تشریح سیاست های سلامت در حوزه واردات مواد غذایی فرایند شده
اجباری شدن ثبت منبع برای واردات ژلاتین، شیرخشک وکره


مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در نشست تخصصی انجمن واردکنندگان مواد غذایی از اجباری شدن ثبت منبع برای واردات ژلاتین،شیرخشک صنعتی و کره... از ابتدای سال آینده خبرداد و رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی نیز عنوان کرد: توقع جامعه آن است که دولتمردان هیچ گزینه اقتصادی را بر سلامت جامعه اولی تر ندانند.

به گزارش لقمه، در نشست تخصصی انجمن واردکنندگان مواد غذایی با حضور مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو؛ سیاست های امنیت و ایمنی مواد غذایی فرایند شده و مواد اولیه صنایع غذایی تشریح شد.

در این نشست که با حضور جمع کثیری از واردکنندگان مواد اولیه صنایع غذایی و همچنین واردکنندگان مواد غذایی فرایند شده و مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ، شب گذشته در محل مجمع واردات برگزار شد سیاستهای کلان در حوزه نظارت بر سلامت مواد اولیه وارداتی صنایع غذایی و همچنین مواد غذایی فرایند شده وارداتی مورد تبادل نظر نمایندگان بخش خصوصی و دولتی قرار گرفت.

در این نشست اعلام شد که واردات مواد غذایی فرایند شده با برندهایی که در هیج جای دنیا پیدا نمی شوند و اختصاصا برای ایران تولید می شود (PRIVET LABEL) ممنوع است.

دکتر هدایت حسینی، مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در جلسه پرسش و پاسخ انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی ضمن استقبال از تعامل منطقی و گفتگوی مشترک با انجمن های صنفی مرتبط با حوزه غذا،تبادل نظر با فعلان بخش خصوصی و کارافرنیان حوزه تجارت خارجی را از رویکردهای اساسی اداره کل نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو برشمرد و تصریح کرد:تجربه جهانی بیانگر آن است که بهترین رویکرد برای افزایش ضریب اثرگذاری سیاستهای کلان دولت ها در حوزه مدیریت بهینه واردات،حمایت از حقوق مصرف کنندگان و مقابله با پدیده شوم قاچاق ، همکاری متقابل دولتها و انجمنهای تخصصی و صنفی است .این یک نگرش تجربه شده است.

وی با اشاره به اینکه تنها حدود 35 درصد تولید مواد غذایی کشور بصورت صنعتی انجام میشود،خطاب به واردکنندگان مواد اولیه صنایع غذایی اظهار داشت:این واقعیت که حدود 65 درصد تولید مواد غذایی کشور از طریق اصناف انجام می شود ، یک پیام مشخص به سازمان غذا و دارو مخابره می کند و آن این است که مشتری بخش عمده ای از مواد اولیه وارداتی نظیر اسانس های غذایی،رنگ ها و... اصنافی همچون قنادی ها،سوهان پزی ها،پولک سازی ها و ... هستند و به جهت نظارت هر چه بیشتر بر نوع و کیفیت مواد اولیه مصرفی این مراکز، رویکرد سازمان غذا و دارو در حوزه نظارت بر مواد غذایی ،کنترل مواد اولیه وارداتی است.هرچند این کنترل ها ممکن است محدودیت هایی را برای واردکنندگان ایجاد کند،اما گریزی از آن نیست،مگر در صورتیکه راه حل بهتر و موثرتری از سوی انجمن واردکنندگان پیشنهاد شود.

هدایت حسینی ضمن تاکید بر این که بخشنامه قبلی در رابطه با ضرورت مراجعه واردکنندگان مواد اولیه غذایی به تولیدکنندگان برای اخذ تاییدیه،منتفی است تصریح کرد:البته ممکن است در این خصوص برخی سوء تفاهم ها یا سوء برداشت ها وجود داشته باشد که انشاء الله در جلسه مشترک با دانشگاه های علوم پزشکی ،موضوع شفافسازی شده و منطق بهداشتی آن تبیین خواهد شد.

این درحالی است که واردکنندگان معتقداند ارجاع دادن واردکنندگان به تولید کنندگان جهت اخذ تاییدیه ،تنها منجر به ایجاد رانت،انحراف بازار از فضای رقابتی خواهد شد که تنها دستاورد آن حذف مواد اولیه وارداتی حائز شناسنامه و گسترش مواد اولیه قاچاق و غیر کیفی و فاقد کنترل است.

مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد:ثبت منبع برای واردات ژلاتین،شیرخشک صنعتی و کره... از ابتدای سال آینده اجباری است و تنها واردکنندگانی میتوانند اقدام به واردات این اقلام کنند که منبع تامین کننده ایشان بر اساس ضوابط اعلامی،مورد تائید قرار گرفته و ثبت شده باشد.

وی تصریح کرد:با توجه به ضرورت ارتقاء شیوه های نگهداری و انبار مواد غذایی، صدور مجوز برای انبارهای استاندارد در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است

مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تاکید کرد:Gmp در حوزه مواد غذایی سه ساله است و درصورت نیاز به بازدیدهای مراقبتی،بصورت سالیانه انجام خواهد شد و در این میان رویکرد سازمان غذا و دارو آن است که با واردکنندگانی که حائز شرایط مشابه هستند،برخوردمشابه صورت گیرد.

وی در رابطه با ثبت منبع مواد غذایی تصریح کرد:در نگاه کارشناسان سازمان غذا و دارو سه مولفه اصلی که در صدور مجوز ثبت منبع محصولات غذایی نقش آفرین هستند عبارتند از نوع کالا از لحاظ میزان آسیب پذیر بودن،کشور تولید کننده محصول،گواهی های ایمنی که اثبات کننده کیفیت کالا و در این میان مهمترین مدارک و استانداردهایی که سازمان غذا و دارو از واردکنندگان توقع دارد ،ارائه BRC ، IFS و ایزو 22000 می باشد

مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد:سازمان غذا و دارو با واردات مواد غذایی فرایند شده PRIVET LABEL کاملا مخالف است و آنرا شروع بسیاری از تقلبات می داند.

وی در خصوص پرونده برنج های آلوده اظهار داشت: ساماندهی واردات برنج جزء اولویتهای سازمان غذا و دارو است و از ابتدای سال آینده واردات برنج هایی که ثبت منبع نشده اند ممنوع می باشد.تا کنون 7 منبع از سوی سازمان مورد تایید قرار گرفته اند

هدایت حسینی یادآور شد:طبق آیین نامه های اجرایی کالاهایی که ثبت منبع شده اند در گمرک نمی مانند،فقط در محوله اول به جهت آزمایش های اولیه منتظر می مانند.

وی دررابطه با مواد اولیه وارداتی تصریح کرد: به جهت نقش مواد اولیه وارداتی در فرایند تولید صنایع غذایی داخل کشور،انحصار در واردات مواد اولیه صنعت غذا وجود ندارد و هر واردکننده ای اجازه دارد از منابع مورد تایید سازمان غذا و دارو اقدام به واردات مواد اولیه نماید.

وی در خصوص طرح برچسب اصالت اظهار داشت:اداره نظارت بر مواد غذایی ،بهداشتی و آرایشی تابع سیاست سازمان غذا و دارو است و در حال حاضر سیاست کلی سازمان ادامه برنامه نصب برچسب اصالت می باشد.ضمن آنکه در برنامه پنجم توسعه،مجلس ما را موظف به کدگذاری و رهگیری کالاهای سلامت محور دانسته است.

در پایان علیرضا مناقبی، رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی بر نقش انجمنهای تخصصی در حوزه سلامت تاکید کرد و اظهار داشت:تجربه جهانی بیانگر این واقعیت است که لازمه حرکت به سمت ارتقای شاخص های امنیت و ایمنی غذایی، توسعه مبتنی بر مرجعیت علمی و فنی در نظام کالاهای سلامت محور از طریق تسهیل تجارت تحت ضابطه و قانونی است و همه باید از تمرین کردن برای تامین کالاهای سلامت محور در فضای قانونی و رسمی بدون بهانه تراشی استقبال کنیم و در این میان توقع جامعه آن است که دولتمردان هیچ گزینه اقتصادی را بر سلامت جامعه اولی تر ندانند.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 6246 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۹ بهمن بازدید: 2873 ساعت: 9:28 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
6 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
7 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
8 دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
9 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
10 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف پاستیل باعث بیش فعالی کودکان می‌شود یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از اندازه پاستیل باعث...

  مواد غذایی مناسب روزهای گرم وقتی هوا گرم می‌شود، معمولا ما اشتهای چندانی برای ...

  توصیه‌های درست و غلط لاغری را تشخیص دهید لاغر شدن آن قدرها هم سخت نیست. کمی اراده می‌خواهد ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت