مواد لازم برای چهار نفر
برنج: چهار پیمانه
فیله ماهی آزاد: 400 گرم
زرده تخممرغ: دو عدد
زعفـران غلیظ دم شده: دو قاشق غذاخوری
آرد: نصف پیمانه
نمك: نصف قاشق چایخوری
ادویه شامل (فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه، پودر لیـمو امانی) روی هم: دو قاشق چایخوری
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو میگذارند یا جدا سرو میكنند. اما نكات جالبی در این دستور آمده كه فكر میكنم كمتر كسی در حال حاضر از آن مطلع بوده باشد. این نكات معطوف به ماهی و البته تیغ ماهی است! در گذشته به دو روش تیغ ماهی را نرم میكردند. یا سركه را جوش میآوردند و ماهی را كه تكه كرده بودند در فاصله بالاتری از سركه روی توری میچیدند تا بخار سركه به مدت سه ساعت تیغ را نرم كند یا همین كار را با آب انجام میدادند، البته با استفاده از آب شش ساعت طول میكشید. خوب نه، ما در آشپزخانههایمان آنقدر وقت میگذاریم و نه میتوانیم. البته در شمال كشور ماهی را به قدری سرخ میكنند كه تیغهای آن هم كاملا سرخ و قابل خوردن میشود. ولی با وجود روشهای پاك و خرد كردن جدید كه فیله را كاملا از تیغ و پوست جدا میكنیم دیگر تیغی نخواهیم داشت به جز تعداد كمی ماهی كه تیغ داشتن آن غیرقابل اجتناب است، مثل ماهی سفید. در هر حال این غذا از یك دستور قدیمی به دست آمده است.
برنج را آبكش كرده و كنار میگذاریم. وقتی از حرارت افتاد پلو را به ادویه آغشته میكنیم. ماهی را تكه كرده و در دستمال آشپزی میپیچیم تا خشك شود. زردهها را هم زده و با زعفران مخلوط میكنیم و كنار دستمان میگذاریم. آرد را هم با نمك مخلوط كرده و كنار میگذاریم، حالا روغن را داغ میكنیم. تكههای ماهی را در زرده غلتانده و با چرخاندن در آرد كامل آرد پوشانی كرده، بعد در روغن سرخ میكنیم و روی توری میگذاریم تا روغن اضافی آن برود.
ته قابلمه را تهدیگ دلخواه گذاشته، لایهلایه پلو و ماهی را میریزیم و در آن را میگذاریم تا با حرارت زیاد دم بكشد. سپس 1/4 لیوان آب داغ و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را مخلوط كرده و روی پلو میدهیم، بعد دمكنی گذاشته و یك ساعت با حرارت ملایم برنج را دم میكنیم.
نکته: میتوانید به جای ماهی آزاد از ماهی تیلاپیا نیز استفاده كنید.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :خانواده سبز