بخور نخورهای گوشتی


اگر قرار باشد برای کباب روز تعطیل یکی از گوشت ها را انتخاب کنید، باید هر مزاج سراغ کدام گوشت برود؟

به گزارش لقمه، درباره ضررهای خوردن ماست با ماهی، هندوانه بعد از خوردن آش رشته، عسل و بعد از آن هم خربزه زیاد شنیده اید. علم پزشکی بعضی از این تداخل های تغذیه ای را می پذیرد اما بعضی از آنها ویژه طب سنتی است. یکی از دیدگاه های طب سنتی درباره مصرف نوع گوشت و طبع افراد است. بعضی از طبع ها به دلیل شرایط بدنی که دارند، نباید از بعضی گوشت ها استفاده کنند.

البته برای آنکه مشکل برطرف شود، راهکارهای تغذیه خاصی هم وجود دارد. این حساسیت فقط درباره خوردن گوشت قرمز نبوده و درباره دیگر گوشت ها نیز مطرح است. بنابراین ابتدا نگاهی به طبع ها داریم و سپس در هر بخش درباره گوشت مناسب مصرف هنر کدام و افزودنی همراه آن صحبت می کنیم تا این بار اگر خواستید بساط کباب را برپا کنید، بدانید مزاج تان چیست و باید چه کبابی را همراه با چه چاشن طبیعی مصرف کنید.


طب سنتی طبع یا مزاج ها را به چهار دسته تقسیم کرده و براساس آن برای هر کدام از آنها برنامه غذایی خاصی را ارائه می کند. این طبع ها عبارتند از طبع گرم و خشک یا صفراوی مزاج، گرم و تر یا دموی مزاج؛ سرد و خشک و سرد و تر. این مزاج ها مربوط به وضعیت تغذیه و گوارش فرد مورد نظر و یک نفر می تواند مثلا در طبع تغذیه ای سرد و تر باشد اما ساختار بخش دیگری از بدن او مانند پوست یا حتی رفتار او چیز دیگری باشد.

بنابراین آنچه درباره مصرف انواع گوشت و طبع ها مطرح است، فقط مرتبط با طبع اشخاص و نوع گوشتی است که سازگار با شرایط گوارشی یا طبع تغذیه ای اوست. اگر در مصرف گوشت برخلاف طبع عمل شود، شخص با مشکلات گوارشی روبرو می شود. شاید به همین دلیل گاهی با خوردن بعضی خوراکی ها که جزو گوشت ها قرار دارند، حس خوبی نداشته و دچار مشکل می شویم.

اگر همیشه بین خرید گوشت گوسفند، گوساله و بره مردد بوده اید می توانید با این توصیه طب سنتی از تردید بیرون بیایید. گوشت گوسفند یکی از بهترین و سازگارترین گوشت ها با طبع انسانی است. اصطلاحا گوشت آن نیز «کثیرالغذا» بوده و هضم آن راحت است.

البته این یک توصیه کلی برای انتخاب گوشت قرمز از بین سه نوعی است که به آن اشاره شد اما بهتر است ابتدا طبع تان را بشناسید و سپس گوشت مناسب و سازگار با مزاج تان را انتخاب کنید. در حالت کلی گوشت گوسفند در مقایسه با دو نوع دیگر برای انسان بهتر است.

مصلح چیست؟

برای از بین بردن مشکلات احتمالی هر یک از گوشت ها باید آن را همراه با افزودنی خاصی خورد یا آنها را داخل یک یا همه این ترکیب ها خواباند و بعد گوشت را پخت. به این ترکیب ها اصطلاحا «مصلح» می گویند. برای هر نوع گوشت و البته مزاج مرتبط با آن نوعی مصلح وجود دارد. البته بعضی از آنها در بیشتر گوشت ها و مزاج ها مشترک هستند.

گرم و خشک ها قرقاول بخورند

گرم و خشک ها همان افراد جدی و سختکوشی هستند که آنها را اغلب در پست مدیر و رییس گروه و رهبر می بینید. این افراد به دلیل سختکوشی و جدیت شان در کار به پست های بالا رسیده و پله های ترقی را گاهی چهارتا یکی طی می کنند! گاهی بدجوری از کوره در می روند اما به همان نسبت هم زود پشیمان می شوند و افوس می خورند که چرا خودشان را کنترل نکرده اند. تلخی طعم دهان آنها، اول صبح، نشاندهنده طبع گرم آنهاست.

 

درجه بندی گوشت

بهترین گوشت برای این افراد، گوشت «قرقاول» است. اما بهتر است این گوشت پیش از طبخ داخل سکنجبین خوابانده شود. پس از آن گوشت اردک است. این گوشت نیز قبل از طبخ داخل مخلوطی از کرفس، نخود، پونه، تره، شوید، دارچین و سکنجبین قرار گیرد.

گوشت بلدرچین خوابانده شده در مخلوط روغن کنجد، بادام، زیتون و آب انار نیز مانند گوشت اردک برای این افراد مناسب است. این افراد باید گوشت گاو را پیش از مصرف داخل پیاز، دارچین، فلفل، زنجبیل، گلپر، سیر، زیره و تره تیزک بخوابانند و زمانی که گوشت گاو مصرف می نند حتما همراه آن پیاز بخورند.

