به گزارش لقمه، شما در طول روز یا هفته چند بار از مایکروویو برای گرم کردن مواد غذایی مختلف استفاده میکنید؟ آیا میدانید قرار دادن برخی از مواد غذایی داخل مایکروویو میتواند برایتان دردسرساز شود؟
_ تخممرغ
هرگز تخممرغ خام را با پوست یا بدون پوست داخل مایکروویو نگذارید. پوست تخممرغ خام در اثر حرارت بالای مایکروویو، میترکد و ممکن است محتویات آن باعث آسیب دیدن المنتهای داخل دستگاه شود.
چاره چیست؟
تخممرغ را داخل یک پیاله یا بشقاب شیشهای که از قبل کمی چرب شده است، بشکنید و با چنگال، سوراخهایی در زرده آن ایجاد کنید.
راه دیگر، هم زدن زرده و سفیده تخممرغ پیش از قرار دادن آن در مایکروویو است. قرار دادن تخممرغ پختهای که با چاقو به چند قسمت تقسیم شده در مایکروویو نیز مشکلی ایجاد نمیکند.
_ هویج
هویج از سبزیهای نسبتاً کم آب است و با توجه به بافت تقریباً سفتی که در وسط آن وجود دارد، گذاشتن آن داخل مایکروویو باعث خشک شدن یا حتی سوختنش میشود.
چاره چیست؟
هویج خام را داخل مایکروویو نگذارید. شما میتوانید هویج را بپزید و آن را با شیر و کره مخلوط کنید و به صورت پوره دربیاورید و این پوره را برای گرم شدن یا پختن درون مایکروویو قرار دهید.
_ ماهی و میگو
بافت گوشت ماهی و میگو از گوشتهای دیگر بسیار نرمتر است، به همین دلیل اگر ماهی و میگو را خام یا پخته داخل مایکروویو بگذارید، گوشت آنها از هم میپاشد و تمام دیوارههای داخلی دستگاه را کثیف میکند. چربی بیش از اندازه و بافت نرم ماهی تن هم باعث پاشیدن تکههای آن در اثر حرارت بالای مایکروویو میشود.
چاره چیست؟
ماهی را پس از طعمدار کردن، با پوست داخل یک ظرف گود مانند بشقاب خورشخوری یا ظرف پیتزاخوری بگذارید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. حالا میتوان این ظرف سرپوشیده را با خیال راحت، داخل مایکروویو گذاشت. تن ماهی را هم میتوان به همین شکل گرم کرد. اگر حرارت مناسبی برای پخت یا گرم کردن ماهی و میگو انتخاب کرده باشید، امکان از دست رفتن بافت ظاهری آنها به زیر ۱۰ درصد میرسد.
_ گوجهفرنگی
گوجهفرنگی یکی از پرآبترین صیفیهاست که اگر به صورت خام و سالم داخل مایکروویو قرار داده شود، در اثر بالا رفتن بیش از اندازه درجه حرارت آب داخل آن، میترکد و مشکلساز میشود.
چاره چیست؟
چند برش عمیق دور تا دور گوجهفرنگی خام ایجاد کنید و سپس آن را داخل مایکروویو بگذارید. حتی میتوان گوجهفرنگی را حلقهحلقه و با چنگال، سوراخهایی روی هر حلقه ایجاد کرد و سپس آن را درون دستگاه قرار داد.
_ غذاهای آبکی و سسهای گوشتی
حجم بالای آب این مواد غذایی، داغ شدن بیش از اندازه آبشان و ترکیدن اجزای ریز موجود در آنها (مانند لوبیا، لیمو یا نخود و نخودفرنگی) میتواند باعث آلوده شدن فضای داخلی مایکروویو یا حتی آسیب دیدن لوازم داخلی دستگاه شما شود.
چاره چیست؟
باید غذاهای آبکی و سسهای گوشتی را داخل ظروف پلاستیکی گود یا کاسه بریزید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. به این ترتیب میتوانید از پاشیدن آب داخل مایکروویو پیشگیری کنید.
_ گوشت استیک
گوشت تکهای خام به خصوص اگر گوشت گوساله بدون چربی باشد، پس از قرار دادن داخل مایکروویو مانند لاستیک ماشین، سفت و غیر قابل مصرف میشود. دلیل این موضوع هم تبخیر بیش از اندازه آب درون بافت گوشت طی فرآیند پختن است.
چاره چیست؟
باید گوشتهای استیکی را با کره، چرب و مزه دار کنید و بعد آنها را درون یک بشقاب خورشخوری گود که مقدار اندکی آبجوش و آبلیمو دارد، بگذارید و روی بشقاب را با سلفون بپوشانید یا با بشقاب دیگری، یک در برای آن درست کنید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :جام جم