نیمی از زنان ایرانی چاق هستند/فقط ۱۲درصد مردم میوه و سبزی کافی می‌خورند


دبیر علمی کنگره ملی سرطان گفت: فقط 12 درصد مردم ایران 5 وعده در روز میوه و سبزی مصرف می‌کنند. 50 درصد زنان ایرانی چاق هستند. عدم تحرک،اضافه وزن و تغذیه نامناسب از عوامل بروز سرطان در کشور است.

به گزارش لقمه، علی مطلق گفت: هدف اصلی این کنگره که با حضور متولیان اصلی کنترل سرطان برگزار می‌شود، تدوین برنامه های راهبردی برای جریان سازی و هماهنگی‌های بیشتر برای کاهش و کنترل سرطان در کشور است.

وی با اشاره به روز جهانی سرطان (4فوریه هر سال)، گفت:‌ سالانه در زمینه کنترل سرطان در ایران فعالیتهای زیادی می‌شود و برخی از آنها نیز به نتایج مطلوب منجر شده است اما فقدان کمیته یا سازمان ملی سرطان سبب می‌شود در برآورد اولویتها و راهبردها مشکلاتی پیش آید یا هماهنگی چندانی در اجرای برنامه ها وجود نداشته باشد.

دبیر کنگره ملی سرطان به محورهای این کنگره اشاره کرد و افزود: سرطان و برنامه‌های پیشگیری و تشخیص زودهنگام، برنامه های تشخیصی و درمانی،راهنماهای ملی سلامت‌، رسانه و سرطان و سازمان های مردم نهاد از جمله محورهای مورد بحث در کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان است.

مطلق افزود: بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی میزان شیوع سرطان از سال2000 به طور متوسط سالانه10میلیون نفر مبتلا، در سال2020 با افزایشی 100درصدی به حدود20 میلیون نفر در سال خواهد رسید.

وی اضافه کرد: این آمار هشدار دهنده بیانگر آن است که حدود دو سوم افزایش ابتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه خواهد بود، که ایران نیز در زمره آنهاست.

مطلق،‌ سرطان را پس از بیماری های قلبی، عروقی و حوادث، سومین علت مرگ در کشور معرفی و اضافه کرد: این بیماری علاوه بر اینکه در میان عموم مردم، تابوی یک بیماری غیرقابل درمان را به دوش می‌کشد، در میان گروه پزشکی نیز وضع چندان بهتری ندارد و علت چنین نمودی بیش از همه به دلیل آثار مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی است که این بیماری از خود بر جای می‌گذارد.

وی یادآور شد:‌ نکته مهم دیگر که در کشور ما اهمیت دارد این است که بسیاری از موارد سرطان در مراحل پیشرفته بروز می کنند که ضمن کم اثر کردن درمانها در مقیاس فردی، هزینه‌های بیشتر را بر سبد سلامت در کشور وارد خواهد کرد بنابراین تدوین برنامه جامع کنترل سرطان با در نظر گرفتن این حجم زیاد مبتلایان با وجود محدودیت منابع مالی، تنها اقدام عاقلانه و ممکن خواهد بود.

وی افزایش میزان مصرف دخانیات، همچنین تغییر در شیوه زندگی شامل زندگی با فعالیت فیزیکی کم و مصرف غذاهای نامناسب، عوامل محیطی همچون افزایش آلودگی هوا، استفاده غیر علمی از کود و سموم در فرایند تولید محصولات کشاورزی و افزایش ابتلا به برخی از عفونتها که با سرطان های خاص مانند سرطان معده ارتباط دارد را از دیگر عوامل بروز سرطان در ایران برشمرد.

مسئول کمیته پژوهش و برنامه ریزی شورای بیماری های خاص صدا و سیما گفت: طی 30 سال گذشته میزان شهرنشینی در کشور از 50 به 80 درصد افزایش یافته است، سن شروع سیگار کشیدن در ایران 20 سالگی است و حدود 20 درصد مردان ایرانی سیگاری هستند و فقط 12 درصد مردم ایران 5 وعده در روز میوه و سبزی مصرف می کنند.

مطلق ادامه داد: میزان تحرک در بین مردم ایران بسیار کم است به گونه‌ای که 40 درصد مردم ما حداقل فعالیت بدنی را نیز ندارند. همچنین وزن درصد زیادی از مردم در کشور ما بالا است به طوری که 44 درصد مردم افزایش وزن دارند و 50 درصد زنان ایرانی چاق هستند.

وی با بیان اینکه میزان بروز سرطان در حال افزایش است، افزود: میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان نیز اهمیت به خصوصی دارد به طوری که این میزان در سال 2008، حدود 6.7 نفر و در سال 2012، 8.2 میلیون نفر در جهان رسیده است و به طور کلی سرطان 12 درصد کل مرگ و میر‌ها را در جهان به خود اختصاص داده است.

مطلق به شیوع سرطان اشاره کرد و عنوان کرد: در حال حاضر 6.32 میلیون نفر در جهان با تشخیص سرطان در حال زندگی کردن هستند که آمار غیر رسمی باید بیش از این باشد اگر مقایسه‌ای بین میزان بروز سرطان در ایران و جهان انجام دهیم طبق این شاخص میزان بروز سرطان در مردان 79 و 365 نفر در هر صد هزار نفر در جهان است و همین آمار در زنان از 103 تا 295 نفر در صد هزار نفر است. در ایران هم این آمار 122 درصد هزار نفر زن و 132 در صد هزار نفر مرد مبتلا به سرطان می‌شوند.

وی با بیان اینکه تهیه مواد غذایی به صورت غیراستاندارد و با استفاده از کودهای شیمیایی که نیترات زیادی دارند، می تواند در بروز سرطان نقش بسزایی داشته باشد، افزود: همواره توصیه می شود که مردم مصرف میوه و سبزی را در وعده های غذایی خود افزایش دهند و آن را به پنج وعده در روز برسانند این درحالی است که اگر تولید آنها ایمن نباشد، می تواند آسیب های زیادی را به سلامت افراد وارد کند.

مطلق در مورد نقش پارازیت ها در بروز سرطان نیز اظهار داشت: در مورد تاثیر این پدیده در بروز سرطان تحقیقات علمی صورت نگرفته است و نقش آن در بروز این بیماری تاکنون به صورت تئوری مطرح بوده است؛ بنابراین برای تایید تاثیر این پدیده در بروز سرطان باید تحقیقات علمی گسترده ای صورت بگیرد.

مطلق گفت: سرطان یکی از بیماری ها است که با انجام اقدامات پیشگیرانه می توان تا 40 درصد از بروز آن پیشگیری کرد؛ بنابراین هر قدر سرطان زود تشخیص داده شود، می توان از وخامت آن و صرف هزینه های مالی و جانی پیشگیری کرد.

بر اساس این گزارش،کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان 15تا17بهمن با حضور بیش از 50 گروه هدف در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6029 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۱ دي بازدید: 1965 ساعت: 6:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 یافته های جدید از فواید رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای پروستات ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
7 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
10 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
11 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر فقط برای استخوان نیست علاوه بر مزایایی كه شیر و لبنیات برای سلامت استخوا...

  بهترین‌ها برای مقابله با خستگی گاهی برای مقابله با خستگی لازم است از مکمل ها استف...

  بهترین زمان برای تعویض مسواک آیا می دانید چه تعداد باکتری بر روی مسواک شما زندگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین پایگاه خبری لقمه: جمهوری خلق چین، پر جمعیت ترین کشور جهان است و دو بخش خودمختار به نام های هنگ کنگ و ماکائو دارد. مردم این کشور پهناور، فرهنگ، سنت، اعتقاد، سبک زندگی، پوشاک و باورهای خاص و ویژه ای دارند که نمونه مشابه آن ها را در کمتر کشورهای دنیا می توان شاهد بود.
بهترین روش تشخیص زعفران اصل اگر چه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست .
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی ماشینی است که تنفس این آلاینده‌ها منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو، سرکوب سیستم ایمنی و جهش‌زایی در سلول‌های سراسر بدن ما می‌شود که بر ریه‌ها، قلب، مغز و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت منجر به بیماری می‌شود.