ثبات قیمت برنج ایرانی با وجود کاهش موجودی انبارها


دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت برنج گفت: علیرغم اینکه موجودی انبارهای برنج‌ داخلی کاهش یافته قیمت برنج در بازار داخلی تغییر چندانی نکرده و عرضه این محصول به صورت طبیعی ادامه دارد.

به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشی‌پورف عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهار کرد: میزان بیش از حد واردات برنج در گذشته به حدی بوده که به بازار برنج وارداتی و برنج ایرانی در کشور آسیب‌های جدی وارد کرده است؛ به گونه‌ای که در حال حاضر نوسانات قیمتی این محصول جدی نبوده است. اما آنچه همیشه عامل اصلی افزایش قیمت برنج در این فصول بوده، افزایش هزینه‌های نگهداری برنج است چراکه با توجه به بالا بودن نرخ سود بانکی دیگر انبارداری با سرمایه‌های این چنینی برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.

وی افزود: بازار برنج ایرانی از نظر عرضه و قیمت از ابتدای فصل برداشت گذشته تاکنون روند طبیعی را طی کرده چراکه قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی طارم یا هاشمی در بازار استان‌های شمالی کشور حدود 6 تا 7 هزار تومان بوده که در حال حاضر نیز تقریبا با همین قیمت مبادله می‌شود.

خانکشی‌پور ادامه داد: گرچه قیمت برنج هاشمی و طارم در بازارهای پایتخت گران‌تر است و به حدود 9000 تومان هم می‌رسد اما این قیمت ابتدای فصل برداشت بود و تغییر چندانی نکرده است البته با توجه به موقعیت زمانی فعلی و بالا رفتن هزینه‌های نگهداری برنج در انبارها، قیمت منطقی برای هر کیلوگرم این محصول حدود 8000 تومان است چراکه با این قیمت هم تولیدکنندگان انگیزه برای ادامه تولید مطلوب‌تر داشته باشند و هم به حقوق مصرف کنندگان تجاوز نشود.

به گفته عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج در حال حاضر کشاورزان محصولی که روی دستشان مانده باشد، ندارند و منتظر فصل برداشت جدید هستند اما ممکن است مقداری از برنج تولید شده سال گذشته در انبارهای تجار و بنکداران باقی مانده باشد که عرضه آن به صورت طبیعی ادامه دارد.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6946 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲۴ خرداد بازدید: 1955 ساعت: 10:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شستن سبزیجات با مایع ظرفشویی بی فایده است یک متخصص بیماری‌های داخلی، شست و شوی سبزیجات با نم...

  کاهش وزن با مصرف فیبر یک متخصص تغذیه گفت: مصرف فیبر با کمک به کنترل اشته...

  کودکان را قبل از تولد به خوردن میوه و سبزی عادت دهید محققان می گویند تلاش برای عادت دادن کودکان به خورد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکات مهم درباره پخت شله زرد برای پخت بهتر هر غذایی نیازمند دانستن نکات ظریفی هستیم که شله زرد هم از این قاعده مستثنی نیست.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
بفرمایید دسر​ خانگی همه خانم‌ها دوست دارند برای مهمانی‌هایشان بهترین غذا و دسر را آماده کنند و البته تزئین آن هم برایشان اهمیت زیادی دارد اما شاید خیلی هم با این کار آشنا نباشند و به همین دلیل ترجیح بدهند اصلا به این کار فکر نکنند. در حالی که درست کردن بعضی از این غذاها و دسرها و تزئین آنها کار خیلی سختی هم نیست و براحتی می‌توان آن را انجام داد و به پایان رساند.
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!