باید و نبایدهای شیوع تب مالت در فصل گرما


‌یک متخصص بیماری‌های عفونی معتقد است: تنها دو درصد از موارد تب مالت در انسان منجر به مرگ می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر بابک صیاد با اشاره به شیوع بیماری تب مالت در فصل گرما، این بیماری را یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام خواند که در فصل گرما با افزایش زاد و ولد دام‌ها بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: تب مالا عمدتا از طریق فرآورده‌های گوشتی و لبنی آلوده به انسان منتقل می شود، اما تماس مستقیم نزدیک با دام نیز امکان ابتلا را ایجاد می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه تب مالت از انسان به انسان منتقل نمی‌شود، تصریح کرد: اینکه گاهی این بیماری در تعدادی از افراد خانواده دیده می‌شود ناشی از مصرف فرآورده‌های دامی آلوده از یک منبع است.

صیاد، زمان بروز علائم تب مالت بعد از تماس با دام و یا استفاده از فرآورده‌های دامی آالوده را یک تا سه هفته عنوان و خاطرنشان کرد: تب، درد استخوانی، ضعف و بی حالی و تعریق از مهمترین علائم این بیماری است.

به گفته وی تب مالت می تواند ارگان‌های مختلف بدن از جمله کبد، دریچه قلب یا یک مفصل را نیز درگیر کند و باعث بزرگ شدن کبد و طحال شود.

این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه مرگ تنها در دو درصد مبتلایان به تب مالت دیده می شود، افزود: اگر این بیماری به موقع درمان نشود می تواند ستون فقرات را درگیر کند و حتی موجب قطع نخاع شود.

صیاد گفت: برای درمان تب مالت داروهای مناسب در دسترس است و امکان درمان را در صورت تشخیص به موقع فراهم می‌کند.

وی در خصوص راهکار پیشگیری از تب مالت نیز اظهار کرد: توصیه می‌شود مردم در این فصل از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و نامطمئن خودداری کنند و گوشت مورد نیاز خود را مراکز معتبر خریداری کنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6808 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 2437 ساعت: 11:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
2 تهران در مسیر تبدیل به قطب گردشگری سلامت؛ صدور مجوز برای ۱۰ دفتر خدمات درمانی خارجی ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
3 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۴۰۴ چهارشنبه ۵ تير
6 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
7 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
8 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
9 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 دمنوش‌ها و راز خوابی آرام ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۷ فروردين
11 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه، سبزی و لبنیات را با فاصله بخورید مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت...

  با انرژی‌زاترین میوه‌ها آشنا شوید اگر در پایان روز احساس خستگی و بی‌حالی می‌كنید احت...

  فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه های مقوی برای مغز دانش آموزان با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، باید به آمادگی مغز فرزندان خود برای کسب موفقیت در تمامی چالش‌های علمی و تحصیلی توجه ویژه‌ای داشته باشید.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
9 روش برای سوزاندن سریع چربی بیشتر مردم فقط از خاصیت ضدسرطانی بودن چای سبز آگاهی دارند اما این ماده متابولیسم بدن را نیز افزایش می دهد.