نکات مهم درباره یک شیرینی نوروزی


شیرینی نخودچی از آن دسته شیرینی‌هایی است که اگر آن را با مواد تازه و مرغوب تهیه کنند و اسانس و شکر زیادی به آن نزنند و مزه آرد نخودچی آن در دهان احساس شود خوشمزه‌ترین شیرینی نوروزی بویژه برای سالمندان بی‌دندان است.

به گزارش لقمه، سوالی که اغلب پرسیده می شود این که نخودچی یا آرد آن را چگونه تهیه می کنند ؟ آیا شیرینی نخودچی در مقایسه با دیگر شیرینی های خشک ارزش تغذیه ای بیشتری دارد ؟ وقتی آرد نخودچی کلوخه یا حاوی مهمانان ناخوانده می شود یعنی فاسد و غیرقابل استفاده شده است؟!

فرق میان نخود با نخودچی ؟
آرد نخودچی از آسیاب همان نخودچی بانمکی که با آجیل عید مخلوط می کنیم یا به همراه کشمش و مویز می خوریم، تهیه می شود. خود نخودچی هم از فرآوری همان نخود تازه به دست می آید. برای تهیه نخودچی، پس از آبپز کردن نخودهای تازه و ریز آنها را آبکش کرده و پوست ور آمده آن را براحتی جدا می کنند تا آخرین مرحله پخت را پشت سر بگذارد و سپس با نمک یا شکر آن را تفت داده و ترد و سپس آرد می کنند.


خوب است بدانید نخودچی و آرد آن در گروه حبوبات طبقه بندی می شود و همچون نخود تازه دارای پروتئین بوده و به افزایش ایمنی بدن کمک می کند و سرشار از کلسیم، آهن گیاهی، فسفر و ویتامین های گروه B و A است. نخود به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد کلسیم برای استخوان سازی کودکان و به سبب دارا بودن فیتواستروژن طبیعی برای خانم ها مناسب است و می تواند تا حدودی هورمون های بدن را تنظیم کند و به سطح طبیعی برساند و به تقویت قوای جنسی در مردان کمک کند.

آرد نخودچی بهترین آرد است
آرد نخودچی در مقایسه با دیگر آرد غلات از نظر ارزش تغذیه ای و میزان فیبر برتری بیشتری دارد. نخود نوعی بنشن با فیبر بالاست و چون مواد مغذی آن در فیبرش نهفته است، آرد آن در مقایسه با آرد غلات املاح و ویتامین های زیادتری دارد. ارزش غذایی یک سوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک کف دست نان سنگک و بربری یا سه چهارم لیوان غلات آماده خوردن (برشتوک) است.

مصرف نخودچی یا آرد آن در صورتی که بی نمک و به اندازه نخودچی دوآتشه برشته نشده باشد به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند توصیه می شود البته خواص نخودچی و آرد آن هیچ گاه به پای نخود تازه نمی رسد. این را هم بدانید شیرینی نخودچی در صورتی که زیاد شیرین نباشد یک شیرینی خوب برای کودک و نوجوان است البته باید بدانید شیرینی نخودچی به دلیل آن که حاوی شکر زیادی است، اغلب موجب یبوست می شود.

آرد کلوخه شده را دور بریزید
اما از کجا باید متوجه فساد آرد نخودچی شویم ؟ همه آردها بخصوص آرد نخودچی بسرعت رطوبت محیط را به خود جذب کرده و در گرما، تخم آفاتی که احتمال دارد در هر آردی وجود داشته باشد، رشد و تبدیل به حشره می شود.


گاهی هم آرد بر اثر رطوبت به هم می چسبد و کلوخه می شود که این نشان دهنده رشد کپک و آلوده شدن آن است. در نتیجه در هر دو صورت آرد غیرقابل مصرف است و باید دور ریخته شود. بهتر است برای ماندگاری بیشتر، آرد نخودچی را درون فریزر نگه دارید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :khabareno.com

کد: 6355 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۰ اسفند بازدید: 3326 ساعت: 10:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 همه چیز درباره آجیل چهارشنبه سوری ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند
2 نکات مهم درباره یک شیرینی نوروزی ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۱ اسفند
3 دستور تهیه کتلت یا شامی با دستور قدیمی‌ و مامان بزرگها‌ ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۸ آذر
4 آجیلی که فروش نمی رود ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۳ اسفند
5 نرخ انواع آجیل و خشکبار + جدول ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۴ دي
6 آجیل عید چطور درست می شود؟ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای جذب بهتر آهن به همراه غذا، آبلیمو مصرف کنید برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و...

  تغذیه مناسب برای بهبود سندرم پیش از قاعدگی لقمه: سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، مجموعه‌ای از علائ...

  میوه های مفید و ضد آلودگی هوا مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این هندی‌های عجیب‌خور! پایگاه خبری لقمه: هندوستان سرزمین فرهنگ‌های عجیب و متفاوت است، اما این‌بار نگاهی داریم به غذاهای آن‌ها، غذاهایی که ممکن است حتی سلامتی انسان را به خطر بیندازد.
اشتباهی كه هر سال تكرار می‌شود به‌رغم هشدارهای جدی مسئولان بهداشتی کشور، امسال بازهم از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم و داغ در روزها و شب‌های محرم استفاده شد.
حقایقی عجیب درباره چاقی متخصصان سلامت می‌گویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بی‌تحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.
آمپول ضدچاقی تولید شد با کم شدن میزان تحرک بدن و ورزش نکردن بسیاری از افراد دچار چاقی می شوند،به همین دلیل دانش پژوهان دانشکده پزشکی هاوارد ،دست به تولید امپول ضدچاقی کرده اند ،که می تواند فواید ورزش را در بدن تقلید کند.