به گزارش لقمه، کیک نوعی شیرینی با بافت و نرمی مخصوص است که مواد اصلی آن را آرد، روغن (به استثنای کیک اسفنجی)، شکر و تخم مرغ تشکیل میدهد. امروزه برای تهیه یک کیک با طعم دلخواه میتوان با استفاده از پودرهای کیک نیمه آماده و بهداشتی که در فروشگاهها عرضه میگردند، طبق دستور سازنده، کیک مورد علاقه خود را در منزل تهیه و میل نمود. باید به این نکته نیز توجه داشت که کیکها به دلیل مواد تشکیلدهنده آنها حاوی کالری بالا بوده و مصرف بیش از اندازه آنها چاقی و عوارض ناشی از آن را در پی دارد. این مقاله به اختصار ویژگیها و ترکیبات غذایی پودر کیک نیمه آماده را بیان میکند. تعــاریـــف پودر کیک نیمه آماده محصولی است که از مواد اصلی شامل آرد گندم، شکر و بیکینگپودر با یا بدون مواد اختیاری تشکیل شده و در بستهبندیهای مجاز و مناسب برای مصرف خانگی و یا صنایع قنادی تهیه و عرضه میشود و مصرفکننده باید آن را طبق دستور سازنده با آب یا شیر، تخم مرغ، کره یا روغن نباتی (جامد یا مایع) مخلوط و سپس طبخ نماید. پودر کیک نیمه آماده طعمدار همان پودر کیک نیمه آماده است که در آن از مواد طعمدار و اسانسهای مجاز خوراکی استفاده شده است.مواد اختیاری مواد اختیاری به منظور ایجاد مزه، رنگ، بو و بهبود کیفیت در پودر کیک استفاده میشود و شامل مواد زیر میباشد: * طعمدهندههای مجاز خوراکی شامل پودر قهوه، پودر کاکائو، هل، دارچین، زنجفیل، زعفران و اسانسهای مجاز شناختهشده از سوی سازمانهای قانونی و ذیصلاح کشور، از نوع مورد مصرف در صنایع غذایی و پودری شکل که از نظر ویژگیها با استانداردهای مربوطه مطابقت داشته باشند. * فرآوردههای شیر شامل شیر خشک بدون چربی، پودر آب پنیر و پودر مالتودکسترین. میزان استفاده از هر یک از فرآوردههای شیر یا مخلوط آنها نباید کمتر از 3 درصد وزنی باشد. * بهبود دهندهها بر پایه اسیدلاکتیک، تارتاریک، استئاریک، منو و دیگلیسیریدهای خوراکی به میزان حداکثر 5/0 درصد وزنی. * نمک طعام به میزان لازم. ویژگیهای ظاهری و حسی * بافت: پودر کیک نیمه آماده باید به صورت همگن و بدون کلوخه باشد. همچنین پس از پخت طبق دستور سازنده باید از بافت و کیفیت مطلوب برخوردار باشد. * بو و مزه: پودر کیک باید بو و مزه مربوط به مواد طعمدهنده مصرفی و اظهار شده روی بستهبندی را خصوصاً پس از پخت دارا باشد و بدون بو و مزه تند شدگی، ماندگی و صابونی باشد. * رنگ: پودر کیک باید پس از پخت رنگ مواد ترکیبی خود را دارا باشد. * قابلیت پخش: پودر کیک باید قابلیت پخش یکنواخت در آب یا شیر را طبق دستور سازنده دارا باشد. * مواد خارجی: پودر کیک باید بدون هر گونه مواد خارجی مانند ذرات ریز شن، شیشه، فلز، لارو و پوسته لارو، تخم حشره و... باشد. ویژگیهای میکروبی پودر کیک باید با رعایت شرایط خوب ساخت تهیه و بستهبندی شود، به گونهای که هنگام مصرف بدون مواد ناخواسته بوده و میکروبهای بیماریزا و سموم ناشی از آنها در آن به حدی نباشد که سلامت مصرفکننده را به خطر بیندازد. بستــــهبنــدی این فرآورده باید در بستههایی از جنس مناسب و مجاز برای مواد غذایی، محکم و غیر قابل نفوذ به گونهای که کیفیت و کمیت فرآورده را تا هنگام مصرف حفظ نماید و اثر سوء روی آن نداشته باشد، بستهبندی شود. برای محافظت بیشتر این فرآورده، میتوان از بستهبندی ثانویه (مانند جعبههای مقوایی) نیز استفاده نمود.نشـانـهگــذاری در نشانهگذاری بستههای حاوی این فرآورده آگاهیهای زیر باید به زبان فارسی، به طور خوانا و پاک نشدنی روی بستهها نوشته یا چاپ شود. * نام و نوع فرآورده * نام و آدرس تولیدکننده یا علامت تجارتی آن در صورت داشتن شماره سری ساخت * شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی * تاریخ تولید (به روز، ماه و سال) * تاریخ سپری شدن قابلیت مصرف (به روز، ماه و سال) * درج اجزاء متشکله * دستور مصرف و نگهداری * عبارت ساخت ایرانبازگشت به صفحه نخست