رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
اولویت امنیت غذایی بیشتر از خودکفایی است


رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید امنیت غذایی را در اولویت بیشتر از خودکفایی مدنظر قرار دهیم. امنیت غذایی مفهوم عام تری در زمینه تامین غذا در کشور است.

به گزارش لقمه، مهندس محسن موحدیان، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و عباس رجائی، رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت گو به تبیین ابعاد خودکفایی کشور در حوزه تولید گندم پرداختند.

مهندس موحدیان در ابتدای این برنامه رادیویی با اشاره به اینکه خودکفایی در هر محصولی نیازمند دستیابی به دانش و فناوری مربوطه است، گفت: ما در بحث خودکفایی گندم اقدامات خوبی را انجام داده ایم اما این ناپایداری بعلت جابجایی در نوع حمایت های این محصول است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: در برخی اوقات، خشکسالی و یا کمبود منابع تولید باعث این نوسانات در تولید گندم می شد که برای پیشگیری از این نوسانات باید ضمن دعوت از سرمایه گذاران، دانش و فناوری را به این حوزه از کشاورزی بکشانیم.

وی افزود: در شرایط فعلی، میزان سرمایه گذاری در حوزه تولید بسیار کم است و نمی تواند متضمن پایداری تولید در عرصه کشاورزی باشد. 15 درصد سهم سرمایه گذاری ملی باید در حوزه کشاورزی تامین شود تا بتوانیم به تامین نیاز کشور از این حوزه مطمئن شویم.

رجائی در ادامه این برنامه رادیویی کاهش سهم سرمایه گذاری ملی را در کاهش تولید گندم یادآور شد و گفت: ما عبارت خودکفایی را یک عبارت غلط می دانیم چون خودکفایی یک مقدار مشخص نسبت به یک جمعیت مشخص است اما در جامعه جمعیت همواره به یک حد نمی ماند و در حال افزایش است و به همین جهت ضریب خودکفایی تغییر می کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید امنیت غذایی را در اولویت بیشتر از خودکفایی مدنظر قرار دهیم. این امنیت غذایی مفهوم عام تری در زمینه تامین غذا در کشور دارد. در زمینه امنیت غذایی اشخاص قادر هستند که نرخ جانشینی را در سبد غذایی خود ببینند.

وی افزود: طرح این مفهوم به این دلیل است که باید فاصله مزرعه تا سفره مردم را به خوبی تعیین کنیم. سالی که خودکفایی گندم مطرح شد نتوانستیم پایداری در تولید را فراهم کنیم. در آن سال 14 میلیون تن گندم مصرف شده بود که 6 میلیون تن از آن باید بصورت دیم تامین می شد. تولید دیم در اختیار ما نیست و لذا نباید بر اساس امری که در دست ما نیست تصمیم گیری کنیم. 


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :جام جم

کد: 5741 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر بازدید: 2342 ساعت: 1:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
2 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
3 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
4 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
9 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
11 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های غذایی برای شب امتحان تحقیقات و مطالعات جدید حاکی از آنست که چنانچه کودک...

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  مزایا و معایب لیوان‌های کاغذی و فومی استفاده از ظروف یک بار مصرف در بین افراد جامعه بسی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نخستین همایش ایران و گردشگری خوراک در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد پایگاه خبری لقمه: نخستین همایش «ایران و گردشگری خوراک در سده نو» صبح دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ در سالن خلیج فارس پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری برگزار شد.
غذاهای ممنوع برای شب قبل از عروسی خیلی از عروس و دامادها قبل و روز عروسی‌شان آن قدر مشغول کارهای مختلف هستند که حتی غذا خوردن را فراموش می‌کنند و البته عده ای‌ هم چیزهایی می‌خورند که مناسب نیست.
قدیمی ترین نانوایی ایران کجاست؟ پایگاه خبری لقمه: نانوایی «شیخ احمد» در شهرستان کوهبنان کرمان با قدمتی بیشتر از 100 سال در حالی همچنان پابرجاست که برای ثبت در فهرست آثار ملی ملموس و ناملموس آماده می‌شود.
توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آرام غذا خوردن باعث می‌شود کار دستگاه گوارش کمتر شود و در عین حال احتمال گرفتگی عضلات معده نیز کاهش می‌یابد.