راه‌های افزایش تولید شیر و گوشت با ظرفیت‌های موجود


رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مشکلات صنعت دامداری و راهکارهای افزایش تولید شیر و خودکفایی در تولید گوشت قرمز را تشریح کرد.

به گزارش لقمه، محمدرضا سنجابی اظهار کرد: به راحتی می‌توان با حمایت از تولیدکنندگان و تامین نهاده‌ها، دامداران را به تولید داخلی دلگرم کنیم و به خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور نه تنها نیازی به واردات گوشت نداریم بلکه می‌توانیم صادرکننده باشیم.

سنجابی ادامه داد: تولید و تولیدکننده ارزشمند است و حمایت از آن به عنوان یک استراتژی درازمدت باید در اولویت برنامه‌های اقتصادی قرار گیرد.

رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان این‌که باید از دامداری‌های گوشتی و شیری حمایت بیشتری صورت گیرد، افزود: از تولیدکنندگان این بخش باید تقدیر شود زیرا آنها تولید را به کارهای واسطه‌ای که شاید سود بیشتری دارد ترجیح داده‌اند و زحمات آن را پذیرفته‌اند.

وی اظهار کرد: نبود ثبات در بازار، زمان نامناسب عرضه، نوسانات قیمت، تامین نبودن علوفه در زمان مناسب و واردات بی‌رویه باعث دلسردی دامداران شده است.

سنجابی ادامه داد: به تشکل‌ها باید بیشتر بها داشته شود و با واگذاری امور به آنها از ظرفیتشان استفاده بیشتری شود. تشکل‌های علمی خوبی داریم که می‌توانند در پیشبرد سیاست‌های کلان کشاورزی به‌ویژه بحث خودکفایی تولیدات کمک بسیاری کنند.

این کارشناس کشاورزی با تاکید بر اهمیت ثبات سیاست‌های کلان اقتصاد کشاورزی، گفت: باید به سمتی برویم که از تصمیمات خلق‌الساعه در برهه‌های زمانی کوتاه خودداری کرد؛ مثلا در گذشته بعضی بخشنامه‌ها دامداران را دچار مشکل کرد و ورود دام به صورت قاچاق از شرق کشور را به دنبال داشت و بیماری‌های دامی ایجاد کرد یا خروج دام‌های سبک به کشورهای همسایه را به اشتغالی برای یک عده تبدیل کرد.

وی ظرفیت کشور را برای تولید دام‌ سنگین بالا دانست و افزود: از این ظرفیت استفاده مطلوبی صورت نگرفته است؛ به طور مثال از گوساله‌های نر یا نژادهای شیری برای تامین گوشت استفاده می‌کنیم؛ روشی که در دنیا کمتر استفاده می‌شود و گوشت مورد نیاز را عمدتا با پرورش نژادهای گوشتی تامین می‌کنند.

سنجابی به نژاد گاوهای سیستانی یا سرابی اشاره و خاطرنشان کرد: این نژادها می‌توانند تا 1200 کیلوگرم افزایش وزن پیدا کنند. روش‌های دورگ‌گیری نیز در درازمدت باید در دستور کار قرار گیرد و با بهره گرفتن از پتانسیل دام‌های داخلی یک نژاد گوشتی ثابت داشته باشیم.

این کارشناس علوم دامی درخصوص پرورش دام‌های سبک نیز خودداری از کشتار زودرس را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید دام‌های سبک را به صورت صنعتی نگهداری و در وزن مناسبی کشتار کنیم و از کشتار زودرس یا کشتار دام‌های آبستن باید خودداری شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5181 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۹ شهريور بازدید: 3069 ساعت: 9:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
2 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
3 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 قاچاق شیرخشک به چه دلیل رخ داد؟ ۱۴۰۴ شنبه ۴ خرداد
5 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
6 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
7 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
8 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
10 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
11 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  7 نکته مهم درمورد بستنی یکی از لذت‌ بخش‌‌ترین میان‌وعده‌هایی که در تابستان...

  علل شایع کم اشتهایی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف ش...

  یافته‌های جدید درباره ویتامین D و سالمندان پایگاه خبری لقمه: نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!
گوجه های بنفش به چه کار می‌آیند؟ دانشمندان اظهار داشتند که آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگیهای بنفش اصلاح شده ژنتیکی می تواند زمان مجاز نگهداری آن را دوبرابر کرده و آن را از 21 روز به 48 روز افزایش دهد.
مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان پایگاه خبری لقمه: بدون‌ شک مغزکردن هسته آلبالو و فروش آن کار روتین و شناخته‌شده‌ای نیست. اما عباس ‌هاشمی‌گلستانی از ٢٥ سالگی تا به امروز که ٤٢ ساله شده، یکی از پروپاقرص‌ترین مشتریان کارخانه‌های تولید مربا و کمپوت است. او که هم خریدار و هم فروشنده هسته آلبالو است، هسته‌های دورریز را از کارخانه‌ها می‌خرد و در کارگاه کوچکش مغزگیری می‌کند و به مشتریان خاصی می‌فروشد.
چاقی و یک دنیا مشکل همه می دانیم که کم کردن وزن برای بدن مفید است اما چه قدر؟ کافی است ۳ تا ۵ کیلوگرم کم کنید تا تاثیر آن را بر سلامت خود ببینید. به بیان دیگر کاهش ۱۰ درصد وزن کل بدن وضعیت جسمی شما را بهبود می بخشد.