مواد اولیه: بوته سیر جوان دو كیلوگرم سركه یك كیلوگرم نمك دو قاشق غذاخوری طرز تهیه:سیر ترشی را معمولا در شهرهایی كه این گیاه مفید كشت و برداشت میشود، تهیه میكنند. معروفترین سیرها در خطه شمال و همدان كاشته میشود. سیر همدان به مراتب تندتر و پرعطرتر از سیر شمال است. در شمال كشور، سیرترشی را كمی حرارت میدهند تا زودتر نرم شود، اما باید بدانید سیری كه چندین سال بماند، خود به خود نرم میشود و بسیار مفید است. سیر ترشی هفت ساله معمولا دوای بیماریهای مختلفی است. پس از هفت سال آب (سركه) ترشی كاملا غلیظ و مات میشود كه در قدیم برای سرماخوردگی یك قاشق از آب آن را برای درمان استفاده میكردند. سیر را پس از تمیز كردن یك روز در مقابل نور خورشید قرار دهید، اگر میخواهید سیر ترشی را سریع مصرف كنید سیر، سركه و نمك را روی حرارت گذاشته و نیم ساعت بجوشانید، سپس در هوای آزاد گذاشته و پس از این كه از حرارت افتاد در ظرف را محكم بسته و یك ماه بعد سیر ترشی را مصرف كنید. اما اگر قرار است چند سال بعد استفاده كنید، ترشی را بدون حرارت دادن آماده سازید.بازگشت به صفحه نخست