حساسیت به بادام زمینی بوداده بیشتر است


متخصصان دانشگاه آکسفورد می‌گویند: احتمال ایجاد واکنش حساسیتی با خوردن بادام زمینی بوداده بیشتر از بادام زمینی خام است.

به گزارش لقمه، این متخصصان که نتایج تحقیق خود را در نشریه آلرژی و ایمنی شناسی بالینی منتشر کرده‌اند می‌گویند: بو دادن در دمای بالا و حرارت خشک ممکن است دستگاه ایمنی بدن را بیشتر تحریک کند.

پروفسور «کوئنتین ساتنتائو» که این مطالعه زیر نظر وی انجام شده می‌گوید: تا جایی که ما می دانیم این نخستین بار است که مستقیما یکی از محرک های ایجاد حساسیت به بادام زمینی شناخته شده است. ما می دانیم که احتمال حساسیت به بادام زمینی در کودکانی که در خانواده‌هایی با سابقه آلرژی به دنیا می‌آیند بیشتر است.

به گفته دکتر امین مقدم، متخصص ایمنی شناسی و از پژوهشگران در این مطالعه، حرارت زیاد و خشک تغییراتی شیمیایی در مواد غذایی ایجاد می‌کند که به «واکنش مایارد» معروف است. در این واکنش، حرارت باعث شکستن مولکول‌های قند «آلدئیدی» شده و محصول آن با پروتئین واکنش نشان می‌دهد.

واکنش مایارد در دمای حدود 140 تا 165 درجه سانتیگراد ایجاد می شود و همان چیزی است که با سرخ کردن گوشت، پختن نان و شیرینی، سرخ کردن سیب زمینی، بو دادن قهوه و کاراملی شدن شکر رنگ قهوه‌ای و مزه مطبوعی ایجاد می‌کند.

به گزارش بی‌بی‌سی،‌ دکتر مقدم گفت: با اینکه ایجاد آلرژی اغلب زمینه ژنتیکی دارد اما به نظر ما افزایش شدید حساسیت به بادام زمینی را که در سال های اخیر در مناطق مختلف دنیا دیده می‌شود، نمی‌توان فقط با زمینه ژنتیکی توضیح داد.

وی افزود: ما با این مطالعه نشان دادیم که فرآوری مواد غذایی که رواج بسیاری پیدا کرده می‌تواند در افزایش میزان حساسیت‌های غذایی نقش داشته باشد.

در انگلیس حساسیت به بادام زمینی در واقع شایعترین حساسیت غذایی است. در برخی افراد سیستم ایمنی به درجات مختلف به برخی مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد که در این حالت بدن یک ماده طبیعی را به عنوان ماده‌ای مضر شناسایی و به آن حمله می‌کند. در حساسیت به بادام زمینی بدن به پروتئین بادام زمینی واکنش نشان می‌دهد که این واکنش می‌تواند خفیف یا شدید باشد.

واکنش شدید که به آن شوک «آنافیلاکتیک» می‌گویند بسیار خطرناک است و می‌تواند منجر به مرگ شود.

با اینکه این بیماری حساسیت به بادام زمینی نام دارد اما اغلب مبتلایان به گردو، فندق، بادام، پسته، بادام هندی و دانه‌های مشابه نیز حساسیت دارند. برخی از انواع حبوبات هم که پروتئینی شبیه بادام زمینی دارند برای این مبتلایان خطرناک هستند.

معمولا بیماری بین 14 تا 24 ماهگی تشخیص داده می‌شود. این بیماری در کسانی که اعضای خانواده‌شان سابقه اگزما، آسم و تب یونجه دارند بیشتر شایع است. این بیماری درمان ندارد و پرهیز مطلق از این مواد و دقت بسیار در تغذیه اساس پیگشیری و درمان است.

در واکنش خفیف احساس سوزن سوزن شدن لبها و دهان، تورم صورت، تهوع، کهیر، درد شکم و احساس گرفتگی گلو ظاهر می‌شود. در موارد شدید علاوه بر این موارد، تنگی نفس و خس‌خس سینه (مشابه آسم)، احساس وحشت و نزدیک بودن مرگ، تپش قلب و افت فشارخون ظاهر می شود که نیاز به درمان فوری دارد. یکی از اقدامات موثر برای پیشگیری، درج محتویات بادام زمینی روی بسته‌بندی محصولاتی است که حاوی این ماده خوراکی هستند.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7376 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲ مهر بازدید: 3458 ساعت: 1:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
2 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
3 تقویت و کاهش درد استخوان‌ ها با فرمول طبیعی ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
4 6 مزایای آرد بادام برای سلامتی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ آبان
5 پاستا فتوچینی با میگو و اسفناج ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
6 آیا تغذیه در افزایش میزان هوش جنین موثر است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
7 ارتباط آلرژی کودکان با بادام زمینی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
8 کاهش احتمال چاقی با مغزیجات آجیل ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
9 برداشت بادام‌زمینی در آستانه‌اشرفیه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
10 برای چاق شدن سراغ خوراکی‌های طبیعی بروید ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
11 مصرف منظم بادام به تقویت میزان کلسترول کمک می کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چند راهکار ساده تغذیه ای برای کاهش دردهای نقرس پایگاه خبری لقمه: نقرس بیماری است که بر اثر تجمع ز...

  نتایج خودداری دانش‌آموزان از خوردن صبحانه چیست؟ یك متخصص تغذیه با بیان اینكه گرسنگی تنها روی حافظه...

  مواد غذایی ضد پیری را بشناسید فرآیند پیر شدن سلول ها، اتفاقی است که هر انسانی را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با اصول تغذیه در کوهستان هنوز کسی نتوانسته است رژیم غذایی مشخصی برای کوهنوردان بنویسد اما توصیه‌های پیشکسوتان این رشته در ارتفاعات کارساز است.
غذاهای پرخاصیت و ضد پیری را بشناسید تلاش کنید چربی اشباع شده بیش از 7 درصد کالری دریافتی شما را تشکیل ندهد. غذاهای پر خاصیت مانند شکلات تلخ را فراموش نکنید.
قیمت دلار چه زمانی واقعی می‌شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس حوزه اقتصاد گفت: بنیاد قیمت دلار در بازار ایران مبتنی بر ما به التفاوت نرخ تورم ایران و آمریکا است بنابراین کاهش قیمت دلار نشان دهنده افت تورم است.
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟ درباره میوه‌ها پرسش‌های زیادی پرسیده می‌شود این‌که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین‌ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می‌شود؟ این‌که می‌گویند زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها باعث افزایش تری‌گلیسیرید خون می‌شود صحت دارد؟ آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می‌گویند میوه را زود قاچ نکنید؟