شیرهایی را که در فضای آزاد نگه‌داری می‌شوند، نخرید!


مدیر کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر بیشترین شکایات مردمی درباره مواد غذایی مربوط به فرآورده‌های لبنی است، ‌گفت: متاسفانه شیری که باید در سوپرمارکت‌ها در یخچال نگه‌داری شود،‌ در داخل سبد و بیرون از مغازه قرار می‌گیرد. شیر به قدری حساس است که وقتی در دمای 30 تا 40 درجه نگه‌داری می‌شود، آلوده می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود مردم شیرهایی را که در فضای آزاد نگه‌داری می‌شوند، خریداری نکنند.

به گزارش لقمه، مهندس عباس مهدی‌زاده گفت: به علت حساسیت محصول و عدم رعایت زنجیره سرد در موقع حمل مواد لبنی اتفاقاتی نظیر فساد در آنها رخ می‌دهد. متاسفانه در امر آموزش به مردم ضعیف عمل کرده‌ایم زمانی که کارخانه شیر یا دوغ تولید می‌کند باید زنجیره سرد آن نیز در بازار رعایت شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال شیری که باید در سوپرمارکت‌ها در یخچال نگه‌داری شود،‌ در داخل سبد و بیرون از مغازه قرار می‌گیرد. شیر به قدری حساس است که وقتی در دمای 30 تا 40 درجه نگه‌داری می‌شود، آلوده می‌شود یا دوغ‌های نایلونی را در هوای داغ نگه می‌دارند. دوغ دارای مخمر است و مخمرها هم موجود زنده‌اند، سریعا رشد کرده و تولید گاز می‌کنند.

مدیرکل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اقدام مغازه دارها در نحوه نگه‌داری از محصولات لبنی از معضلات اساسی ماست، گفت: لازم است در این زمینه آگاهی بیشتری به مردم داده شود تا حتما شرایط و دمای نگهداری محصولات را از روی برچسب‌های نصب شده بر روی این مواد بخوانند و اگر در شرایط نامناسبی نگهداری می‌شوند یا به مغازه دار تذکر بدهند و یا از وی خرید نکنند. سس مایونز هم همین گونه است و باید حتما در یخچال نگهداری شود.

مهدی‌زاده ادامه داد: در تمام دنیا مردم اطلاعات مواد غذایی را از طریق برچسب دریافت می‌کنند. مردم باید هوشیار باشند که بر اساس ماده 11قانون مواد خوراکی و آشامیدنی تولیدکنندگان محصولات خوراکی و آشامیدنی اطلاعاتی شامل نام محصول، شرایط و دمای نگه‌داری، نحوه مصرف، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و سری ساخت حتما در برچسب‌ها لحاظ شده باشند تا اگر محصول مشکلی داشت به راحتی قابل ردیابی باشد.

وی با اشاره به اینکه متولی اصلی شیر خام، سازمان دامپزشکی است، گفت: باید شیری که تحویل کارخانه‌ها می‌دهند حد مجاز میکروب در آن رعایت شود، گفت: اکنون طبق استانداردها حد مجاز در شیر، 30 تا 100 هزار توتال کانت میکروبی است ولی متاسفانه به علت عدم برخورداری از دامداری‌های صنعتی، این میزان به خوبی رعایت نمی‌شود و میزان میکروب‌ها در شیر هم به صورت تصاعدی بالا می‌رود و در شیرهای درجه اول گاهی به عدد پنج میلیون هم می‌رسد بویژه در تابستان میزان آلودگی و فساد شیر بالاتر است.

مهدی‌زاده ادامه داد: بنابراین رعایت زنجیره سرد در زمان حمل و نقل شیرها و توسعه دامداری‌های صنعتی می‌تواند ایمنی و کیفیت شیرهای تولیدی را تضمین کند.



بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا

کد: 5107 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۸ شهريور بازدید: 2219 ساعت: 11:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
4 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
6 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
7 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سرد مزاجان و خوردن غذاهایی با طبع سرد اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچا...

  کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید نشان می دهد که اف...

  تغذیه سالم با ارزانترین خوردنی‌ها وقت آن رسیده این باور غلط را که خوردن غذای سالم ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به آجیل "نه" نگویید مغزها از جمله گردو، بادام، فندق و ... به عنوان یک میان وعده سالم به حفظ سلامتی شما کمک می کنند. شرایط نگداری این گروه از مواد غذایی آسان بوده و به راحتی در محیط کار، دانشگاه و مدرسه قابل مصرف هستند.
تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.
آشنایی با 5 ماده غذایی با کالری صفر خوشبختانه خداوند مواد غذایی کم یا بی کالری را در طبیعت نهاده است تا بتوانیم استفاده کنیم و از کالری دور باشیم و در عین حال بدن مان ضعیف نشود. با ما باشید تا با 5 نمونه از کم کالری ترین مواد غذایی آشنا شوید.
آرامش در خواب با این دمنوش‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهترین زمان خواب قبل از نیمه شب است اعلام کرد: مصرف برخی دمنوش‌ها و نوشیدنی‌ها باعث کاهش استرس و فکر و خیال شده و مصرف آنها قبل از خواب،آرامبخش است.