خطر ابتلا به سرطان مری با مصرف چای داغ


یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان مری با مصرف الکل و یا سیگار ارتباطی تنگاتنگ دارد، گفت: مصرف چای داغ سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان مری می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر سید محمود اسحاق حسینی با بیان اینکه سرطان مری یک بدخیمی شایع در کشور است، گفت: این سرطان به شدت کشنده است که میزان بروز آن در سراسر جهان متفاوت است.

وی افزود: شیوع سرطان مری در منطقه‌ غربی از ساحل جنوبی دریای خزر آغاز می‌شود و به شرق تا شمال چین گسترش می‌یابد.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: سرطان مری در مردان شایع‌تر از زنان و اغلب پس از 50 سالگی ظاهر می‌شود و در جوامعی با وضعیت اقتصادی اجتماعی نامناسب‌تر شیوع بیشتری دارد.

اسحاق حسینی عوامل متعددی را در ایجاد این بیماری تاثیرگذار دانست و گفت: سرطان مری با مصرف الکل و یا سیگار مرتبط است. خطر نسبی با میزان مصرف تنباکو یا الکل افزایش می‌یابد و این دو به صورت مضاعف عمل می‌کنند.

این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: سموم قارچی در سبزیجات ترش شده و آسیب مخاطی حاصل از مصرف دراز مدت چای بسیار داغ، مواد قلیایی رنگی و صدمات ناشی از پرتوها موجب تشدید خطر ابتلا به سرطان مری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حدود 10 درصد سرطان مری در یک سوم فوقانی مری گردنی، 25 درصد در یک سوم میانی و 55 درصد در یک سوم تحتانی ایجاد می‌شوند، گفت: کارسینوم سلول سنگفرشی و آدنوکارسینوم مری را نمی‌توان به کمک رادیوگرافی یا آندوسکوپی افتراق داد. در گروه بزرگی از این بیماران دیس‌ فاژی پیش رونده (مشکلات هنگام بلع) و کاهش وزن در کوتاه مدت نشانه‌های اولیه محسوب می‌شود.

وی افزود: در ابتدا دیس‌ فاژی نسبت به مواد جامد حساس‌تراست اما این مشکل به تدریج به سمت مواد نیمه جامد و مایعات پیشرفت می‌کند.

وی افزود: در زنان بروز این نشانه‌ها، بدخیمی غیرقابل علاج است زیرا دشواری در بلع هنگامی روی می‌دهد که حداقل 60 درصد از محیط مری توسط سلول‌های سرطانی درگیر شده باشد. دیس‌فاژی ممکن است با بلع دردناک (ادینوفاژی)، انتشار درد به قدام و یا خلف قفسه سینه یا استفراغ و پنومونی آسپیراسیون همراه باشد.

این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: شایع‌ترین محل‌های بدخیمی گره لنفاوی مجاور و فوق ترقوه‌ای، کبد، ریه‌ها، پرده جنب و استخوان فیستول‌های نای مری هستند که ممکن است با پیشرفت بیماری ایجاد و به شدت آزار دهنده است.

وی با تاکید بر اینکه به کمک رادیوگرافی‌های متداول با ماده حاجب می‌توان آن دسته از ضایعات مری را که موجب نشانه‌هایی در بیماران شده تشخیص داد، گفت: در اغلب موارد تومورهای کوچکتر و بالقوه قابل درمان به کمک جراحی علی رغم استفاده از ماده حاجب قابل مشاهده نیستند به همین دلیل در بیماران مشکوک به ناهنجاری مری آندوسکوپی و به دست آوردن نمونه الزامی است.

وی در پایان با اشاره به اینکه در بیماران در معرض خطر (سیگاری‌ها، الکلیک‌ها) خطر ابتلا به سرطان ریه و سر و گردن نیز وجود دارد، گفت: در این بیماران معاینه فوندوس معده و حنجره الزامی است. همچنین، انتشار تومور به مدیاستن و گره‌های لنفی دور آئورت باید به کمک سی‌تی اسکن قفسه سینه و شکم و اندوسونوگرافی جستجو شود.

بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از : ایسنا

کد: 6771 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۲۶ ارديبهشت بازدید: 3458 ساعت: 9:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
6 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
7 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
9 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
10 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
11 ثبت سفارش واردات چای متوقف شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر قهوه بر اشتها مطالعات نشان می‌دهد قهوه تاثیرات مثبت زیادی بر روی...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

  خودمراقبتی، ارزان‌ترین راه جلوگیری از مشکلات پرهزینه دندانی رئیس دانشکده‌ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید ص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت