غذاهایی که افراد سرد مزاج و گرم مزاج در نوروز باید بخورند


یک متخصص طب سنتی، به تببین تدابیر طب سنتی برای فصل بهار پرداخت و درباره نحوه تغذیه افراد سرد مزاج و گرم مزاج در عید نوروز توصیه‌هایی ارائه کرد.

به گزارش لقمه، دکتر فاطمه نجات‌بخش در گفت‌وگویی، با بیان اینکه با برودت و سردی هوا بدن حالت سکون پیدا می‌کند، اظهار کرد: با رسیدن بهار و گرم‌تر شدن هوا فضولات و مواد زائد داخل بدن سیلان پیدا کرده و به حرکت در می‌آید.

وی افزود: به حرکت در آمدن این مواد زائد و بسته به اینکه این مواد زائد به چه میزان باشد، می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلف از جمله آلرژی، بیماری‌های عفونی مانند آبله مرغان، اوریون و غیره شود.

به گفته این متخصص طب سنتی، اقدام مهمی که باید با آغاز فصل بهار انجام شود پاکسازی فضولات از بدن است.

نجات‌بخش با بیان اینکه بهترین روش پاکسازی، خونگیری به طریق حجامت است، اظهار کرد: این اقدام را باید افرادی انجام دهند که بدنشان به آن عادت دارد و هر ساله با شروع بهار حجامت می‌کنند. اما اگر افرادی به حجامت عادت ندارند یا برایشان ممنوع است می‌توانند پاکسازی را به کمک روش‌های دیگر انجام دهند.

وی ادامه داد: حجامت برای زنان باردار، کودکان، افراد مسن که سابقه حجامت ندارند، مبتلایان به اختلالات انعقادی، فشارخونی‌ها، افراد دارای مزاج سرد و تر و کسانی که قبلا حجامت کرده‌اند و طی آن دچار ضعف و بی‌حالی و افت فشار خون شده‌اند ممنوع است.

این متخصص طب سنتی درباره عوارض حجامت برای زنان به علت کم‌خونی توضیح داد: حجامت ارتباطی به زن یا مرد بودن ندارد و اگر منعی نداشته باشند می‌توانند حجامت کنند.

نجات‌بخش به روش‌های دیگر پاکسازی بدن اشاره و عنوان کرد: استفاده از مسهلات، مقیئات (قی یا استفراغ آور) و معرقات از دیگر تدابیر طب سنتی برای پاکسازی بدن هستند که باید زیر نظر متخصص طب سنتی انجام شوند. اگر شخصی منع انجام این تدابیر را نیز داشته باشد، بهترین کار برای کاستن از فضولات داخل بدن، کم کردن غذا است.

وی ادامه داد: با وجود آن که معمولا در عید نوروز مصرف غذا بالا می‌رود، اما توصیه طب سنتی این است که اندازه غذا حتی نسبت به قبل نیز باید کاهش یابد.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه دومین توصیه ما استفاده کمتر از مواد گرم است، اظهار کرد: انواع شیرینی‌ها و شکلات گرم هستند. اما خشکبار در گرمی و سردی با یکدیگر متفاوت هستند، به عنوان مثال بادام معتدل است ولی گردو و فندق و پسته گرم هستند. فلفل و ادویه جات تند نیز طبع گرم دارند و باید کمتر به غذا اضافه شوند.

نجات‌بخش افزود: افراد گرم مزاج غذاهای سرد مانند اسفناج، خرفه، کاهو، سکنجبین، شربت‌های سرد همانند شربت آلبالو، آبلیمو و ادویه‌های ترش مانند آبلیمو، رب انار و سماق را بیشتر مصرف کنند.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6410 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲ فروردين بازدید: 2693 ساعت: 12:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
11 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود آب چه بر سر انسان می‌آورد؟ یک متخصص تغذیه گفت: کلیه فرآیندهای بدن و تمام واکن...

  نسخه طب سنتی برای دیابتی‌ها یک محقق طب سنتی گفت: «رزماری و پونه کوهی حاوی ترکی...

  داشتن پوستی سالم با خوردن آووکادو پایگاه خبری لقمه: آیا آووکادو برای پوست شما مفید ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هفت روش برای سوزاندن سریع‌تر چربی‌ها می‌گویند تعریف جنون انجام کاری یکسان بارها و بارها و انتظار داشتن نتیجه متفاوت است، اما اگر این موضوع صحت داشته باشد، پس در مورد ورزش کردن باید اکثر ما کاملا دیوانه باشیم.
روایت گرانی ماکارونی و چند توصیه در اصلاح سیاست ارزی/‌ لزوم پرداخت علی‌‌الحساب یارانه‌ پایگاه خبری لقمه: در یکی دو‌ روز اخیر پس از افزایش یکباره قیمت ماکارونی این کالا در فروشگاه‌ها ناپدید و یا با قیمت‌های بالا عرضه شد، تولیدکننده‌های ماکارونی اما می‌گویند ماکارونی که تا پیش از این با آرد یارانه ای تولید کرده‌‌ایم را گرانتر نمی‌فروشیم و کسانی که یک شبه قیمت ماکارونی را تغییر دادند مشمول جریمه تعزیرات می‌شوند.
موهای خوش حالت و سالم با این ویتامین‌ها این یک حقیقت است که وقتی موهای ما خوش فرم و حالت هستند، احساس خوشایندی به ما دست می دهد که همین امر باعث می شود ما نهایت تلاش خود را برای مراقبت از موهای خود به کار ببریم .
برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.