هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن هشدار در خصوص مصرف نمک‌ های رنگی و سنگ نمک، گفت: در مورد مصرف نمک رنگی یا سنگ نمک، فریب تبلیغات سودجویانه را نخورید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،احمد اسماعیل زاده، با بیان اینکه نمک‌های رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر می‌اندازند، افزود: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. سنگ نمک بیشتر برای یخ زدایی به کار می‌رود و این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نیست.
 
وی با اشاره به تبلیغات استفاده از نمک‌های رنگی و سنگ نمک، بیان کرد: امروزه در خصوص مصرف نمک‌های رنگی و سنگ نمک، شاهد تبلیغات گسترده از سوی افراد شیاد و ناآگاه هستیم، در تبلیغات، این افراد عنوان می‌کنند که به جای مصرف نمک‌های تصفیه شده یُددار از نمک‌های رنگی و سنگ نمک استفاده کنید و دلیلشان این است که این نمک‌ها طبیعی بوده و فشار خون را بالا نمی‌برند و حاوی عناصری مانند آهن و منیزیم هستند که برای بدن مفید است! در حالی که نمک‌های رنگی و سنگ نمک به دلیل اینکه از معادن و دریاچه‌ها و کوه‌ها استخراج می‌شوند، حاوی ناخالصی‌های متعدد و ذرات شیمیایی همچون فلزات سنگین سرطان زا هستند که برای سلامت مصرف کننده مضر بوده و می‌تواند زمینه ابتلاء به سرطان را در فرد ایجاد کند.
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین به دلیل وجود گچ و شن و خاک در این نمک‌ها به دلیل تصفیه نشدن، اینگونه نمک‌ها می‌تواند در فرد مصرف کننده احتمال ایجاد سنگ کلیه را ایجاد کند. بنابراین، آگاه باشید و فریب تبلیغات این افراد ناآگاه و سودجو را نخورید و برای سلامتی خودتان از نمک تصفیه شده یُددار استفاده کنید.
 
پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار» برای هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ادامه دارد.

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست

 



کد: 15485 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن بازدید: 181 ساعت: 3:50 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
2 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
3 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
4 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
5 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
6 عوارض خوردن لیموترش با نمک ۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير
7 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
8 طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور
9 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
10 جریان دوتابعیتى بودن وزیر بهداشت چیست؟ ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین روش برای سفید کردن دندان کدام است؟ خیلی اوقات افرادی را می‌بینیم که ظاهر بسیار زیبا و...

  روغن جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنید ارتباط مستقیمی‌ میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود...

  تندخویی با مصرف غذای سرخ شده یک متخصص تغذیه گفت: یکی از روش‌های تأمین آرامش روا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت