ایرانی‌ها چای خارجی با اسانس‌ شیمیایی را به چای ارگانیک ایرانی ترجیح می‌دهند!


ایران یکی از 10 کشور برتر تولیدکننده چای در جهان است که محصولش بدون مصرف هیچ گونه سم و اسانس‌های شیمیایی تولید می‌شود اما به دلیل نبود فرهنگ‌ مناسب، مصرف چای ایرانی در کشور نهادینه نشده و مردم از چای‌های خارجی با اسانس‌های شیمیایی استفاده می‌کنند.

به گزارش لقمه، مجید فرد صفاری - معاون بازرگانی سازمان چای کشور- اظهار کرد: چای از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های بشر است که ابتدا در چین، هند و ژاپن کشت می‌شد و مورد استفاده قرار می‌گرفت و از قرن ۱۵ به کشورهایی اروپایی، آمریکایی و ایران راه یافت.

چای ایرانی 113 ساله شد

وی افزود: شروع کشت این محصول در ایران در سال ۱۲۷۹هجری شمسی بود که توسط محمد میرزا معروف به کاشف‌السلطنه بذر چای وارد ایران شد و در مناطق لاهیجان و کلارآباد که شرایط مساعد داشتند، کشت شد.

صفاری گفت: در ابتدا با اقبال مناسبی از سوی مردم مواجه نشد اما امروزه چای، مصرف قهوه را گرفته و کشت آن بیش از ۳۲ هزار هکتار از اراضی کشور را به خود اختصاص داده است.

معاون بازرگانی سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار خانوار کشاورز به کشت چای مشغول هستند که بیش از ۵۰۰ هزار نفر به طور غیرمستقیم با این شغل ارتباط دارند.

وی تصریح کرد: از بین نوشیدنی‌های متداول دنیا چای از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است و از پرمصرف‌ترین نوشیدنی جهان محسوب می‌شود که نقش اثرگذاری در تامین آب بدن ایفا می‌کند.

ایران جزو 10 کشور برتر تولیدکننده چای

معاون بازرگانی سازمان چای کشور با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده و یکی از پرمصرف کننده‌ترین چای جهان است، گفت: استفاده از چای طبیعی می‌تواند به دلیل وجود مواد ارزنده، خاصیت ضد سرطان ریه و دندان، کاهش سکته مغزی و آرام بخش اعصاب و روان داشته باشد که چای ایرانی از تمام این ویژگی‌ها برخوردار است.

صفاری گفت: چای ایرانی به دلیل استفاده نکردن از هرگونه سم، از جایگاه ویژه‌ای در امر سلامت و امنیت غذایی برخوردار است اما به دلیل نبود فرهنگ‌ مناسب، مصرف چای ایرانی در کشور نهادینه نشده است.

وی اضافه کرد: یک چهارم نیاز چای کشور در داخل تولید می‌شود اما هنوز شرایط فروش قابل قبول در جامعه مهیا نشده است.

فرد صفاری افزود: از ۱۱۰هزارتن چای مورد نیاز کشور ۲۵ هزار تن در کشور تولید می‌شود.

معاون سازمان چای تصریح کرد: گرچه نیاز است بخشی از چای مصرفی مورد نیاز کشور وارد شود اما انتظار داریم چای مورد نیاز در چارچوب مشخص، با کنترل لازم و کیفیت مناسب وارد کشور شود.

چای یکسال پس از تولید قابل استفاده نیست

وی با تاکید براینکه چای‌های خارجی که تولید آن بالای یک سال باشد باید از سبد مصرف خانوار ایرانی خارج شود، گفت: براساس مصوبه دولت این گونه چای قابلیت مصرف انسانی ندارد و باید از بازار جمع آوری شود.

این مسئول با اشاره به اینکه درآمد چایکاران متناسب با تلاش و زحمات آنها نیست، گفت: چایکاران از محل فروش برگ سبز خود نتوانستند درآمد اولیه را کسب کنند اما در تلاش هستیم با افزایش قیمت برگ سبز به تولید بیشتر و بهینه این محصول کمک کنیم.

صفاری متذکر شد: اگر رویکرد را از خرید تضمینی خارج شود و به سمت خرید آزاد پیش رویم آن وقت می‌توان انتظار داشت هم چایکاران پول بیشتری دریافت کنند و هم تولیدکننده با مشاهده منابع اولیه مناسب تولید بهتر و باکیفیتی داشته باشد. ضمن اینکه افزایش کیفیت سبب می‌شود مصرف چای داخلی در جامعه افزایش یابد.

وی گفت: زمانی که کشاورزان، تولیدکنندگان و بازرگانان در کنار هم با اتحاد کار کنند این صنعت به جایگاه اصلی خود دست خواهد یافت و در حال حاضر، مهم ترین دغدغه موجود بحث بیمه فراگیر چایکاران است که امیدواریم به زودی این اتفاق بیفتد.

صفاری خاطرنشان کرد: باید با برنامه‌ریزی درست فاکتورهای مفید چای ایرانی را به مردم بشناسانیم و برای دسترسی آسان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهیم که برگزاری این فستیوال‌ها می‌تواند این امکان را به تولیدکننده دهد تا محصول خود را به طور مستقیم عرضه کند و مصرف‌کننده نیز بدون واسطه محصول استاندارد را خریداری کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5768 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۳ آذر بازدید: 2232 ساعت: 2:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
6 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
7 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
9 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
10 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
11 ثبت سفارش واردات چای متوقف شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواد غذایی مناسب برای لثه با انتخاب غذاهای سالم و مفید می‌توان از بروز بیمار...

  خوردن میوه برای بیماران کلیوی مفید است پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند افزودن میوه و...

  کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در یخچال تان را به روی کپک ببندید میوه، نان و هر خوردنی دیگری پس از مدتی کپک می زند. اصلا اگر چند روز از یخچال تان غافل شوید و در آن را باز نکنید تنها یک راه حل برای فرار از بوی بد یخچال تان برای تان باقی می ماند و آن راه حل هم ریختن مواد غذایی فاسد شده داخل سطل زباله است!
چرا بی دلیل چاق می شویم؟ شاید شما هم از افرادی هستید که احساس می‌کنید جدیدا بدون دلیل چاق شده اید. افرادی زیادی در هنگام مراجعه به کلینیک های کاهش وزن ذکر می‌نمایند که در ماههای اخیر بدون آن که تغییری در غذای خود داده باشند دچار افزایش وزن شده اند. واقعیت آنست که چاقی و افزایش وزن رخ نخواهد داد مگر آن که تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی سوخت و ساز شما به هم بخورد.
راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
املت در وضعیت قرمز + عکس شاید هر کسی در طول عمرش غذاهای ویژه زیادی را در مکان‌های خاص خورده باشد. غذاهایی که تا سالها و یا تا آخر زندگی طعم آن‌ زیر دندان آدم می‌ماند و با یادآوری خاطره‌اش لحظات شیرینی زنده می‌شود.