دستور پخت مـاهی پـلاو


در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو می‌گذارند یا جدا سرو می‌كنند.

مواد لازم برای چهار نفر

برنج: چهار پیمانه

فیله ماهی آزاد: 400 گرم

زرده تخم‌مرغ: دو عدد

زعفـران غلیظ دم شده: دو قاشق غذاخوری

آرد: نصف پیمانه

نمك: نصف قاشق چایخوری

ادویه شامل (فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه، پودر لیـمو امانی) روی هم: دو قاشق چایخوری

روغن: به میزان لازم



طرز تهیه

در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو می‌گذارند یا جدا سرو می‌كنند. اما نكات جالبی در این دستور آمده كه فكر می‌كنم كمتر كسی در حال حاضر از آن مطلع بوده باشد. این نكات معطوف به ماهی و البته تیغ ماهی است! در گذشته به دو روش تیغ ماهی را نرم می‌كردند. یا سركه را جوش می‌آوردند و ماهی را كه تكه كرده بودند در فاصله‌ بالاتری از سركه روی توری می‌چیدند تا بخار سركه به مدت سه ساعت تیغ را نرم كند یا همین كار را با آب انجام می‌دادند، البته با استفاده از آب شش ساعت طول می‌كشید. خوب نه، ما در آشپزخانه‌های‌مان آنقدر وقت می‌گذاریم و نه می‌توانیم. البته در شمال كشور ماهی را به قدری سرخ می‌كنند كه تیغ‌های آن هم كاملا سرخ و قابل خوردن می‌شود. ولی با وجود روش‌های پاك و خرد كردن جدید كه فیله را كاملا از تیغ و پوست جدا می‌كنیم دیگر تیغی نخواهیم داشت به جز تعداد كمی ماهی كه تیغ داشتن آن غیرقابل اجتناب است، مثل ماهی سفید. در هر حال این غذا از یك دستور قدیمی به دست آمده است.

برنج را آبكش كرده و كنار می‌گذاریم. وقتی از حرارت افتاد پلو را به ادویه آغشته می‌كنیم. ماهی را ‌تكه كرده و در دستمال آشپزی می‌پیچیم تا خشك شود. زرده‌ها را هم زده و با زعفران مخلوط می‌كنیم و كنار دست‌مان می‌گذاریم. آرد را هم با نمك مخلوط كرده و كنار می‌گذاریم، حالا روغن را داغ می‌كنیم. تكه‌های ماهی را در زرده غلتانده و با چرخاندن در آرد كامل آرد پوشانی كرده، بعد در روغن سرخ می‌كنیم و روی توری می‌گذاریم تا روغن اضافی آن برود.

ته قابلمه را ته‌دیگ دلخواه گذاشته، لایه‌لایه پلو و ماهی را می‌ریزیم و در آن را می‌گذاریم تا با حرارت زیاد دم بكشد. سپس 1/4 لیوان آب داغ و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را مخلوط كرده و روی پلو می‌دهیم، بعد دم‌كنی گذاشته و یك ساعت با حرارت ملایم برنج را دم می‌كنیم.

نکته: می‌توانید به جای ماهی آزاد از ماهی تیلاپیا نیز استفاده كنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خانواده سبز

کد: 5496 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۲ آبان بازدید: 3393 ساعت: 6:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


هندل

دهنم آب افتاد....

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت به...

  پسته بخورید تا قند مواد غذایی جذب شود مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد خوردن روزانه پسته مو...

  عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع! معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.
هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: معاون امور رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح اقدامات دولت برای حمایت از مادران باردار و کودکان تا 5 سال، گفت: ماهانه 32 هزار میلیارد تومان در قالب یارانه و کالابرگ هزینه می‌شود.
هیچ‌یک از نوشیدنی‌های کفیر در بازار ایران، کفیر نیست! یک متخصص صنایع غذایی تاکید کرد:«هیچ کدام از دوغ هایی که به نام نوشیدنی کفیر در بازار وجود دارد در واقع کفیر نیست چرا که تولید کفیر به لحاظ شرعی در کشورهای اسلامی اشکال دارد.»
از همین امروز این خوراکی‌ها را نخورید/تغییر الگوی مصرف چیست پایگاه خبری لقمه: برای سلامتی بدنمان بهتر است مواد غذایی و نوشیدنی‌های مضر را بشناسیم و بدنمان را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها قرار ندهیم.