غذاهایی که افراد سرد مزاج و گرم مزاج در نوروز باید بخورند


یک متخصص طب سنتی، به تببین تدابیر طب سنتی برای فصل بهار پرداخت و درباره نحوه تغذیه افراد سرد مزاج و گرم مزاج در عید نوروز توصیه‌هایی ارائه کرد.

به گزارش لقمه، دکتر فاطمه نجات‌بخش در گفت‌وگویی، با بیان اینکه با برودت و سردی هوا بدن حالت سکون پیدا می‌کند، اظهار کرد: با رسیدن بهار و گرم‌تر شدن هوا فضولات و مواد زائد داخل بدن سیلان پیدا کرده و به حرکت در می‌آید.

وی افزود: به حرکت در آمدن این مواد زائد و بسته به اینکه این مواد زائد به چه میزان باشد، می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلف از جمله آلرژی، بیماری‌های عفونی مانند آبله مرغان، اوریون و غیره شود.

به گفته این متخصص طب سنتی، اقدام مهمی که باید با آغاز فصل بهار انجام شود پاکسازی فضولات از بدن است.

نجات‌بخش با بیان اینکه بهترین روش پاکسازی، خونگیری به طریق حجامت است، اظهار کرد: این اقدام را باید افرادی انجام دهند که بدنشان به آن عادت دارد و هر ساله با شروع بهار حجامت می‌کنند. اما اگر افرادی به حجامت عادت ندارند یا برایشان ممنوع است می‌توانند پاکسازی را به کمک روش‌های دیگر انجام دهند.

وی ادامه داد: حجامت برای زنان باردار، کودکان، افراد مسن که سابقه حجامت ندارند، مبتلایان به اختلالات انعقادی، فشارخونی‌ها، افراد دارای مزاج سرد و تر و کسانی که قبلا حجامت کرده‌اند و طی آن دچار ضعف و بی‌حالی و افت فشار خون شده‌اند ممنوع است.

این متخصص طب سنتی درباره عوارض حجامت برای زنان به علت کم‌خونی توضیح داد: حجامت ارتباطی به زن یا مرد بودن ندارد و اگر منعی نداشته باشند می‌توانند حجامت کنند.

نجات‌بخش به روش‌های دیگر پاکسازی بدن اشاره و عنوان کرد: استفاده از مسهلات، مقیئات (قی یا استفراغ آور) و معرقات از دیگر تدابیر طب سنتی برای پاکسازی بدن هستند که باید زیر نظر متخصص طب سنتی انجام شوند. اگر شخصی منع انجام این تدابیر را نیز داشته باشد، بهترین کار برای کاستن از فضولات داخل بدن، کم کردن غذا است.

وی ادامه داد: با وجود آن که معمولا در عید نوروز مصرف غذا بالا می‌رود، اما توصیه طب سنتی این است که اندازه غذا حتی نسبت به قبل نیز باید کاهش یابد.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه دومین توصیه ما استفاده کمتر از مواد گرم است، اظهار کرد: انواع شیرینی‌ها و شکلات گرم هستند. اما خشکبار در گرمی و سردی با یکدیگر متفاوت هستند، به عنوان مثال بادام معتدل است ولی گردو و فندق و پسته گرم هستند. فلفل و ادویه جات تند نیز طبع گرم دارند و باید کمتر به غذا اضافه شوند.

نجات‌بخش افزود: افراد گرم مزاج غذاهای سرد مانند اسفناج، خرفه، کاهو، سکنجبین، شربت‌های سرد همانند شربت آلبالو، آبلیمو و ادویه‌های ترش مانند آبلیمو، رب انار و سماق را بیشتر مصرف کنند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6410 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲ فروردين بازدید: 2558 ساعت: 12:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
4 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
6 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
8 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
9 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
10 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
11 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اینفوگرافیک / مواد غذایی مضر برای سلامت روده‌ها پایگاه خبری لقمه: در این اینفوگرافیک به هفت ماده غ...

  غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟ یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای...

  چیزهایی که در مورد شکر نمی دانید اینجا بخوانید مضرات شکر که به آن سم سفید هم می گویند، زیاد است ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه دکتر کرمانی برای غذا خوردن و لاغری اگر تا به حال رژیم هایی که امتحان کردید در راضی نگه داشتنتان ناموفق بوده اند به خواندن این مقاله ادامه دهید.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
رفع غلظت خون با مصرف انار یک متخصص طب سنتی گفت: غلظت خون در رنگ و شفافیت پوست بسیار اهمیت دارد چرا که میزان غلظت خون در زیبایی و خوش رنگی چهره تاثیر گذار است و افزایش غلظت خون موجب تیره شدن پوست می‌شود و مصرف انار در کاهش غلظت خون تاثیر گذار است.
دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