همه چیز درباره آجیل چهارشنبه سوری


در شب چهار شنبه سوری هفت نوع خوردنی و میوه ی خشک متشکل از کشمش، نخودچی، توت، انجیر، خرما خشک و آلوی خشک و باسلوق استفاده می کنند که به آن آجیل چهارشنبه سوری می گویند و تمام این مواد مقوی ساده و خوش مزه هستند و باعث سلامتی انسان می شوند.

به گزارش لقمه، چهارشنبه‌سوری یکی از جشن‌های ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبهٔ سال (سه‌شنبه شب) برگزار می‌شود.

در شاهنامهٔ فردوسی اشاره‌هایی درباره بزم چهارشنبه‌ای در نزدیکی نوروز وجود دارد که نشان‌دهندهٔ کهن بودن این جشن است. مراسم سنّتی مربوط به این جشن ملّی، از دیرباز در فرهنگ سنّتی مردمان ایران زنده نگاه داشته شده‌است.


در شب چهارشنبه سوری آجیل خوردن از رسوم و آداب مخصوص است و مخصوصاً بایستی آجیل شور و شیرین باشد... در میان زنان ایران درشب چهارشنبه سوری و حتی مواقع دیگری که کسی را مشکلی در پیش باشد و استجابت مرادی را بخواهد آجیل مخصوصی با آداب و حضور قلب خاصی معمول است که نذر میکنند وداستان شیرینی برای ابتکار آن میگویند...

آجیل مشکل گشا از آداب خاص شب چهارشنبه سوری نیست ولی کسانی که بدان اعتقاد کامل دارند گذشته از آنکه شب جمعه آخر هر ماه بدان عمل میکنند شب چهارشنبه سوری نیز به آداب آن می پردازند.

خوردن این آجیل در شب چهارشنبه سوری، به اعتقاد مردم باعث شگون و خوش یمنی است.


بر اساس این گزارش، دکتر علی اکبر سهیلی آزاد اظهار داشت: آجیل و غذاهایی که معمولا در چهارشنبه سوری مصرف می‌شود، نشان‌دهنده فرهنگ غنی تغذیه ایرانیان است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه این دانه‌ها منبع خوبی از نظر تامین انرژی هستند و باعث شادابی و نشاط می‌شوند، گفت: آجیل چهارشنبه‌سوری که حاوی دانه‌های روغنی است مواد پروتئینی مانند ویتامین B1، B2، نیاسین، اسید‌فولیک و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، و روی و آهن را در خود دارد که هر کدام از این مواد مغذی در سلامتی و نشاط انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه پختن آش چهارشنبه‌سوری از دیگر رسومی است که در این شب انجام می‌شود افزود: با توجه به این که تغییر فصل در این ماه اتفاق می‌افتد و بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی شایع می‌شود افراد برای بهبود یافتن بیمار خود آش بیمار را طبخ می‌کردند

دکتر سهیلی ادامه داد: آش انواع بسیار مختلفی دارد و معمولا تمام آش‌ها شامل حبوبات، غلات، سبزی‌جات و لبنیاتی مثل کشک یا دوغ هستند بنابراین با توجه به دارا بودن بسیاری از مواد غذایی آش می‌تواند منبع بسیار مفیدی از نظر تامین ویتامین، پروتئین و مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد که هم اکنون در برنامه غذایی ایرانیان وجود دارد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6395 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 1629 ساعت: 5:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف روزانه آجیل ریسک بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
2 تناسب اندام حتی با مصرف خوراکی‌های خوشمزه ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند
3 آجیل فله ای نخرید/رشد قارچ های بیماری زا ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
4 با مصرف این غذا ها خوابی راحت را تجربه کنید ۱۳۹۵ جمعه ۶ اسفند
5 آجیل چه زمانی در برنامه غذایی کودکان قرار می گیرد؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
6 پیشگیری از سرطان روده با مصرف آجیل ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
7 با مصرف پاستا رژیم غذایی بهتری داشته باشید ۱۳۹۵ شنبه ۲۳ بهمن
8 خواص کره تخم آفتابگردان/تخم آفتابگردان سالم تر از کره بادام زمینی ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
9 10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند ۱۳۹۴ چهارشنبه ۹ دي
10 سفره "شب یلدا" برای یک خانواده 4 نفره چند؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ آذر
11 میوه خشک گران‌ترین خوراکی‌ بازار آجیل و خشکباردر شب یلدا ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  6 دلیل مهم برای خوردن شکلات مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد ، هر چه مرد...

  آشپزخانه پاکیزه با لیموترش حال به شما خواهیم گفت با لیمو ترش چگونه وسایل خان...

  خواص درمانی کلم بروکلی یک متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: مصرف کلم بروکلی از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت