رژیم غذایی مناسب دیابتی ها
میوه های ممنوعه برای دیابتی ها/دیابتی ها شیر را از برنامه غذایی حذف نکنند


یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر سید مرتضی صفوی در گفت و گویی با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، گفت:« در سال های 84 تا 86 که در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت فعالیت داشتم تصور نمی کردیم آمار ابتلا به دیابت چنین رشدی داشته باشد. متاسفانه شیوه زندگی مردم علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت است و مردم توجهی به میزان مصرف مواد قندی خود ندارند.»

وی ادامه داد:« درحال حاضر مصرف قند و شکر و مواد قندی مثل مربا، شربت، نوشابه ، نبات، آبنات، شکلات و شیرینی در کشور ما بالاست و همین زیاده روی در مصرف باعث شده ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا شده و در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات داشته باشند.»

عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در توضیح بیماری دیابت گفت:« دیابت دو نوع دارد که نوع یک مادرزادی بوده و وابسته به انسولین است ولی نوع دو این بیماری بیشتر از سنین 30 سالگی شروع می شود و سن 40 سالگی اوج این بیماری است. در افرادی که به دیابت مبتلا می شوند بنا به دلایلی انسولین مترشحه از لوزالمعده آنها کاهش پیدا کرده یا کاملا قطع می شود در اینصورت قند نمی تواند در بدن تجزیه شود و مستقیما وارد خون شده و قند خون فرد افزایش پیدا کرده و دیابت بروز می کند.»

وی ادامه داد:« معمولا اگر قند خون ناشتای فرد دیابتی در حد 110 میلی گرم در دسی لیتر باشد می توانیم با رژیم غذایی آن را کنترل کنیم ولی وقتی قندخون فرد بالاتر از این مقدار باشد لازم است پزشک برای کنترل قند خون فرد دیابتی دارو تجویز کند و زمانی که مقدار قند خون فرد خیلی بالا باشد و کنترل آن با دارو ممکن نباشد برای فرد انسولین تجویز می کنیم.»

دکتر صفوی درباره غذاهایی که اثرات سوء بر قند خون دارد؛ گفت:« مواد قندی ساده مثل قند و شکر، مربا، شربت و عسل که خیلی زود قندخون را بالا می برد باید از برنامه غذایی فرد دیابتی حذف شود و مصرف قندهای مرکب مثل خرما ، کشمش، انجیر و توت خشک جایگزین این مواد شود. در کنار حذف مواد قندی ساده لازم است مصرف مصرف فیبر غذایی افزایش پیدا کند که بیشتر در پوست میوه جات مثل پوست خیار و پوست سیب وجود دارد همچنین بهتر است از میان نان ها، نان سنگک برای دیابتی ها مناسب تر است.»

وی درباره میوه هایی که دیابتی ها باید از مصرف آن پرهیز کنند، گفت:« میوه هایی که قند بالایی دارند مثل خربزه ، موز، طالبی، انگورعسگری قند بالایی دارد و باید از مصرف آنها پرهیز کنند ولی میوه هایی که شیرین نیستند مثل سیب گلاب و سیب درختی و یا خیار برای دیابتی ها بیسیار مناسب است و می توانند مانند افراد عادی بین دو تا چهار سهم از این میوه ها را استفاه کنند. هر سهم به اندازه یک پرتغال یا سیب درشت است.»

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره میزان مصرف شیر و لبنیات در دیابتی ها گفت:« مصرف شیرکم چرب برای دیابتی ها مشکلی ندارد ولی شیرهای پرچرب برای دیابتی ها مناسب نیست. اساسا دیابتی ها را از مصرف غذاهایی که کلسترول بالایی دارد منع می کنیم چون اثر منفی بر قند خون آنها دارد.»

وی ادامه داد:« افراد مبتلا به دیابت باید روزانه دو تا سه سهم از گروه شیر مصرف کنند البته دیابتی هایی که در دوره بلوغ و سن رشد هستند لازم است دو تا چهار سهم از گروه شیر و لبنیات مصرف کنند. یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ، 45 گرم پنیر به اندازه یک قوطی کبریت و سه چهارم لیوان کشک پاستوریزه که برابر با یک سهم می باشند.»

دکتر صفوی در پایان تاکید کرد:« آموزش و فرهنگسازی نقش موثری در پیشگیری از دیابت که نرخ آن در جامعه ما رو به افزایش است، دارد.»


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5616 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۸ آبان بازدید: 2305 ساعت: 12:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
2 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
3 آیا پاستا به کاهش وزن کمک می کند؟ ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ فروردين
4 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 زمان آلودگی هوا با این موادغذایی بدنتان را سم زدایی کنید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
6 تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر افزایش باروری زنان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
7 آیا اختلال در عملکرد کلیه منجر به دیابت می شود؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۶ دي
8 آیا کاهش مصرف چربی های اشباع به کاهش وزن کمک می کند؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي
9 نقش کلیدی رژیم غذایی در سلامت و شادی کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۴ دي
10 حفظ سلامت قلب کمک با مصرف روزانه آجیل و سویا ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
11 آسیب ریوی ناشی از سیگارکشیدن با چه مواد غذایی بازیابی می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطر ابتلا به تب مالت با مصرف بستنی‌های سنتی و خامه محلی ستنی‌های سنتی و پنیر و خامه محلی مهم‌ترین عامل انت...

  شیر و دیگر هیچ بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مصرف شیر در میان ك...

  تابستان دلپذیر با این عرقیات گیاهی در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر سال تمایل به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت