آیا به کودکان مبتلا به اسهال آنتی بیوتیک‌ بدهیم؟


یک فوق تخصص گوارش و کبد کودکان، با بیان اینکه عامل اسهال در اکثریت مواقع ویروس است، خاطرنشان کرد: در کودکانی که اسهال دارند باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک به شدت پرهیز شود.

به گزارش لقمه، دکتر احمد شفق با بیان اینکه در تهیه شیرخشک به علت دخالت دست که منبعی برای انتقال آلودگی است احتمال ابتلا به اسهال بیشتر است، گفت: بهبود اسهال در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، سریعتر از کودکانی است که از شیرخشک استفاده می کنند.

شفق با اشاره به اینکه کودک در زمان اسهال با از دست دادن آب و الکترولیت دچار کم آبی شدید می‌شود، گفت: اسهال باعث سوء تغذیه و کاهش وزن در کودکان شده و حتی می تواند به شوک و مرگ وی منجر شود.

وی با تاکید بر اینکه از دادن نوشابه و آب میوه به علت شیرین بودن به کودکان مبتلا به اسهال باید خودداری شود، افزود: استفاده از مایعاتی مانند دوغ، سوپ، شیر، آب معمولی و سرم خوراکی (ors) باعث جبران آب از دست رفته در کودکان می‌شود.

شفق با بیان اینکه مصرف یک وعده غذای معمولی در کودکانی که اسهال دارند باعث جلوگیری از سوء تغذیه در آنان می‌شود، اظهار کرد: در این دوران برای جلوگیری از سوء تغذیه، شیر مادر بهترین غذایی است که کودک می تواند استفاده کند اما اگر کودک از شیر مادر تغذیه نمی‌کند یا در سنین مصرف غذای خانواده است، می توان یک وعده غذای خانگی را افزایش داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان با اشاره به اینکه احساس تشنگی و عطش بیش از حد کودک از علائم شدت گرفتن اسهال در کودکان است، یادآور شد: در صورتی که کودک بی حال شده و هوشیاری خود را از دست بدهد، باید هر چه سریعتر به اولین مرکز درمانی منتقل شود تا پزشک اقدامات بعدی را انجام دهد.

شفق تصریح کرد: اگر کودک در مرحله کم آبی متوسط باشد، بنا بر تشخیص پزشک با سرم خوراکی (ors) درمان می شود و اگر کم آبی شدید بود، بستری شدن کودک در بیمارستان و تزریق سرم ضرورت دارد.

وی تاکید کرد: استفاده نابجا از آنتی بیوتیک نه تنها موجب بهبودی اسهال نمی شود بلکه می تواند با تغییر محیط طبیعی روده، میکروب های مفید داخل روده را از بین برده و باعث مزمن شدن بیماری شود.

شفق با بیان اینکه عامل اسهال در اکثریت مواقع ویروس است، خاطرنشان کرد: در کودکانی که اسهال دارند باید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک به شدت پرهیز شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان بیان کرد: طبق تشخیص پزشک زمانی می توان از آنتی بیوتیک استفاده کرد که کودک دچار اسهال خونی شود و یا در اسهال های شدید مشکوک به ابتلا به وبا باشد.

وی با بیان اینکه فقط در موارد معدودی باید برای کودک اسهالی آنتی بیوتیک تجویز شود، گفت: در کودکانی که دچار سوء تغذیه و نقص ایمنی هستند و مبتلا به اسهال می شوند، باید بر اساس نظر پزشک از آنتی بیوتیک استفاده شود.

شفق با تاکید بر اینکه وجود تب همراه با اسهال دلیلی برای تجویز آنتی بیوتیک نیست، اظهار کرد: تب می تواند ناشی از بیماری ویروسی یا ناشی از کم آبی باشد که در کودک ایجاد شده است.

این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان در پایان با بیان اینکه اسهال در بیشتر مواقع در اثر یک عامل ویروسی ایجاد می شود، گفت: اسهال به رغم اینکه می تواند یک بیماری ساده باشد باید به درستی درمان شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6249 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۹ بهمن بازدید: 2456 ساعت: 10:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 آرد کامل نداریم/ سوءاستفاده و دروغ تجاری! ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
4 بخشنامه جدید بانک مرکزی برای رفع سوءاثر چک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
5 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
6 گرانی مرغ قابل پیش بینی بود! ۱۴۰۰ سه شنبه ۵ مرداد
7 سوء مدیریت مراکز متعدد تصمیم گیرى مرغداران گوشتى را به ورشکستگى رسانده است ۱۳۹۹ جمعه ۱۲ ارديبهشت
8 واردات دارو زیر لوای شرکت لوازم خانگی ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
9 افزایش تعداد گرسنگان جهان برای سومین سال متوالی ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير
10 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
11 فرسایش خاک در ایران 3 برابر میانگین جهانی است ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهدا...

  برای سلامت قلب چقدر آجیل بخوریم؟ آجیل حاوی کالری بالایی است و افراط در مصرف آن موجب...

  ۶ علامت چرب شدن کبد پایگاه خبری لقمه: کبد چرب محصول زندگی بی‌تحرک و تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طالع‌بینی در كافی‌شاپ تا به حال می‌دانستید كه این‌كه به چه دسری علاقه‌مند هستید می‌تواند تا اندازه زیادی ابعاد وجودی شخصیت شما را آشكار كند؟ از بین دسرهای زیر یكی را انتخاب ‌كنید و با خواندن جواب‌ها خودتان را بهتر بشناسید.
چرا غذاهای رژیمی خطرناکند؟ آیا می‌شود از خوردنی‌های رژیمی به جای انواع شیرین، شور و چرب غیررژیمی آنها استفاده کرد بدون آن‌که نگران افزایش انرژی، چربی و قند ناشی از آنها بود؟ به بیان دیگر آیا می‌توان به خوراکی‌های صنعتی که ادعای رژیمی بودن دارند، اعتماد کرد و از آنها بدون ترس از چاقی، اضافه وزن و اختلالات قلبی و عروقی لذت برد؟
كاهوی دو و نیم متری هنرمند تهرانی در جشنواره شیراز + تصاویر «محمدصالح حجت الاسلامی» یکی از هنرمندان دعوت شده جشنواره «بهترین ها از دور ریختنی‌ها»، شمایی از یک کاهوی دو متر و نیمی را با استفاده از کاغذ روزنامه، لاستیک ماشین و مواد دور ریختنی دیگر ساخت.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»