل کنند.

وی همچنین به مشکل صنایع تبدیلی در کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 500 تا 600 هزار تن سیب‌زمینی در صنایع تبدیلی استفاده می‌شود، سال گذشته با افزایش تولید این صنعت می‌توانست سیب‌زمینی را با قیمت مناسب‌تری خریداری کند و قیمت را در بازار کنترل کند.

نیازی در پاسخ به اینکه آیا قیمت سیب زمینی کیلویی 2 هزار تومان در بازار منطقی است، گفت: قیمتی که از کشاورز خریداری می‌شود، 1100 تومان است و زمانی که به بازار می‌رسد، به این قیمت می‌رسد. انتظار داریم دولت قیمت کف و سقفی را تعیین کند، تا قیمت در وضعیت متعادل باشد.

وی با انتقاد از برنامه‌های خرید تضمینی دولت، گفت: باید قیمت خرید تضمینی بالاتر منظور شود، تا از نظر روانی قیمت محصول یک‌سال به اندازه‌ای پایین نباشد، تا تولیدکنندگان متضرر شوند و برای سال بعد کشت نکنند.

در ادامه دبیر انجمن سیب‌زمینی با بیان اینکه انجمن در سال 1389 برای حمایت از تولیدکنندگان، کنترل نوسانات قیمت بازار و ساماندهی تولید تشکیل شده است، در پاسخ به خبرنگار فارس که پرسید، چه اقداماتی برای کنترل تولید و قیمت انجام داده‌اید، گفت: حمایت کردیم تا طرح استمرار یا کشت سیب‌زمینی در فصل زمستان انجام شود که در صورت ادامه به خوبی می‌تواند قیمت را متعادل کند.

به گزارش فارس، متولیان تولید معتقدند اجرای الگوی کشت به دلیل تنوع و پراکندگی بهره‌برداران کشاورزی و عدم اجبار برای آن‌ها به سختی انجام می‌شود، اما تجربه‌ای که در کشورهای پیشرفته وجود دارد، این است نرخ خریدهای محصولات کشاورزی و نیز نهاده‌ها قبل از شروع سال زراعی به کشاورزان ابلاغ می‌شود؛ آنها براساس داده‌های اعلامی اقدام به کشت می‌کنند، بنابراین با این روش سطح زیر کشت بخش کشاورزی مدیریت می‌شود، یعنی اگر قرار باشد محصولی بیش‌تر کشت شود، نرخ خرید آن را بالاتر منظور می‌کنند، اما در کشور ما نرخ خریدهای تضمینی همواره بی موقع و بدون برنامه اعلام می‌شود. به عنوان مثال در سال جاری نرخ خرید تضمینی گندم زمانی به 720 تومان افزایش یافت که کشاورزان کشت خود را انجام داده بودند، همچنان در اواسط فصل برداشت که تقریباً 22 استان محصول گندم خود را برداشت کرده بودند، نرخ خرید به کیلویی 820 تومان افزایش یافت.

به هرحال البته می‌توان در کنار مدیریت کشت بسته‌های تشویقی نیز برای کشاورزان ارائه کرد، تا آنها ترغیب شوند در مسیری که دولت برای آنها تعیین کرده است، گام بردارند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 4908 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳۰ مرداد بازدید: 1584 ساعت: 2:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
3 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
7 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
8 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 محدودیت صادرات سیب درختی و پرتقال رفع شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
10 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
11 صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه محدود شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قوانین مسـافـرت در دوران بارداری به‌طور کلی خانم‌های باردار بعد از هفته 20 در صورتی...

  چگونه سریع و سالم چاق شویم؟ بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغ...

  پیاز خواص آنتی بیوتیکی و ضد مسمومیت دارد یک متخصص تغذیه در گفت‌وگویی در مورد مزایای مصرف پی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
سفره‌ مناسب قلبتان را پهن کنید! غذاهای زیر به شما کمک می‌کند قلب‌تان سالم بماند.
۱۵ نکته برای تغذیه ای بهتر محققان برای تغذیه ای بهتر ۱۵ نکته را توصیه می‌کنند از جمله اینکه در چای دارچین ریخته شود، گوجه با پوست خورده شود، با افزودن سیر در غذاها آشتی شود و در نهایت در فلفل پاش کمی زردچوبه ریخته شود.
چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.