روغن زیتون سبب کاهش ابتلا به سرطان‌های پوست و روده می‌شود


کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این مطلب که روغن زیتون منبع ایده‌آلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی است، گفت: وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.

به گزارش لقمه، علی اکبرکمالی اردکانی افزود: بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانه‌های کاروتنوئیدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در پایداری این روغن بسیار موثر است.

کمالی عنوان کرد: روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری‌های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد.

وی با بیان این که روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌کند، گفت: این روغن مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.

کمالی با اشاره به اینکه روغن زیتون کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌کند.

این کارشناس با بیان این مطلب که روغن زیتون مانع رسوب پلاک‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود، خاطرنشان کرد: روغن زیتون به علت دارا بودن چربی‌های غیراشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.

وی روغن زیتون را تنظیم کننده قند خون دانست و گفت: روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان‌های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها است که این آنتی اکسیدان‌ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی‌ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند و در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.

وی عنوان داشت: همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

وی توصیه کرد: برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول‌ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود.

این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی است، گفت: پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش کلسترول بد، کاهش لخته شدن خون، کاهش فشار خون بالا، درمان خونریزی لثه و تقویت لثه، تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو و تسکین دردهای روماتیسمی از جمله خواص دارویی این ماده غذایی است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5279 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر بازدید: 1708 ساعت: 3:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
2 آنچه در مورد هندوانه نمی دانید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
3 ۵ ماده غذایی دوستدار قلب را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
4 آیا تغذیه می تواند یکی از دلایل افسردگی باشد ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
5 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
6 آجیل چه زمانی در برنامه غذایی کودکان قرار می گیرد؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
7 برای پیشگیری از آسم روغن ماهی مصرف کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
8 خوردن 100 گرم ماهی 11 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن
9 «تخم‌شربتی» را درست مصرف کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ آبان
10 خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ خرداد
11 تخمه هندوانه با یک دنیا خاصیت ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

  پوست خوب غذای خوب می‌خواهد همه مردم دوست دارند پوستی شاداب، شفاف و جوان داشته...

  تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) پایگاه خبری لقمه: در مقاله قبل گفتیم علاوه بر دریا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت