به گزارش لقمه، مریم مهرآزی افزود: امروزه این گیاه تقریباً در محتویات اغلب غذاهای ایرانی به صورت سرخ شده، پخته یا خام و در کنار غذا دیده میشود ولی اغلب افراد بیشتر آن را برای خوش طعم کردن غذا یا گرفتن بوی برخی مواد غذایی مانند مرغ استفاده میکنند غافل از اینکه پیاز خواص زیادی مانند خاصیت ضد سرطان، درمان بیماریهای دستگاه و تنظیم قند خون است. به گفته این متخصص تغذیه ترکیبات موجود در پیاز از تکثیر بیش از حد و تغییر شکل سلولها جلوگیری کرده و معمولاً مانع از بروز سرطان میشود. عضو انجمن تغذیه ایران تصریح کرد: اگر چه خوردن خام پیاز در کنار غذا بوی نامطبوعی دارد اما باید گفت اثر پیاز خام و تازه بر سلامت بیشتر از پیازهای سرخ شده یا پخته است و در پیشگیری از سرطان کبد بسیار مهم است. مهرآزی خاطرنشان کرد: مردم قدیم عصاره پیاز را برای پیشگیری و درمان آسم استفاده میکردند و امروزه گفته میشود که ترکیبات موجود در پیاز سبب تحریک عضلات صاف و باز شدن نایژههای دستگاه تنفسی میگردد. وی با اشاره به اینکه مبتلایان به دیابت میتوانند با مصرف پیاز تا حد زیادی قند خون خود را کنترل کنند، افزود: پیاز دارای یک نوع انسولین گیاهی است که برای بیماران دیابتی بسیار مفید است و قند خون را پایین میآورد و ترجیحاً مصرف پیاز خام در کنار غذا برای این افراد توصیه میشود. عضو انجمن تغذیه ایران در پاسخ به اینکه آیا این موضوع که توصیه میشود در کنار غذاهای رستورانی برای جلوگیری از مسمومیت باید پیاز خورد، گفت: پیاز نوعی آنتیبیوتیک قوی محسوب میشود که تأثیر فوقالعادهای در از بین بردن میکروبها دارد بنابراین به افراد توصیه میشود برای از بروز مسمومیت غذایی حتماً با غذا پیاز خام مصرف کنند. مهرآزی بر این نکته تأکید کرد که میتوان برای از بین بردن بوی پیاز خام پس از مصرف مقداری گردو یا نان سوخته یا مقداری سیب میل کرد اما برخی هم عرق نعنا یا آدامسهای حاوی اسانسهای مختلف را انتخاب میکنند. بازگشت به صفحه نخست