راه‌های افزایش تولید شیر و گوشت با ظرفیت‌های موجود


رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مشکلات صنعت دامداری و راهکارهای افزایش تولید شیر و خودکفایی در تولید گوشت قرمز را تشریح کرد.

به گزارش لقمه، محمدرضا سنجابی اظهار کرد: به راحتی می‌توان با حمایت از تولیدکنندگان و تامین نهاده‌ها، دامداران را به تولید داخلی دلگرم کنیم و به خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور نه تنها نیازی به واردات گوشت نداریم بلکه می‌توانیم صادرکننده باشیم.

سنجابی ادامه داد: تولید و تولیدکننده ارزشمند است و حمایت از آن به عنوان یک استراتژی درازمدت باید در اولویت برنامه‌های اقتصادی قرار گیرد.

رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان این‌که باید از دامداری‌های گوشتی و شیری حمایت بیشتری صورت گیرد، افزود: از تولیدکنندگان این بخش باید تقدیر شود زیرا آنها تولید را به کارهای واسطه‌ای که شاید سود بیشتری دارد ترجیح داده‌اند و زحمات آن را پذیرفته‌اند.

وی اظهار کرد: نبود ثبات در بازار، زمان نامناسب عرضه، نوسانات قیمت، تامین نبودن علوفه در زمان مناسب و واردات بی‌رویه باعث دلسردی دامداران شده است.

سنجابی ادامه داد: به تشکل‌ها باید بیشتر بها داشته شود و با واگذاری امور به آنها از ظرفیتشان استفاده بیشتری شود. تشکل‌های علمی خوبی داریم که می‌توانند در پیشبرد سیاست‌های کلان کشاورزی به‌ویژه بحث خودکفایی تولیدات کمک بسیاری کنند.

این کارشناس کشاورزی با تاکید بر اهمیت ثبات سیاست‌های کلان اقتصاد کشاورزی، گفت: باید به سمتی برویم که از تصمیمات خلق‌الساعه در برهه‌های زمانی کوتاه خودداری کرد؛ مثلا در گذشته بعضی بخشنامه‌ها دامداران را دچار مشکل کرد و ورود دام به صورت قاچاق از شرق کشور را به دنبال داشت و بیماری‌های دامی ایجاد کرد یا خروج دام‌های سبک به کشورهای همسایه را به اشتغالی برای یک عده تبدیل کرد.

وی ظرفیت کشور را برای تولید دام‌ سنگین بالا دانست و افزود: از این ظرفیت استفاده مطلوبی صورت نگرفته است؛ به طور مثال از گوساله‌های نر یا نژادهای شیری برای تامین گوشت استفاده می‌کنیم؛ روشی که در دنیا کمتر استفاده می‌شود و گوشت مورد نیاز را عمدتا با پرورش نژادهای گوشتی تامین می‌کنند.

سنجابی به نژاد گاوهای سیستانی یا سرابی اشاره و خاطرنشان کرد: این نژادها می‌توانند تا 1200 کیلوگرم افزایش وزن پیدا کنند. روش‌های دورگ‌گیری نیز در درازمدت باید در دستور کار قرار گیرد و با بهره گرفتن از پتانسیل دام‌های داخلی یک نژاد گوشتی ثابت داشته باشیم.

این کارشناس علوم دامی درخصوص پرورش دام‌های سبک نیز خودداری از کشتار زودرس را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید دام‌های سبک را به صورت صنعتی نگهداری و در وزن مناسبی کشتار کنیم و از کشتار زودرس یا کشتار دام‌های آبستن باید خودداری شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5181 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۹ شهريور بازدید: 3162 ساعت: 9:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
7 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش تشخیص ماهی تازه از کهنه سبزی‌پلو با ماهی را نمی‌توان غذای ملی ایرانی دانست...

  چگونه پوستی لطیف داشته باشیم تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان ثابت می‌کند که ت...

  تغذیه برای سلامت ریه ویتامینA، ویتامینD، ویتامینE، ویتامینC و همچنین وی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

19 گام تا لاغری و کاهش وزن اضافه وزن و چاقی از مشكل‌‌هایی است كه افراد زیادی با آن دست به گریبان هستند. روش‌های مختلفی هم برای كاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام وجود دارد كه البته همگی آنها اصولی و صحیح نیستند.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
نقش تغذیه در میگرن و کنترل آن بیماری میگرن که 15 تا 20 درصد از مردان و 25 تا 30 درصد از زنان از آن رنج می‌برند، با سردرد شدید و عمیق، نبض دار‌ و اغلب دردهای تکرار شونده و حساسیت به نور بروز پیدا می‌کند. درد شدید معمولا از صبح زود شروع می‌شود و ممکن است یک سمت سر را درگیر کند و همراه با استفراغ یا تهوع باشد. 10 درصد از مبتلایان به میگرن، دچار اختلالات چشمی، گیجی و ضعف بعد از حملات میگرن نیز می‌شوند.
با روش چنگال لاغر شوید! آیا رژیمی را سراغ دارید که در آن هر چه می‌خواهیم بتوانیم بخوریم اما با این حال لاغر شویم؟