ایران به ریاست سیستم بین‌المللی شماره‌گذاری افزودنی‌های غذایی انتخاب شد


ایران در اجلاس کدکس افزودنی‌های غذایی به ریاست سیستم بین‌المللی شماره‌گذاری افزودنی‌های غذایی انتخاب شد.

به گزارش لقمه، بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، دکتر بهزاد مرندی، سرگروه اعزامی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به اجلاس کدکس افزودنی‌های غذایی عملکرد بسیار موفقی به عنوان رییس کارگروه INS (سیستم شماره گذاری بین المللی) داشته و با ارائه نظرات مؤثر در تمامی کارگروه ها و دستورات جلسه و همچنین پافشاری بر حفظ ایمنی مواد غذایی در کارگروه فیزیکی اجلاس که ریاست آن را برعهده داشته و نگارش گزارش و ارائه آن در جلسه اصلی کمیته کدکس افزودنی‌های غذایی (CCFA) به منظور تائید نهایی که تمامی موارد بحث شده مورد موافقت شرکت‌کنندگان قرار گرفت، توسط رییس جلسه و مسوولان کدکس، WHO,JECFA، اتحادیه اروپا ، FDA, IDF, IFAC, NHF, IFT مورد تقدیر قرار گرفت.

جمهوری اسلامی ایران همچنین به علت تصویب و ایجاد هماهنگی و توافق دسته جمعی بین اعضاء کارگروه INS به صورت رسمی مورد تائید و تمجید رئیس جلسه CCFA قرار گرفت.

در این اجلاس، نماینده سازمان غذا و دارو مجدداً به عنوان رییس INS (سیستم شماره گذاری بین المللی) انتخاب شده و رئیس کمیته کدکس افزودنی‌های غذایی از ایران تقاضا کرد که در اجلاس های دیگر کدکس و دیگر کمیته های کدکس افزودنی ها، مشارکت جدی داشته باشد.

در این راستا، ایجاد و حفظ یک تیم هماهنگ و فعال در تمام کمیته های کدکس، ارائه نظرات علمی برپایه تحقیقات کارشناسانه در تمام کارگروههای الکترونیکی کمیته افزودنی های غذایی و کمیته های عمومی کدکس، هماهنگی بین کمیته کدکس افزودنی غذایی (CCFA) با کمیته بهداشت غذایی (CCFH) و کمیته تغذیه () و کمیته آلاینده های غذایی (CCCF) و برگزاری جلسات سالیانه بین آنها و جلسات هماهنگی در کدکس بسیار ضروری می باشند.

برقراری همکاری سازنده فی مابین صنعت، سازمان استاندارد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و تیم کدکس ایران، اعزام افراد متخصص و آگاه با کارگروه های اصلی کدکس و تلاش برای کسب کرسی ریاست کارگروه های الکترونیکی که احتمالاً باعث موفقیت در کمیته اصلی کدکس و تصویب نظرات ایران می‌شود در دستور کار قرار دارد.

گفتنی است، کدکس به معنای آئین نامه، مقررات ونشان‌هاست. به عبارت دیگر، کدکس جمع آوری و تطبیق استانداردهای موادغذایی وارائه آن به شکل واحد است.

کمیسیون کدکس غذایی (CAC) یک ساختاربین دولتی است که مسوول هماهنگ کردن استانداردهای غذائی درسطح بین المللی است و از اهداف اصلی آن حفظ سلامت مصرف کننده و اطمینان از عملکرد مناسب وصادقانه در تجارت غذا می باشد.

این کمیسیون استانداردهای بین المللی بسیاری از محصولات غذایی و موارد ویژه‌ای همچون باقیمانده آفت کشها، افزودنی‌های غذایی، باقیمانده داروهای دامی، بهداشت، آلوده کننده‌های غذایی، نشانه گذاری و .... را تدوین کرده است. دولت‌ها برای تعیین و ارتقاء سیاستگذاری‌های مرتبط با سیستم کنترل غذایی ملی، پیشنهادات کدکس را مورد استفاده قرار می‌دهند.

بازگشت به صفحه نخست




کد: 6755 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت بازدید: 1588 ساعت: 8:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آبمیوه های مفید برای سلامت قلب کدامند؟ قمه: مصرف آب و عصاره برخی میوه ها و سبزیجات برای س...

  دختران نوجوان از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اجتناب کنند عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن گرامیداشت...

  توصیه هایی در مورد شیر شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیم لاغری یویویی؛ دشمن سلامت دخترها لاغر شدن خوب است اما لاغر ماندن مهم‌تر است. بعضی از دخترهای جوان به محض اینکه چند کیلو لاغر می‌شوند و به اصطلاح به هدفشان می‌رسند بی‌خیال رژیم شده و به عادت‌های قبلی خود بر می‌گردند. برای همین طولی هم نمی‌کشد که به وزن قبلی و شاید هم بیشتر می‌رسند. به این می‌گویند رژیم یویویی.
به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید! کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.
کاهش خطر سرطان معده با مصرف سبزیجات سفید (گل کلم) پزشکان معتقدند افرادی که بیشتر از سبزیجات سفید مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به سرطان معده در آنان یک سوم کاهش می‌یابد.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.