خودکفایی 13.5 درصدی در تولید دانه‌های روغنی


مدیرکل پنبه، دانه‌های روغنی و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در تولید دانه‌های روغنی به 13.5 درصد خودکفایی رسیدیم.

به گزارش لقمه، محمدرضا درگاهی در گردهمایی برنامه‌ریزی کشت سالانه دانه‌های روغنی با بیان اینکه به یک میلیون و 290 هزار تن دانه روغنی در کشور نیاز داریم، اظهار کرد: در سال زراعی جاری 500 هزار تن دانه روغنی در کشور تولید شده است.

وی تصریح کرد: از این میزان 260 هزار تن کلزا، 170 هزار تن سویا، 40 هزار تن کنجد، 22 هزار تن آفتاب گردان، 5000 تن بادام زمینی و 6500 تن گلرنگ بوده است.

درگاهی با بیان اینکه در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل در تولید کلزا 85 درصد رشد داشته‌ایم، ادامه داد: سال گذشته 143 هزار تن کلزا در کشور تولید شده که این رقم در سال جاری به 264 هزار تن رسیده است.

مدیرکل پنبه و دانه‌های روغنی کشور یادآور شد: عملکرد تولید کلزا در واحد سطح در سال گذشته 1754 کیلوگرم بوده که امسال به 2155 کیلوگرم رسیده و افزایش 23 درصدی را تجربه کرده است.

وی اعلام کرد: سطح زیرکشت کلزا در سال گذشته 81 هزار هکتار بوده که امسال به 120 هزار هکتار رسیده است. همچنین برای سال آینده پیش بینی شده تا 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت کلزا برود.

درگاهی اضافه کرد: برآورد شده تا با کشت این میزان اراضی در سال آینده 400 هزار تن کلزا برداشت شود.

خودکفایی 20 درصدی در تولید کنجاله

مدیرکل پنبه و دانه های روغنی کشور اعلام کرد: در تولید کنجاله نیز به خودکفایی 20 درصدی رسیده‌ایم.

درگاهی خاطرنشان کرد: در کاشت، داشت و برداشت کلزا با مشکل روبرو نیستیم چراکه دانش و مکانیزاسیون این محصول در زمان ورود به کشور وارد شده است.

درگاهی یادآور شد: قیمت تضمینی هر کیلوگرم کلزا در سال گذشته هزار تومان بود که امسال به 1900 تومان رسیده که البته این قیمت پایه است و به قیمت بالاتر نسبت به این میزان فروش می‌رود.

وی نیاز کارخانه‌ها را براساس ظرفیت اسمی سه میلیون و 800 هزار تن دانه اعلام و اظهار کرد: 13.5 درصد این نیاز در داخل و مابقی از خارج کشور تامین می شود. 500 هزار تن آن در داخل کشور تامین می‌شود.

مدیرکل پنبه و دانه‌های روغنی کشور تصریح کرد: تا پایان سال 94 باید یک میلیون و 120 هزار تن دانه روغنی تولید شود که 720 هزار تن آن کلزا خواهد بود.

وی با بیان اینکه همدان رتبه هشتم کشور با تولید 5000 تن کلزا در سال را دارد،‌گفت:‌ کلزا همچون گندم در تمامی استان‌ها کشت می شود.

درگاهی اضافه کرد: اگر کلزا و گندم را در تناوب هم قرار دهیم افزایش عملکرد در گندم و کاهش هزینه‌های مبارزه با آفات را داریم.

مدیرکل پنبه و دانه‌های روغنی کشور در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه چرا کشاورزان به کشت این نوع محصولات تمایل چندانی ندارند؟ گفت: علت این امر واردات و قیمت مناسب خرید است. با تعیین قیمت تضمینی به دنبال این هستیم رغبت کشاورزان را افزایش دهیم و هم اکنون واردات را به گونه‌ای مدیریت می‌کنیم که به تولید داخل ضربه‌ای وارد نشود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5271 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر بازدید: 2395 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
4 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
6 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
7 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
8 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
9 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
10 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
11 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شکلات تلخ و تاثیر آن بر سلامت لقمه: تحقیقات زیادی راجع به فواید شکلات تلخ انجام ...

  ضررهای مصرف آب هنگام غذا خوردن یک مشاور تغذیه با بیان اینکه نباید قبل، حین و بعد ...

  تندخویی با مصرف غذای سرخ شده یک متخصص تغذیه گفت: یکی از روش‌های تأمین آرامش روا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.
لاغری با آب كرفس صحت ندارد مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه مشهد گفت:آب كرفس باعث كاهش آب بدن می‌شود و چربی بدن را نمی‌سوزاند فقط آب بدن را كاهش می‌دهد.
زندگی شاداب‌ با این 10خوراکی انسان از همان آغاز خلقت به‌دنبال اکسیر جوانی بوده تا بتواند سالم و شاداب زندگی کند و طول عمر بیشتری داشته باشد. گرچه هنوز هم نتوانسته به این معجون خالص دست یابد، اما مصرف بعضی غذاها در رژیم غذایی روزانه دست‌کمی از اکسیر جوانی ندارد.