به گزارش لقمه، مینا مینایی در گفتوگویی در مورد عادت دادن ذائقه کودک به غذاهای مختلف اظهار داشت: در کودکان زیر یک سال برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند به غذای کمکی نباید نمک اضافه شود و میتوان از چاشنیهایی مانند آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت غذای کمکی استفاده کرد. در عین حال نباید نمکدان بر سر سفره آورده شود. وی با تأید بر اینکه عادتهای غذایی کودک تا پنجسالگی شکل میگیرد افزود: اگر از این دوران عادتهای خوب غذایی مانند مصرف غذاهای کم نمک، کم چرب و تنوع غذایی در کودک شکل بگیرد به حفظ سلامت کودک و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی – عروقی و فشار خون بالا در بزرگسالی تا حد زیادی کمک کردهایم. این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه از هر 5 گروه هرم غذایی باید در برنامه غذایی کودکان گنجانده شود افزود: گروههای غذایی اصلی شامل نان و غلات، میوه ها و سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت و جانشینها باشد. وی گفت: در برنامه غذایی کودک از گوشتهای کم چرب و مرغ بدون پوست باید استفاده کرد و اینکه کودکان به دلیل رشد منعی برای مصرف ندارند باور غلطی است، حتی توصیه میکنیم روغن های مایع مانند ذرت و آفتابگردان به جای روغن جامد استفاده شود. مینایی به اینکه اشاره برخی کودکان علاقه وافری به مصرف سس روی غذاها دارند خاطرنشان کرد: اگر چه مصرف هیچ گونه سس توصیه نمی شود اما میتوان سس قرمز را جایگزین سس سفید کرد. این کارشناس ارشد تغذیه گفت: بهتر است غذاها بهصورت بخار پز ، تنوری، آب پز یا کبابی تهیه شوند که کودک به خوردن غذاهای سرخ شده و چرب عادت نکند ولی در برخی موارد میتوان در صورت تمایل به سرخ کردن غذا، به تفت دادن مختصر آن با روغن کم اکتفا شود. وی مغزها؛ ماست کم چرب، ذرت بدون نمک و کره و سبزیهای خام را جایگزین مناسبی برای چیپس و پفک معرفی کرد. بازگشت به صفحه نخست