به گزارش لقمه، مهندس محسن موحدیان، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و عباس رجائی، رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت گو به تبیین ابعاد خودکفایی کشور در حوزه تولید گندم پرداختند. مهندس موحدیان در ابتدای این برنامه رادیویی با اشاره به اینکه خودکفایی در هر محصولی نیازمند دستیابی به دانش و فناوری مربوطه است، گفت: ما در بحث خودکفایی گندم اقدامات خوبی را انجام داده ایم اما این ناپایداری بعلت جابجایی در نوع حمایت های این محصول است. رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: در برخی اوقات، خشکسالی و یا کمبود منابع تولید باعث این نوسانات در تولید گندم می شد که برای پیشگیری از این نوسانات باید ضمن دعوت از سرمایه گذاران، دانش و فناوری را به این حوزه از کشاورزی بکشانیم. وی افزود: در شرایط فعلی، میزان سرمایه گذاری در حوزه تولید بسیار کم است و نمی تواند متضمن پایداری تولید در عرصه کشاورزی باشد. 15 درصد سهم سرمایه گذاری ملی باید در حوزه کشاورزی تامین شود تا بتوانیم به تامین نیاز کشور از این حوزه مطمئن شویم. رجائی در ادامه این برنامه رادیویی کاهش سهم سرمایه گذاری ملی را در کاهش تولید گندم یادآور شد و گفت: ما عبارت خودکفایی را یک عبارت غلط می دانیم چون خودکفایی یک مقدار مشخص نسبت به یک جمعیت مشخص است اما در جامعه جمعیت همواره به یک حد نمی ماند و در حال افزایش است و به همین جهت ضریب خودکفایی تغییر می کند. رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید امنیت غذایی را در اولویت بیشتر از خودکفایی مدنظر قرار دهیم. این امنیت غذایی مفهوم عام تری در زمینه تامین غذا در کشور دارد. در زمینه امنیت غذایی اشخاص قادر هستند که نرخ جانشینی را در سبد غذایی خود ببینند. وی افزود: طرح این مفهوم به این دلیل است که باید فاصله مزرعه تا سفره مردم را به خوبی تعیین کنیم. سالی که خودکفایی گندم مطرح شد نتوانستیم پایداری در تولید را فراهم کنیم. در آن سال 14 میلیون تن گندم مصرف شده بود که 6 میلیون تن از آن باید بصورت دیم تامین می شد. تولید دیم در اختیار ما نیست و لذا نباید بر اساس امری که در دست ما نیست تصمیم گیری کنیم. بازگشت به صفحه نخست