رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران: کیفیت شیرخام تحت کنترل دامپزشکی نیست


رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران گفت: متاسفانه کیفیت شیرخام و عوامل تاثیرگذار بر آن تحت کنترل و پوشش دامپزشکی نیست.

به گزارش لقمه، اسماعیل خاتمی مقدم، صبح امروز، 6 آذر در جمع خبرنگاران افزود: دامپزشکی باید میزان استاندارد کیفیت ماده خام مورد مصرف دام را کنترل کند. 70 درصد تولید شیر خام کشور به صورت سنتی است و متاسفانه نظارت دامپزشکی در این بخش نزدیک به صفر است.

وی عنوان کرد: خدمات موسسه استاندارد، سازمان دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی جهت بهبود، ارتقا و تضمین کیفیت کافی نیست. از سوی دیگر تمامی صنایع غذایی باید به قانون و دستورات دستگاه‌های نظارتی برای بهبود و ارتقای کیفیت محصولاتشان به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان تمکین کنند.

خاتمی مقدم ادامه داد: هر واحد لبنی موظف است محصولی تولید کند که سلامت مصرف کننده را در حداقل‌های استاندارد تضمین کند و وظیفه دستگاه‌های نظارتی صحه‌گذاری بر رعایت اصول است.

وی با بیان این‌که نظارت نکردن سبب معیوب شدن تولیدات خام دامی می‌شود، گفت: نظارت بر واحدهای صنعتی دامی متمرکز نیست.

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان این‌که تمامی محصولات لبنی مشمول استاندارد اجباری هستند، تصریح کرد: متاسفانه شیر خام مشمول استاندارد اجباری نیست. وجود آنتی بیوتیک در شیرخام معضلی مهم تر و قابل کنترل از سایر انحرافات کیفی احتمالی شیرخام به ویژه در تولیدات سنتی محسوب می‌شود. تا به امروز شورای عالی استاندارد نتوانسته این قابلیت را ایجاد کند تا شیر خام مشمول استاندارد اجباری شود.

خاتمی مقدم با بیان این‌که در حال حاضر 13 واحد لبنی در استان فعال هستند، اظهار کرد: روزانه 1700 تن شیر خام توسط این واحدهای لبنی مصرف می‌شود که از این میزان 1100 تن از دامداری‌های خارج استان تامین می‌شود.

وی با اشاره به ادعای مدیرکل استاندارد تهران در خصوص غیراستاندارد بودن شیرخوراکی یکی از شرکت‌های لبنی مازندران، گفت: این ادعا بدون مطالعه و ارزیابی مطرح شده است.

خاتمی مقدم با بیان این‌که "آفلاتوکسین" ماده سمی و مضر در مواد اولیه بوده که ناشی از کپکی است که بر روی خوراک دام ایجاد می‌شود، افزود: وقتی دام از این ماده مضر در خوراک تغذیه کند روی رشد، تولید مثل و کیفیت تولیدات آن اثر منفی می‌گذارد. آفلاتوکسین قابلیت این را دارد که در تولیدات دام ذخیره شود و از طریق محصولات دامی به انسان منتقل شود.

وی تصریح کرد: روش اطلاع رسانی موسسه استاندارد تهران در زمینه افلاتوکسین محصولات دو واحد لبنی، موید رویه و مواضع رسمی استاندارد کشور و مازندران نیست، بر این اساس به نمایندگی از صنایع غذایی و دارویی مازندران و برای پیگیری حقوق تولیدکنندگان عضو از رئیس استاندارد تهران تقاضا داریم ضمن پیگیری موضوع زمینه تنویر افکار عمومی را فراهم کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5713 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ آذر بازدید: 1710 ساعت: 6:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
3 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
4 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 جان باختن جوان ۲۵ ساله شیروانی در استخر کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان نكردن به موقع آبسه‌های دندانی منجر به مرگ بیمار می‌شوند یک دندانپزشک گفت: پوسیدگی دندانها و بیماری‌های لثه...

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

  خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فندق؛ خوشمزه و مغذی و بسیار پرانرژی این میوه‌ی خوشمزه حاوی مواد معدنی و عناصری مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، سلنیوم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد و از ویتامین‌های خانواده‌ی ب (B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۵ ،B۶) و ویتامین C ،E و K نیز بی‌بهره نیست.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
کدام سیب‌زمینی‌ها سمی هستند؟ سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد.
خوراک های معروف هر شهر برای سفرهای شما سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.