چه چیز مانع گاز گرفتن غیرارادی زبان می‌شود؟


متخصصان در بررسی‌های خود دریافتند در مغز مدار اصلی پیچیده‌ای وجود دارد که از گاز گرفتن غیرارادی زبان جلوگیری می‌کند.

به گزارش لقمه، اغلب اوقات ممکن است به طور اتفاقی زبان خود را گاز بگیریم که اگر این مدار عصبی پیچیده وجود نداشت بی‌تردید تعداد موارد گاز گرفتن زبان بیشتر می‌شد.

زمانی‌ که غذا می‌خوریم زبان به دلیل وجود این مدار عصبی در وضعیتی قرار می‌گیرد که از گاز گرفته‌ شدن آن جلوگیری می‌شود. این هماهنگی به قدری دقیق است که اگر وجود نداشت بیش از آنکه غذا را بجوید، زبان خود را گاز می‌گرفتید. جویدن غذا حرکتی است که فرد آگاهانه آن را کنترل می‌کند اما حتی اگر به آن توجه هم نداشته باشید، اعصاب مرتبط در مغز این کار را به خودی‌خود برای شما انجام می‌دهند.

«ادوارد استانک»، یکی از متخصصان این مطالعه گفت: در مجموعه‌ای از مطالعات جدید خود درصدد هستیم دریابیم که این حرکت‌ها چگونه انجام می‌شوند و اولین گام در این مطالعه، مشخص‌ کردن محل قرار گرفتن این اعصاب است.

متخصصان برای آگاهی بیشتر در مورد این مدار عصبی نوعی از ویروس هاری را که به لحاظ ژنتیکی از کار افتاده بود، بررسی کردند. این ویروس‌های هاری به طور طبیعی روی اعصاب قرار می‌گیرند تا تمام مغز را آلوده کنند. در این مورد، ویروس‌های هاری اصلاح‌شده تنها از ماهیچه‌ها به نورون حرکتی رفته و سپس به نورون پیش‌حرکتی برمی‌گردند. سپس متخصصان این ویروس اصلاح‌شده را به دو ماهیچه «جینوگلوس» و «جوشی» تزریق کردند. در پایان متخصصان با ردیابی مسیر جابه‌جایی ویروس‌ها مشاهده کردند یک گروه از نورون‌های پیش حرکتی به طور همزمان با آندسته از نورون‌های حرکتی تماس پیدا می‌کنند که وظیفه تنظیم عمل باز شدن فک را برعهده دارند. علاوه بر این، گروه دیگر نیز به هر دو دسته از نورون‌های حرکتی مرتبط می‌شود که تنظیم‌کننده عمل بسته شدن فک است.

به گزارش ساینس ورلد ریپورت، به گفته استانک این اولین گام کوچک در درک کنترل این حرکت‌هاست. در این بررسی تنها دو ماهیچه مورد مطالعه قرار گرفته در حالی که 10 ماهیچه دیگر هنگام جویدن، نوشیدن و صحبت کردن فعالیت دارند.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از : ایسنا

کد: 6933 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۲ خرداد بازدید: 2489 ساعت: 3:32 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
2 ایران آخرین هشدار را به پاکستان داد: شکایت می‌کنیم و غرامت می‌خواهیم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ شهريور
3 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
4 انفجار کپسول گاز در یک رستوران تهرانی/۷ نفر مصدوم شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۶ تير
5 نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد
6 مشترکان گاز خانگی کم‌مصرف پاداش می گیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر
7 توزیع نوشابه گازدار در غذاخوری ادارات ممنوع شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
8 رژیم های ممنوعه غذایی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت
9 ایرانیان ۲۳۳ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی را در یکسال سوزاندند ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۶ فروردين
10 چگونه دستگاه گریل را تمیز کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
11 6 هشدار قبل از گاز زدن میوه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکات تغذیه سالم پاییزی پایگاه خبری لقمه: تغییر در فصل اغلب به معنای تغییر...

  آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر م...

  مبارزه با بوی بد بدن مواد غذایی که می‌خوریم، تأثیر مستقیم بر بوی بد بدن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درمان گرمازدگی از منظر طب سنتی درمان گرما زدگی در مراحل اولیه کار دشواری نیست.
ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
مقایسه نان سفید و سبوس‌دار کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: به‌طور میانگین نان سبوس‌دار نسبت به نان سفید دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری دارد.
10 آب‌میوه‌ای که قندشان از نوشابه هم بیشتر است شکر موجود در آب‌میوه یکی از دلایل اصلی فاسد شدن دندان‌ها در کودکان است و قند برخی از آب‌میوه‌های موجود در سوپرمارکت‌ها بیشتر از قند نوشابه‌ها است.