آیا خوردن میوه بعد از غذا جذب آهن را زیاد می‌کند؟


مصرف میوه بعد از غذا مدتی است که به‌وسیله گروهی از متخصصان مورد انتقاد قرار گرفته است.

به گزارش لقمه، مراكشی‌ها عادت به خوردن میوه و چای بعد از صرف غذا دارند؛ عادتی كه شاید كم‌وبیش در میان ایرانی‌ها هم وجود داشته باشد.

مصرف میوه بعد از غذا مدتی است كه به‌وسیله گروهی از متخصصان مورد انتقاد قرار گرفته است.

این افراد معتقدند كه چون میوه دارای قند ساده است و قندهای ساده نیاز به هضم چندانی ندارند و به سهولت جذب می‌شوند پس مصرف آن بلافاصله بعد از غذا باعث می‌شود قند مدتی در معده باقی بماند و تخمیر شود و در نتیجه علایم سوءهاضمه مثل ورم و ناراحتی‌های گوارشی در فرد به وجود بیاید.

از نظر علمی این تفكر چندان تأیید نمی‌شود زیرا ماندگاری قند در حد معمول در معده ضرورتا فرآیند تخمیر را در پی ندارد و در ضمن ما در فرهنگ خود غذاهایی را داریم كه یكی از اجزای آن میوه است یا به آن قند ساده اضافه می‌شود مثل خورش به، آلبالوپلو، شیرین‌پلو، شیربرنج یا شله‌زرد كه مصرف هیچ‌یك از آنها در حالت عادی با مشكل همراه نیست.

اگر میوه را به عنوان دسر در نظر بگیریم، مشروط بر آنكه حجم غذا بنا به استفاده از دسر كمتر شده باشد مصرف میوه بعد از غذا بد نیست اما با مصرف بلافاصله چای بعد از غذا تركیبات پلی‌فنولی موجود در آن جلوی جذب عناصر دوظرفیتی به‌خصوص آهن گیاهی یا دارویی را می‌گیرد در حالی كه جذب آهن موجود در منابع حیوانی نظیر گوشت به‌واسطه مصرف چای مهار نمی‌شود.

البته خوردن همزمان میوه و چای بعد از غذا از آنجا كه میوه ویتامین C دارد و جذب آهن را بیشتر می‌كند، درست نیست. از این‌رو، به خانم‌هایی كه در سن باروری هستند یعنی 13 تا 50 سال سن دارند، توصیه می‌کنم كه فاصله‌ای حدودا 2 ساعته را بین مصرف چای و غذا رعایت كنند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت ایران

کد: 7142 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد بازدید: 2271 ساعت: 12:43 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 عملکرد دولت سیزدهم در سرمایه گذاری ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ شهريور
4 جذب نیروهای کار جدید با توسعه بخش کشاورزی/چه موقع صادرات اشتباه است؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد
5 روش‌های جذب نذورات و اطعام نیازمندان در ماه محرم و صفر ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد
6 خواص لاغری تخم شربتی را بشناسید ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳۰ تير
7 قیمت هتل‌ها در تابستان تغییری ندارد/اتحادیه تخفیف نمی‌دهد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
8 میوه های با کمترین و بیشترین محتوای قند را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۵ اسفند
9 «صحنه» هنرپرور و مهمان نواز است/ شهری تاریخی که جذب گردشگر می‌کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲ اسفند
10 چه موقع می‌توان با داستان سرایی مشتری جذب کرد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
11 تقویت سیستم‌ایمنی بدن با مصرف شلغم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مغز با صبحانه بیدار می‌شود همواره شنیده‌ایم که پزشکان از صبحانه به عنوان مهم‌...

  نکاتی درباره انتخاب و طبخ برنج پلو و چلو از غذاهای اصیل ایرانی است که باید در طبخ...

  نوشیدنی‌هایی برای تامین آب بدن ورزشکاران یادتان باشد که باید در حین ورزش و البته قبل از آن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آنچه درباره خواص زعفران نشنیده اید! گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
5 سوال راجع به هورمون‌ها و چاقی گاهی اوقات تغییرات هورمونی، تأثیر زیادی روی وزن می‌گذارد. زمانی که در ترشح هورمون‌های استروژن، اختلالاتی به وجود می‌آید و یا تیروئید کم کار می‌شود وزن افراد نیز دچار تغییراتی می‌شود. این اختلالات نه تنها روی زنان، بلکه روی مردان نیز تأثیر می‌گذارد.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.
19 گام تا لاغری و کاهش وزن اضافه وزن و چاقی از مشكل‌‌هایی است كه افراد زیادی با آن دست به گریبان هستند. روش‌های مختلفی هم برای كاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام وجود دارد كه البته همگی آنها اصولی و صحیح نیستند.