روش‌ های طبیعی برای دفع سنگ کلیه


یکی از دردناک‌ترین علت‌های مراجعه به بیمارستان‌ها سنگ کلیه است. دردی که امیدوارم شما آن را تجربه نکنید؛ ولی هر کس آن را تجربه کرده می‌داند که چه درد بدی است؛ یعنی مبتلایان همواره به دنبال راهی هستند که بتوانند از این مشکل خلاص شوند یا دست‌کم روش‌هایی غیردارویی را جستجو می‌کنند که بتواند درد آن را تسکین دهد.

به گزارش لقمه، سنگ کلیه می تواند علت های مختلفی داشته باشد ازکم تحرکی و مصرف کم مایعات گرفته تا پرکاری تیروئید و پاراتیروئید، مصرف خودسرانه یا زیاد داروهای کلسیمی، مصرف زیاد پروتئین های حیوانی، نمک و...

اولین توصیه ای که می توان برای پیشگیری و درمان سنگ کلیه داشت مصرف زیاد مایعات، بویژه آب است. البته باید توجه داشت که آب، حاوی املاح زیاد نباشد؛ بنابراین مصرف آب جوشیده سرد شده یا آب های تصفیه شده مانند آب های معدنی موجود در بازار توصیه می شود.

افرادی که از سنگ کلیه بویژه سنگ های اگزالاتی رنج می برند، بهتر است از مصرف ریواس، تره فرنگی، اسفناج، نوشابه ها، بادام زمینی، آجیل، شکلات، مواد کافئین دار، آب مرکبات، گوشت و پروتئین های حیوانی خودداری کنند و بجای آن هندوانه، خیار، شاهی، آلو، ترب، تربچه، گریپ فروت، کرفس، جعفری، نعناع، مارچوبه، مرزه و مواد غذایی مفید برای دفع سنگ های ادراری استفاده کنند.

گل گاوزبان نوشیدنی مفیدی در پیشگیری سنگ های کلیوی است. دم کرده گیاه قاصدک به دلیل خاصیت مدر بودن آن تاثیر زیادی در دفع سنگ های ادراری دارد. همچنین کسانی که زمینه تولید سنگ مجاری ادراری را دارند، توصیه می شود به صورت مداوم از دم کرده این گیاه استفاده کنند.

مطالعات نشان داده است جوشانده هسته خرما برای دفع سنگ کلیه و بیماری های مثانه مفید است. کاکل ذرت نیز از مواد گیاهی مفید در دفع سنگ های کلیه است. به این منظور می توان پنج گرم از این ماده را بصورت دم کرده تهیه و روزی سه بار آن را میل کرد. خاکشیر نیز به دلیل خاصیت ادرارآور آن می تواند در رفع این مشکل مفید باشد.

به کسانی که از مشکل سنگ های ادراری رنج می برند، توصیه می شود مخلوط خاکشیر، خارشتر و ترنجبین را صبح ها به صورت ناشتا با آب گرم میل کنند. گزنه نیز تاثیر غیرقابل انکاری در دفع سنگ کلیه و نیز کوچک کردن پروستات دارد.

یک ترکیب گیاهی بسیار مفید در دفع سنگ های ادراری می تواند شامل این گیاهان باشد: مخلوط 40 گرم خارخاسک و دم گیلاس و 20 گرم آویشن، دم اسب، کاکل ذرت و افسنطین را باید دم و روزی دو تا سه بار میل کرد که تاثیر قابل ملاحظه ای در از بین بردن سنگ های کلیوی دارد. خارمریم، قره قاط، خرفه و چای سبز نیز به دلیل خاصیت ادرارآوری می تواند در دفع سنگ های کلیوی مفید باشد.

کسانی که از سنگ کلیه رنج می برند می توانند هر روز آب ترب بویژه ترب سیاه میل کنند و تاثیرات آن را ببینند. عرق خارشتر و خارخاسک نیز مفید است.

دم کرده مخلوط گیاه زبان گنجشک، برگ گیاه پنیرک و عسل نیز یک نوشیدنی مفید در کاهش درد سنگ کلیه است. ماساژ موضعی پهلو و زیر شکم نیز با روغن کرچک گرم می تواند در کاهش درد سنگ کلیه مفید باشد.

ورزش هایی مانند طناب زدن و کوهنوردی را نیز فراموش نکنید. 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 5597 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۶ آبان بازدید: 4494 ساعت: 12:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 ضرورت رسیدگی به معضل پسماند و زباله سوز سراوان در «دستورکار» رادیو ایران ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
3 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 احتمال بیشتر تشکیل سنگ کلیه در این افراد | برای جلوگیری از سنگ کلیه چه بخوریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
5 نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۱ خرداد
6 تفاهم‌نامه همکاری دانش فنی بومی شرکت پتروشیمی کیان و شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی امضا شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱ خرداد
7 دلایل ارزانی نان سنگک از نظر رئیس اتحادیه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
8 ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانی‌ها سنگ کلیه دارند/ توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی ۱۴۰۱ شنبه ۲ مهر
9 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
10 فلسفه و فضیلت گرسنگی ماه رمضان چیست ۱۴۰۱ شنبه ۱۳ فروردين
11 چند درصد از کالاهای اساسی با ارز نیمایی و ترجیحی وارد می شوند؟ ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

  بهترین راه برای کاهش چربی شکم کدام است؟ مصرف کالری بالا و کاهش فعالیت بدنی سبب چاقی و افزا...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت