به گزارش لقمه، در سالهای گذشته ایرانیان کشت زعفران را به افغانیها آموزش دادند و توسعه تولید این محصول را به جای خشخاش به آنها پیشنهاد کردند که البته تا کنون هم افغانیها پیشرفت مناسبی در این زمینه داشته و توانستهاند حدود سه تن از زعفران جهان را در کشور خود تولید کنند اما برخی دستاندرکاران از جمله نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران از این توسعه کشت در کشور همسایه و دیگر کشورها به عنوان خیزش جهان برای تصاحب جایگاه ایران در تولید زعفران یاد کردهاند. در حالی که علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید بر حفظ جایگاه تولید زعفران در ایران اظهارکرد: سالانه حدود 300 تن زعفران در جهان تولید میشود که ایران با تولید حدود 270 هزار تن تولیدکننده و تامین کننده بیش از 90 درصد زعفران جهان است و کشورهای دیگر تنها 10 درصد از این محصول را تولید میکنند. وی افزود: برخی کشورها مانند افغانستان که حدود یک درصد از زعفران جهان را تولید میکنند هیچگاه نمیتوانند تهدیدی برای زعفران ایرانی باشند. عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: طی سالهای گذشته بسیاری کشورها سعی کردند تا با زعفران ایرانی رقابت و حتی بتوانند جایگاه زعفران ایرانی را متزلزل کنند اما تولید زعفران از نظر کمیت، کیفیت و قیمت به گونهای است که هیچ کشوری یارای رقابت با آن را ندارد. بازگشت به صفحه نخست