پخت 20 درصد غذای رژیمی برای حجاج ایرانی/بازرسی روزانه از آشپزخانه‌ها


کارشناس بهداشت محیط مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت: روزانه ۶۳ تا ۶۴ هزار غذا برای زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه پخته می‌شود که ۲۰ درصد این مقدار برای زائران سالمند و مبتلا به فشارخون به صورت رژیمی تهیه می‌شود.

به گزارش لقمه، محمدعلی هدایت در گفت‌وگویی، در مورد نحوه بازرسی از هتل‌ها و مراکز طبخ غذای حجاج ایرانی در سرزمین وحی اظهار داشت: به نسبت جمعیت زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه کارشناس بهداشت محیط در هتل‌ها و آشپزخانه‌های مرکزی طبخ غذا برای زائران ایرانی مستقر هستند.

وی گفت: اکنون زائران ایرانی در شهر مدینه در 18 مجتمع هتل مستقر هستند که در هر مجتمع 2 تا 3 پزشک به صورت پزشک مجموعه به زائران خدمات سلامت را ارائه می‌کنند که در صورت نیاز و دریافت خدمات تخصصی‌تر زائران به بیمارستان هلال‌احمر در مدینه ارجاع داده می‌شوند.

وی در مورد نحوه طبخ و توزیع غذای زائران ایرانی در سرزمین وحی گفت: غذای گرم زائران ایرانی روزانه در دو آشپزخانه مرکزی به نام زین‌ و الدخیل در مدینه پخته می‌شود که علاوه بر کارشناس تغذیه و دامپزشک کارشناسان بهداشت محیط نیز برای نظارت بر فرایند طبخ غذا حضور دارند.

به گفته این کارشناس بهداشت محیط گاهاً برای پیشگیری از شیوع ویروس یا بیماری‌ها ضدعفونی، گندزدایی و یا حتی سمپاشی در این مکان‌ها انجام می‌شود تا غذا با بهترین کیفیت و سالم‌ترین روش به دست زائر برسد.

هدایت با تأکید بر اینکه سعی می‌شود تا غذا همواره به صورت گرم بین زائران توزیع ‌شود گفت: حتی سه، چهار ساعتی که زمان لازم است تا غذا بین زائران توزیع شود غذا را با دستگا‌ه‌های هیتر مخصوص با دمای بالای 60 درجه در ماشین‌های توزیع گرم نگه می‌داریم تا پس از پخت دچار آلودگی نشود.

وی در پاسخ به اینکه مواد اولیه غذایی از ایران یا عربستان تهیه می‌شود گفت: بخشی از مواد غذایی مانند حبوبات و سبزیجاتی که نگهداری آنها ساده‌تر است از ایران تهیه می‌شود ولی مواد غذایی که زود فاسد می‌شوند مانند انواع گوشت از عربستان سعودی خریداری می‌شود که قبل از ورود به آشپزخانه به تأیید دامپزشک مجموعه می‌رسد.

هدایت در پاسخ به اینکه آیا تا کنون گزارشی از مسمومیت غذایی گزارش شده گفت: با اینکه در مجموع شهرهای مکه و مدینه متناسب با توزیع زائر در این دو شهر روزانه بین 63 تا 64 هزار غذا طبخ می‌شود اما خوشبختانه تا به امروز هیچ گونه مسمومیت غذایی، اسهال یا عفونت‌های ناشی از مواد غذایی آلوده گزارش نشده است و حتی کشورهای دیگر برای زائران خود از نحوه تهیه و توزیع غذای زائران ایرانی الگوبرداری می‌کنند.

مشاور مرکز پزشکی حج و زیارت همچنین به این نکته اشاره کرد که از آنجایی که برخی از زائران سالمند بوده و دچار فشار خون یا انواع بیماری‌های زمینه‌ای هستند روزانه 20 درصد مجموعه غذای طبخ شده به صورت رژیمی تهیه می‌شود. 
 



بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 5356 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۵ مهر بازدید: 2987 ساعت: 1:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 راه اندازی سامانه پنجره واحد صف کامیون ها در مرز را تا حدی کوتاه می کند ۱۳۹۹ يکشنبه ۲۶ بهمن
3 روحانی تکلیف سازمان استاندارد و غذا و دارو را مشخص کرد ۱۳۹۶ جمعه ۸ دي
4 سازوکار خرید توافقی زعفران از طریق بورس کالا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
5 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
6 ادامه تناقض گویی مسئولان درباره تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی ۱۳۹۴ دوشنبه ۲ شهريور
7 از سرو غذای سیستان و بلوچستانی تا سفارش غذا برای خیریه ۱۳۹۴ يکشنبه ۱ شهريور
8 املت خوری میلیاردر!/ عکس ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۴ ارديبهشت
9 18 هزار تن تخم‌مرغ برای سبد اول کالایی ۱۳۹۲ چهارشنبه ۹ بهمن
10 دوست دارم تمام برنامه‌های هنری را بخش خصوصی برگزار کند ۱۳۹۲ جمعه ۱۷ آبان
11 پدر علم تغذیه ایران در گذشت ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10برگزیده دنیای خوراکی ها لقمه: با توجه به تنوع مواد غذایی بیشتر ما برای انت...

  توصیه هایی در مورد شیر شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکی...

  آب مزه دار را در تابستان حتما امتحان کنید اگر هر روز 7 تا 8 لیوان آب می نوشید، شاید بهتر باش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده از عوامل موثر شیوع آندومتریوز یک متخصص زنان زایمان و نازایی گفت: بیماری آندومتریوز اخیرا به دلیل بارداری در سنین بالا، استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده موجود در برخی مواد غذایی مانند تن ماهی افزایش یافته است.
چالش ایران و افغانستان بر سر سهم آب از رود هیرمند/حقابه ایران از هیرمند چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: رودخانه هیرمند یکی از رودهای پرآب افغانستان است که به دریاچه هامون می‌ریزد. اما مدتی است که ممانعت افغانستان از ورود سهم ایران از آب هیرمند به مشکلی جدی برای استان سیستان و بلوچستان ایران تبدیل شده است.
بمب انرژی شوید موادغذایی بر میزان انرژی و خلق و خوی ما تأثیرات متفاوتی برجامی‌گذارند. آگاهی به اینكه در هر دوره و زمانی چه موادی را در سبد غذایی خود قرار دهیم كمك خواهد كرد كه با آسودگی خاطر و در شرایط بهتری فرد بتواند از آن مرحله عبور كند. برای مثال تأكید می‌شود كه مصرف سیب در طول روز افراد را از افسردگی دور نگه می‌دارد.
از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.