روغن زیتون سبب کاهش ابتلا به سرطان‌های پوست و روده می‌شود


کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این مطلب که روغن زیتون منبع ایده‌آلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی است، گفت: وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.

به گزارش لقمه، علی اکبرکمالی اردکانی افزود: بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانه‌های کاروتنوئیدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در پایداری این روغن بسیار موثر است.

کمالی عنوان کرد: روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری‌های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد.

وی با بیان این که روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌کند، گفت: این روغن مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.

کمالی با اشاره به اینکه روغن زیتون کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌کند.

این کارشناس با بیان این مطلب که روغن زیتون مانع رسوب پلاک‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود، خاطرنشان کرد: روغن زیتون به علت دارا بودن چربی‌های غیراشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.

وی روغن زیتون را تنظیم کننده قند خون دانست و گفت: روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان‌های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها است که این آنتی اکسیدان‌ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی‌ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند و در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.

وی عنوان داشت: همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

وی توصیه کرد: برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول‌ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود.

این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی است، گفت: پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش کلسترول بد، کاهش لخته شدن خون، کاهش فشار خون بالا، درمان خونریزی لثه و تقویت لثه، تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو و تسکین دردهای روماتیسمی از جمله خواص دارویی این ماده غذایی است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5279 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر بازدید: 1760 ساعت: 3:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
2 آنچه در مورد هندوانه نمی دانید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
3 ۵ ماده غذایی دوستدار قلب را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
4 آیا تغذیه می تواند یکی از دلایل افسردگی باشد ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
5 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
6 آجیل چه زمانی در برنامه غذایی کودکان قرار می گیرد؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
7 برای پیشگیری از آسم روغن ماهی مصرف کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
8 خوردن 100 گرم ماهی 11 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
9 «تخم‌شربتی» را درست مصرف کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ آبان
10 خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ خرداد
11 تخمه هندوانه با یک دنیا خاصیت ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه چیزی باعث چاقی می شود؟ چرا بعضی افراد چاق و بعضی دیگر لاغر هستند؟ آیا چاق...

  درمان نكردن به موقع آبسه‌های دندانی منجر به مرگ بیمار می‌شوند یک دندانپزشک گفت: پوسیدگی دندانها و بیماری‌های لثه...

  بیماری‌ها را به دست اکالیپتوس بسپارید تب، سرفه، کیپ شدن بینی، عفونت ادراری، روماتیسم، نی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

استاتین‌ها با گریپ فروت تداخل دارند یک دکترای داروسازی با اشاره به اینکه گاه عوارض جانبی استاتین‌ها بسیار ناراحت کننده است، گفت: برای کاهش بروز عوارض جانبی دستگاه گوارش، باید استاتین‌ را عصرها با یک وعده غذا مصرف کرد.
دستور تهیه 10 جوشانده ضد سرما خوردگی رایج ترین نوشیدنی ما چای است اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی های جایگزین مانند انواع جوشانده ها و دم نوش های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می شوند و هم هر نوع سلیقه ای را پوشش می دهند. جوشانده ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود دارد؟
نحوه نگهداری میوه و سبزی میوه ها و سبزی ها ازجمله مهم ترین گروه های غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین بین ۳ تا ۴ واحد توصیه می شود. با خوردن آنها می توان ویتامین ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.
کیوی در رفع نفخ بعد از غذا موثر است کیوی حاوی آنزیمی است که به هضم پروتئین‌های گوشت قرمز، محصولات لبنی و ماهی کمک می‌کند.