یادداشتی از پرویز فروغى دبیر کانون مرغداران کشور
سوء مدیریت مراکز متعدد تصمیم گیرى مرغداران گوشتى را به ورشکستگى رسانده است


پایگاه خبری لقمه، دبیر کانون مرغداران کشور اعلام کرد: سقوط صنعت مرغدارى از زمانى دوچندان شد که مراکز تصمیم گیرى بزرگترین صنعت کشور از یک متولى واحد و مرتبط با صنعت یعنى وزرات جهاد کشاورزى به وزرات صمت و زیرمجموعه هاى آن داده شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، پرویز فروغى دبیر کانون مرغداران کشور در یادداشتی که در اختیار رسانه ها قرار گرفته نوشت: سقوط صنعت مرغدارى از زمانى دوچندان شد که مراکز تصمیم گیرى بزرگترین صنعت کشور از یک متولى واحد و مرتبط با صنعت یعنى وزرات جهاد کشاورزى به وزرات صمت و زیرمجموعه هاى آن داده شد. مصداق این عمل اینست که آشپز که دوتا شد،اش یا شور میشود یابى نمک. 
 
این تعدد مراکز تصمیم گیرى،همراه باعدم نگاه فنى وکارشناسى وقالب بودن نگاه دولتى باعث شده که هیچ وقت شاهد آرامش در این صنعت نبوده ونخواهیم بود. مدیریت دولتى ونفوذ ودخالت دولت دراتحادیه ها که همراه با رانت‌هاى بزرگ، باعث شده که این صنعت بیش ازانکه دردست تولیدکننده باشد،به دست دلالان وواسطه ها مدیریت واداره شود.
 
ازنتایج این سوء مدیریت، افزایش تولید جوجه،افزایش سن گله هاى مرغ مادر،کاهش فاصله جوجه ریزى، ممنوعیت صادرات که عوارض آن درحال حاضر سویا نزدیک به ٥٠٠٠تومان، ذرت ٢٦٠٠ تومان و پرورش مرغ بعد دوماه رنج ومشقت به قیمت ٦٥٠٠ تومان که عمق فاجعه رابراى هردلسوز صنعت نمایان میکند. 
 
متولیان امر سعى دارند نتیجه سوء مدیریت خودرا بیشتر به گردن بیماری کرونا بیاندازند، درصورتى مرغى که سال گذشته به ١٧٠٠٠ تومان نزدیک شد، امسال به ١٠٠٠٠ تومان تنزل کرد، اگر تاثیر کرونا را ٢٠درصد بگیریم، بقیه ان به سوء مدیریت وتصمیمات عجولانه برمیگردد.
 
متاسفانه وجود رانت وسوء مدیریت درجاى جاى این صنعت موج میزند به‌طورى که شرکت پشتیبانى بجاى خرید مستقیم مرغ از مرغدار، اینکار را از طریق واسطه ها و کشتارگاه انجام میدهد، تا آنها مرغ را با قیمت نازل از مرغدار خریدارى کرده و آن را در اختیار پشتیبانى قرار دهند و درقبال آن نهاده با قیمت مصوب دریافت کرده و باقیمت‌هاى نجومى دراختیار مرغدار بیچاره قرار دهند،یعنى مرغدار هم مرغش را مفت دراختیار واسطه ها قرار میدهد وهم نهاده را با قیمت نجومى از آنها دریافت می کند. 
 
این رانت‌ها باعث می‌شود واردکندگان نهاده ها، دلالان وفروشندگان مواد اولیه،کارخانه هاى دان،کشتارکن‌ها وکشتارگاه‌ها وفروشندگان مرغ بدون توجه به قیمت مرغ سودتضمینى خود را ببرند ولى تولیدکنندگان مرغ گوشتى زیر ذره بین‌هاى نظارتى دست و پا بزنند.
 
طنز تلخ ماجرا دادن آنالیز قیمت مرغ براساس مولفه ها یى که هیچ وقت قیمت‌هاى آن‌ها با واقعیت‌هاى موجود بازار هم خوانى ندارد و تلخ‌تر از آن عدم حضور نماینده مرغدار درستاد تنظیم بازار، تا بتواند ازحق مرغدار دفاع کند.
 
تمام این مسایل دست به دست هم داده تابزرگترین صنعت کشور رادرسراشیبى سقوط قرار دهد که دود ان هم به چشم تولید کننده و هم مصرف کننده برود. فلذا ازمسئولان مرتبط با صنعت تقاضا دارم هرچه زودتر چاره اى بیاندیشند، پیش ازاینکه خیلى دیر شود. 
 

نقل از :فارس

کد: 14106 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ جمعه ۱۲ ارديبهشت بازدید: 3065 ساعت: 3:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 پیشنهاد برخورد با مرغدارانی که ۹۰ درصد مرغ خود را کشتار نکنند + سند ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
3 تفاوت در قیمت پیشنهادی تخم مرغ با قیمت دو برابری عرضه آن! ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
4 آ‌غاز آزمون باسکول‌های مرغداری‌ها و مراکز عرضه گندم و غلات ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
5 چگونه مرغ در آذرماه ارزان می شود؟ ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
6 قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری به ۷۰۰۰ تومان رسید! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
7 جولان آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، صنعت مرغداری از پا انداخت ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
8 قیمت تخم مرغ افزایش یافت ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
9 نظارت دقیق شرعی بر گوشت‌های وارداتی و کشتارگاه‌های کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
10 نرخ جدید مرغ و انواع مشتقات آن ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه‌ها و سبزیجات را چگونه سالم نگهداریم؟ سبزی‌ها و میوه‌ها به دلیل برخورداری از انواع ویتام...

  6 غذای مغز برای وعده صبحانه غذای مغز در وعده صبحانه می‌تواند عاملی برای ارتقا...

  پوست هندوانه برای 3 ماسک معجزه گر این بار وقتی این میوه را می خورید ، بخشی را نیز بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.
اشتباهی كه هر سال تكرار می‌شود به‌رغم هشدارهای جدی مسئولان بهداشتی کشور، امسال بازهم از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم و داغ در روزها و شب‌های محرم استفاده شد.
وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است پایگاه خبری لقمه: شکل تغذیه با آغاز ماه رمضان تغییر می‌کند. تامین کالری مورد نیاز بدن یکی از ضروریات بوده که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه هر فرد به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری نیاز دارد.
تسهیل صدور مجوز کسب و کار تنها برای هتل و بوم گردی‌ها افزایش صدور مجوز تاسیسات گردشگری در سال ۱۴۰۲ ، بیش از آنکه معلول قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار باشد،حاصل سیاست‌های وزارت میراث فرهنگی در حمایت از بومگردی ها و هتلهاست.