خودکفایی 13.5 درصدی در تولید دانه‌های روغنی


مدیرکل پنبه، دانه‌های روغنی و گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در تولید دانه‌های روغنی به 13.5 درصد خودکفایی رسیدیم.

به گزارش لقمه، محمدرضا درگاهی در گردهمایی برنامه‌ریزی کشت سالانه دانه‌های روغنی با بیان اینکه به یک میلیون و 290 هزار تن دانه روغنی در کشور نیاز داریم، اظهار کرد: در سال زراعی جاری 500 هزار تن دانه روغنی در کشور تولید شده است.

وی تصریح کرد: از این میزان 260 هزار تن کلزا، 170 هزار تن سویا، 40 هزار تن کنجد، 22 هزار تن آفتاب گردان، 5000 تن بادام زمینی و 6500 تن گلرنگ بوده است.

درگاهی با بیان اینکه در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل در تولید کلزا 85 درصد رشد داشته‌ایم، ادامه داد: سال گذشته 143 هزار تن کلزا در کشور تولید شده که این رقم در سال جاری به 264 هزار تن رسیده است.

مدیرکل پنبه و دانه‌های روغنی کشور یادآور شد: عملکرد تولید کلزا در واحد سطح در سال گذشته 1754 کیلوگرم بوده که امسال به 2155 کیلوگرم رسیده و افزایش 23 درصدی را تجربه کرده است.

وی اعلام کرد: سطح زیرکشت کلزا در سال گذشته 81 هزار هکتار بوده که امسال به 120 هزار هکتار رسیده است. همچنین برای سال آینده پیش بینی شده تا 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت کلزا برود.

درگاهی اضافه کرد: برآورد شده تا با کشت این میزان اراضی در سال آینده 400 هزار تن کلزا برداشت شود.

خودکفایی 20 درصدی در تولید کنجاله

مدیرکل پنبه و دانه های روغنی کشور اعلام کرد: در تولید کنجاله نیز به خودکفایی 20 درصدی رسیده‌ایم.

درگاهی خاطرنشان کرد: در کاشت، داشت و برداشت کلزا با مشکل روبرو نیستیم چراکه دانش و مکانیزاسیون این محصول در زمان ورود به کشور وارد شده است.

درگاهی یادآور شد: قیمت تضمینی هر کیلوگرم کلزا در سال گذشته هزار تومان بود که امسال به 1900 تومان رسیده که البته این قیمت پایه است و به قیمت بالاتر نسبت به این میزان فروش می‌رود.

وی نیاز کارخانه‌ها را براساس ظرفیت اسمی سه میلیون و 800 هزار تن دانه اعلام و اظهار کرد: 13.5 درصد این نیاز در داخل و مابقی از خارج کشور تامین می شود. 500 هزار تن آن در داخل کشور تامین می‌شود.

مدیرکل پنبه و دانه‌های روغنی کشور تصریح کرد: تا پایان سال 94 باید یک میلیون و 120 هزار تن دانه روغنی تولید شود که 720 هزار تن آن کلزا خواهد بود.

وی با بیان اینکه همدان رتبه هشتم کشور با تولید 5000 تن کلزا در سال را دارد،‌گفت:‌ کلزا همچون گندم در تمامی استان‌ها کشت می شود.

درگاهی اضافه کرد: اگر کلزا و گندم را در تناوب هم قرار دهیم افزایش عملکرد در گندم و کاهش هزینه‌های مبارزه با آفات را داریم.

مدیرکل پنبه و دانه‌های روغنی کشور در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه چرا کشاورزان به کشت این نوع محصولات تمایل چندانی ندارند؟ گفت: علت این امر واردات و قیمت مناسب خرید است. با تعیین قیمت تضمینی به دنبال این هستیم رغبت کشاورزان را افزایش دهیم و هم اکنون واردات را به گونه‌ای مدیریت می‌کنیم که به تولید داخل ضربه‌ای وارد نشود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5271 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر بازدید: 2124 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
4 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
5 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
6 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
7 میزان واردات قطعات هلو و پرک پرتقال طی سال گذشته چقدر بود؟ ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
8 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
9 قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در 12 سال گذشته رسید ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
10 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
11 یک کارخانه غذایی افتتاح شد/ حتی یک ریال تسهیلات نگرفتیم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

  چگونه نخوردن صبحانه چاقمان می‌کند یک صبحانه خوب و کامل و البته معمولی، می‌تواند شامل...

  غذاهایی كه باید آنها را بیشتر خورد تنوع محصولات و مواد غذایی و فلسفه خوردن غذاها، نشا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ شستن دست‌ها! ویروس سرماخوردگی از طریق قطر‌ه‌های میکروسکوپی بیمار منتقل می‌شود. بیمار عطسه می‌کند و قطره‌های ریز در هوا اسپری و روی سطوح اطراف پخش می‌شوند. یا بیمار درون دست خود عطسه می‌کند و با لمس اشیاء، ویروس به همه اشیای دوروبر منتقل می‌شود.
تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است پایگاه خبری لقمه: در میزگردی با حضور کارشناسان، نیاز ۹۵ درصدی به واردات کالای استراتژیک دانه‌های روغنی،افزایش مصرف به موازات کاهش تولید، ظرفیت ۴.۶ میلیون تن کارخانه‌های روغن کشی و نیز ضایعات ۲۵ درصدی دانه روغنی کلزا مورد بررسی قرار گرفت.
ارتباط چاقی با یک پنجم موارد مرگ و میر در انسان تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چاقی می تواند عامل یک پنجم مرگ و میر انسان‌ها باشد.