جایگزین مناسب چیپس و پفک


افراط و تفریط کودکان در مصرف غذاهای مضر سلامت یا غذاهایی که برای رشد او مفید هستند، به دغدغه‌ای برای والدین تبدیل شده است. یک متخصص تغذیه می‌گوید: ذائقه کودک را می‌توان با روش‌های مختلف و جایگزین کردن برخی مواد غذایی شکل داد.

به گزارش لقمه، مینا مینایی در گفت‌وگویی در مورد عادت دادن ذائقه کودک به غذاهای مختلف اظهار داشت: در کودکان زیر یک سال برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند به غذای کمکی نباید نمک اضافه شود و می‌توان از چاشنی‌هایی مانند آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت غذای کمکی استفاده کرد. در عین حال نباید نمکدان بر سر سفره آورده شود.

وی با تأید بر اینکه عادت‌های غذایی کودک تا پنجسالگی شکل می‌گیرد افزود: اگر از این دوران عادت‌های خوب غذایی مانند مصرف غذاهای کم نمک، کم چرب و تنوع غذایی در کودک شکل بگیرد به حفظ سلامت کودک و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی – عروقی و فشار خون بالا در بزرگسالی تا حد زیادی کمک کرده‌ایم.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه از هر 5 گروه هرم غذایی باید در برنامه غذایی کودکان گنجانده شود افزود: گروه‌های غذایی اصلی شامل نان و غلات، میوه ها و سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت و جانشین‌ها باشد.

وی گفت: در برنامه غذایی کودک از گوشت‌های کم چرب و مرغ بدون پوست باید استفاده کرد و اینکه کودکان به دلیل رشد منعی برای مصرف ندارند باور غلطی است، حتی توصیه می‌کنیم روغن های مایع مانند ذرت و آفتابگردان به جای روغن جامد استفاده شود.

مینایی به اینکه اشاره برخی کودکان علاقه وافری به مصرف سس روی غذاها دارند خاطرنشان کرد: اگر چه مصرف هیچ گونه سس توصیه نمی شود اما می‌توان سس قرمز را جایگزین سس سفید کرد.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: بهتر است غذاها به‌صورت بخار پز ، تنوری، آب پز یا کبابی تهیه شوند که کودک به خوردن غذاهای سرخ شده و چرب عادت نکند ولی در برخی موارد می‌توان در صورت تمایل به سرخ کردن غذا، به تفت دادن مختصر آن با روغن کم اکتفا شود.

وی مغزها؛ ماست کم چرب، ذرت بدون نمک و کره و سبزیهای خام را جایگزین مناسبی برای چیپس و پفک معرفی کرد. 


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :فارس

کد: 5834 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۳ آذر بازدید: 7618 ساعت: 6:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
2 کاهش تقاضای چیپس در بازار داخل و خارج ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
3 سالسا و چیپس ترتیلا ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
4 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
5 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
6 وقتی افسردگی را می خورید! ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين
7 بسته های چیپس کارخانه ای سرطان زا است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۶ فروردين
8 مضرات خوردن غذا درمقابل تلویزیون ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
9 آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير
10 نگرانی چیپسی‌ها از کمبود روغن پالم ۱۳۹۴ دوشنبه ۴ خرداد
11 داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  6 چیز بدی که در واقع برای تان خوب است! اگر تاکنون تحت تاثیر عقاید و باورهایی از قبیل آنچه...

  معجونی برای شادی و سرخوشی برخی گیاهان علاوه بر داشتن طعم خوب و دل‌چسب ذهنتان...

  تاثیر تغذیه بر تقویت میل جنسی وقتی در مورد سلامت جنسی صحبت می‌شود، پای مسائل زیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا شما هم به متخصص تغذیه مراجعه خواهید کرد؟ صرف نظر از وزن و ویژگی های جسمانی، عوامل چندی امکان مراجعه افراد به متخصصان تغذیه یا استفاده از رژیم های غذایی خاص را افزایش می دهد که از جمله آنها می توان به عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیک اشاره کرد.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح پایگاه خبری لقمه: برنامه و هدف روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ بررسی تقاطع گردشگری و ایجاد صلح است تا نشان دهد که چگونه سفر، تبادل فرهنگی و شیوه‌های گردشگری پایدار می‌تواند به حل مناقشه، آشتی، ثبات اقتصادی و اجتماعی، همزیستی مسالمت‌آمیز و ترویج صلح در سراسر جهان کمک کند.
ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.