دستور پخت مـاهی پـلاو


در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو می‌گذارند یا جدا سرو می‌كنند.

مواد لازم برای چهار نفر

برنج: چهار پیمانه

فیله ماهی آزاد: 400 گرم

زرده تخم‌مرغ: دو عدد

زعفـران غلیظ دم شده: دو قاشق غذاخوری

آرد: نصف پیمانه

نمك: نصف قاشق چایخوری

ادویه شامل (فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه، پودر لیـمو امانی) روی هم: دو قاشق چایخوری

روغن: به میزان لازم



طرز تهیه

در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو می‌گذارند یا جدا سرو می‌كنند. اما نكات جالبی در این دستور آمده كه فكر می‌كنم كمتر كسی در حال حاضر از آن مطلع بوده باشد. این نكات معطوف به ماهی و البته تیغ ماهی است! در گذشته به دو روش تیغ ماهی را نرم می‌كردند. یا سركه را جوش می‌آوردند و ماهی را كه تكه كرده بودند در فاصله‌ بالاتری از سركه روی توری می‌چیدند تا بخار سركه به مدت سه ساعت تیغ را نرم كند یا همین كار را با آب انجام می‌دادند، البته با استفاده از آب شش ساعت طول می‌كشید. خوب نه، ما در آشپزخانه‌های‌مان آنقدر وقت می‌گذاریم و نه می‌توانیم. البته در شمال كشور ماهی را به قدری سرخ می‌كنند كه تیغ‌های آن هم كاملا سرخ و قابل خوردن می‌شود. ولی با وجود روش‌های پاك و خرد كردن جدید كه فیله را كاملا از تیغ و پوست جدا می‌كنیم دیگر تیغی نخواهیم داشت به جز تعداد كمی ماهی كه تیغ داشتن آن غیرقابل اجتناب است، مثل ماهی سفید. در هر حال این غذا از یك دستور قدیمی به دست آمده است.

برنج را آبكش كرده و كنار می‌گذاریم. وقتی از حرارت افتاد پلو را به ادویه آغشته می‌كنیم. ماهی را ‌تكه كرده و در دستمال آشپزی می‌پیچیم تا خشك شود. زرده‌ها را هم زده و با زعفران مخلوط می‌كنیم و كنار دست‌مان می‌گذاریم. آرد را هم با نمك مخلوط كرده و كنار می‌گذاریم، حالا روغن را داغ می‌كنیم. تكه‌های ماهی را در زرده غلتانده و با چرخاندن در آرد كامل آرد پوشانی كرده، بعد در روغن سرخ می‌كنیم و روی توری می‌گذاریم تا روغن اضافی آن برود.

ته قابلمه را ته‌دیگ دلخواه گذاشته، لایه‌لایه پلو و ماهی را می‌ریزیم و در آن را می‌گذاریم تا با حرارت زیاد دم بكشد. سپس 1/4 لیوان آب داغ و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را مخلوط كرده و روی پلو می‌دهیم، بعد دم‌كنی گذاشته و یك ساعت با حرارت ملایم برنج را دم می‌كنیم.

نکته: می‌توانید به جای ماهی آزاد از ماهی تیلاپیا نیز استفاده كنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خانواده سبز

کد: 5496 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۲ آبان بازدید: 3177 ساعت: 6:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


هندل

دهنم آب افتاد....

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی از اواخر شهریورماه پایگاه خبری لقمه: سخنگوی سازمان غذا و دارو از اجرا...

  پیشگیری از موخوره با تغذیه درست موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنیم؟ هر روزه حجم بالایی ازخوارکی‌ها در سراسر جهان دور ریخته می‌شوند در حالی که بسیاری از همین مواد را می‌شد با نگهداری صحیح بیشتر و بهتر استفاده کرد. راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را در ادامه بخوانید.
لاغر شدن برای سلامت یا زیبایی آیا شما هم فکر می کنید هر قدر لاغرتر باشید، زیباتر هستید و کاهش وزن و لاغر شدن به بهبود کیفیت زندگی تان کمک می کند؟
فیس بوک واقعا چاق کننده است نتایج یک مطالعه جدید که شرح آن در مجله "Consnmer Research" منتشر شده تایید می‌کند که کاربران سایت‌های اجتماعی با استفاده مداوم از این سایت‌ها واقعا سلامت خود را به خطر می‌اندازند.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.