پایان برداشت پسته و کاهش 25 درصدی تولید


رییس انجمن پسته گفت: علیرغم برآوردهای گذشته مبنی بر تولید 180 هزار تنی پسته در سال جاری، میزان برداشت این محصول در پایان فصل با کاهش حدود 25 درصدی به حدود 140 هزار تن رسید.

به گزارش لقمه، محسن جلال‌پور اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شد تولید پسته در سال جاری به حدود 210 هزار تن افزایش یابد اما در اردیبهشت که به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی خوشه‌های پسته پر نشدند برآوردها نشان داد میزان تولید تا 180 هزار تن کاهش یابد که البته در ابتدای شهریور ماه و همزمان با آغاز فصل برداشت پیش‌بینی‌ها به گونه‌ای دیگر پیش رفت تا این‌که همه کارشناسان، تولید این محصول در سال جاری را نهایتا تا 160 هزار تن اعلام کردند.

وی افزود: با پایان فصل برداشت - در اوایل آبان ماه - به این نتیجه رسیدیم که باز هم برآوردهای صورت گرفته دقیق نبوده و تولید پسته همچنان کمتر از آنچه فکر می‌کردیم بوده است چراکه میزان برداشت حدود 140 هزار تن شد.

صادرات 25 هزار تنی پسته در هفته‌های اخیر

رییس انجمن پسته ادامه داد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون 25 هزار تن از پسته صادر شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 50 هزار تن دیگر نیز صادر شود البته حدود 30 هزار تن از پسته تولید امسال در سال آینده صادر خواهد شد.

کاهش وزن صادرات پسته و افزایش ارزش صادرات

جلال‌پور اظهار کرد: با توجه به کاهش تولید پسته به نظر می‌رسد میزان صادرات این محصول نیز با کاهش قابل توجهی مواجه شود؛ به گونه‌ای که برآوردها نشان می‌دهد 105 تا 110 هزار تن از این محصول به کشورهای متقاضی صادر شود و این درحالی است که میزان صادرات پسته در سال گذشته حدود 130 هزار تن بود.

وی افزود:‌ البته با توجه به افزایش نرخ ارز و قیمت پسته به نظر می‌رسد از نظر ارزشی، صادرات پسته درآمد ارزی بالاتری را برای کشور به ارمغان بیاورد.

طولانی بودن دوره آبیاری عامل کاهش تولید پسته

رییس انجمن پسته علت اصلی کاهش تولید پسته را شرایط آب و هوایی عنوان و اظهار کرد: دوره آبیاری برخی باغ‌ها تا صد روز طول می‌کشد و حتی باغداران در باغ‌هایی که از نظر آبی در شرایط بهتری قرار دارند نهایتا هر 60 روز یکبار محصول خود را آبیاری می‌کنند این درحالی است که باغ‌های پسته در آمریکا در هر 12 روز یکبار آبیاری می‌شوند.

جلال‌پور ادامه داد: به همین علت است که از سال 2011 به بعد رتبه آمریکا در تولید پسته افزایش یافت و ایران به دومین تولیدکننده این محصول تبدیل شد که البته اگر همین روند ادامه داشته باشد ایران درسال 2015 به رتبه دوم در صادرات نیز دست میِ‌یابد.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلات باغ‌های پسته این است که میانگین عملکرد پسته در کشور نسبت به آمریکا فاصله زیادی دارد چرا که در هر هکتار از باغ‌های پسته در آمریکا چهار تن پسته برداشت می‌شود و میانگین عملکرد این محصول در ایران حدود 600 کیلوگرم است.

امکان افزایش 5 برابری تولید پسته

رییس انجمن پسته ادامه داد: در باغ‌های خوب پسته در ایران حدود 2.5 تن پسته برداشت می‌شود و برخی باغداران نمونه نیز توانسته‌اند میانگین برداشت خود را در واحد سطح تا 10 تن افزایش دهند.

جلال‌پور تاکید کرد: برای افزایش تولید پسته می‌توان باغ‌هایی که عملکرد بسیار پایینی دارند را از تولید خارج کرد و سهمیه آب آن‌ها را به مناطقی که می توان در آن باغ‌های مناسب احداث کرد، داد.

وی افزود: در مناطقی مانند لرستان، کرمانشاه، ایلام و خراسان شمالی می‌توان باغ‌هایی با مالکیت‌های بزرگ احداث کرد تا تولید این محصول افزایش یابد.

مردم کدام کشورها بیشتر پسته می‌خورند؟

رییس انجمن پسته گفت: میزان مصرف سرانه پسته در جهان متفاوت است و بالاترین میزان مصرف سرانه مربوط به رژیم صهیونیستی، چین، ایران و آمریکا است؛ به گونه‌ای که اسرائیل با شش میلیون جمعیت سالانه 6000 تن پسته مصرف می‌کند و پس از آن ایران، آمریکا و چین در رتبه‌های بعدی مصرف پسته قرار دارند.

جلال‌پور ادامه داد: میزان مصرف سرانه پسته در آمریکا و ایران حدود 400 گرم است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5514 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۷ آبان بازدید: 2106 ساعت: 11:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ا...

  رژیم غذایی مناسب ام اس بیماری ام اس (M.S) یك بیماری پیش‌رونده است و درمان...

  پاسخی به سوال قدیمی ارتباط بین غذا و سلامت روان رابطه بین غذا و سلامتی روان انسان دارای پیشینه تار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نارنجی بخور، سبز نفس بکش این روزها که آسمان شهرهای بزرگ پر شده از آلاینده‌های مختلف و اطراف‌مان هم پر شده از افرادی که سیگار از دست‌شان نمی‌افتد، تنها کاری که ‌می‌توان کرد رعایت بهداشت زندگی است و تغذیه سالم تا ریه‌های‌مان از گزند این‌همه آسیب در امان باشد.
چرا خانم ها نباید آب پرتقال بخورند؟ بی اختیاری ادراری یعنی این که ناخودآگاه از بدن فرد ادرار خارج می شود. این مسئله به خصوص در زمان خنده، سرفه، تشنج یا ورزش کردن اتفاق می افتد. در اکثر موارد فرد قبل از این که به دستشویی برسد خود را خیس کرده است.
ملخ دریایی کلسترول دارد؟ اگر زیاد به چشم‌های ریز و سیاه و آن سبیل بلند و باریک و پاهای سوسکی‌اش زل نزنید و حس کنجکاوی‌تان باعث نشود بدنش را لمس کنید شاید بتوانید برای یک‌بار هم که شده مزه‌اش را بچشید‌. با این ملخ دریایی که به آن میگو می‌گویند غذاهای متنوعی مانند میگو پلو، قلیه میگو، میگو سوخاری، خورش میگو و چیپس میگو تهیه می‌کنند.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.