مصلح گوشت گاو، پیاز است. اگر علاقه به خوردن گوشت شتر دارید و مزاج تان گرم و خشک است، باید آن را با نمک، شوید، زیره، فلفل و سرکه بپزید. گوشت کبک نیز برای این افراد مناسب است. مصلح این گوشت ترکیبی از سکنجبین است. پس از تهیه کباب آن نیز باید آن را با یکی از انواع ترشی های طبیعی نوش جان کنید. بهتر است افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، هر نوع کباب به ویژه کباب تهیه شده از گوشت قرمز را با سماق فراوان یا مخلوطی از گشنیز، فلفل و اطرفیل نوش جان کنند. بد نیست بعد از خوردن آن نیز کمی شربت سکنجبین بنوشند. اگر علاقه به خوردن تخم ماهی یا اشبل دارید باید حتما آن را با زنجبیل مصرف کنید.

گرم و ترها مرغ محلی بخورند

اگر بیشتر اوقات صورت تان برافروخته است اما خوش اخلاق هستید، مزاج تان گرم و تر است. علاوه بر اینکه شما کارها را به خوبی انجام می دهید اما گاهی نیاز به یادآوری دارید. اشتهای تان خوب است و خوب می خوابید. برای انتخاب کباب مورد علاقه تان به این نکته ها دقت کنید.

بهترین گوشت برای افراد دارای این طبع، گوشت «مرغ محلی» است اما برای مصرف این گوشت باید ادویه گرم مانند زنجبیل را با آن همراه کنید. بعد از خوردن این گوشت نیز بهتر است یک فنجان شربت سکنجبین میل کنید. میگو در جایگاه بعدی قرار دارد اما پیش از مصرف باید آن را در مخلوط نعنا، سرکه، شربت انار و زیره بخوابانید. در زمان خوردن آن نیز می توانید کمی نعنا همراه میگو بخورید.

گوشت گوساله و گوسفند را باید با مخلوطی از گشنیز، سماقت و مرزه بخورید. اگر علاقه به خوردن گوشت بوقلمون دارید حتما آن را همراه گشنیز و سماق میل کنید.

اگر به کله پاچه به ویژه مغز و زبان علاقه دارید، باید برای پختن و خوردن آن تمهیدات ویژه انجام دهید. زبان را با گشنیز یا سرکه بپزید و موقع خوردن آن را با خولنجان و زیره بخورید. مغز را هم با نمک، آویشن، دارچین و زیره بپزید و موقع خوردن حتما با ترشی طبیعی آن را مصرف کنید.

 

سرد و خشک ها، گوشت نخورند!

اگر انعطاف پذیری تان کم است و برای انجام خیلی از کارها حال و حوصله ندارید، مزاج تان سرد و خشک است. احتمالا به دلیل نامناسب بودن وضعیت گردش خون تان رنگ پوست تان تیره بوده و دچار کم خونی هستید. از نظر بدنی نیز استخوانی و لاغر بوده و اغلب انرژی پایینی برای انجام کارها دارید.

در فهرست انواع گوشت های مصرفی برای طبع های مختلف برای سرد و خشک ها گوشت های کمی در نظر گرفته شده است. شاید به این دلیل که مصرف گوشت با ساختار بدنی آنها هماهنگ نیست.

گوشت بز، قلوه و سیرابی تنها گوشت های مناسب برای این افراد هستند. برای خورد گوشت بز باید آن را در مخلوطی از خرما، نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و میخک بخوابانید. همراه با خوردن کباب هم این گوشت را باید با فلفل یا پیاز بخورید. اگر اهل خوردن قلوه و سیرابی هستید هم باید کاری کنید تا این خوراکی ها با مزاج تان سازگار شود. برای این کار، قلوه را باید با نمک، فلفل و دارچین کباب کنید و برای سیرابی هم آن را با سرکه، مرزه و زنجبیل کباب کرده و با گلپر و دارچین نوش جان کنید.

 

سرد و ترها، با دریا دوست باشید

اگر خوش اخلاق هستید و کمی هم اضافه وزن دارید، مزاج تان سرد و تر است. احتمالا هم حوصله انجام کاری را ندارید و استراحت را به هر کار دیگری ترجیح می دهید. اشتهای تان خوب است و این اشتهای خوب و متابلویسم پایین باعث افزایش وزن شما می شود.

برای این افراد گوشت ماهی بهترین گوشت ممکن است اما برای مصرف آن باید به چند نکته مهم دقت کرد. ماهی را حتما باید با کنجد و آویشن بپزید. در واقع برای پختن و خوردن های در حین پختن و خوردن باید از ادویه گرم استفاده کنید. بعد از خوردن ماهی نیز کمی عسل با سنکنجبین میل کنید تا مشکلی ایجاد نشود.

ممنوع نیست

درباره مزاج ها و نوع غذایی که بهتر است مصرف کنند، صحبت کردیم اما این به این معنا نیست که هر مزاج نمی تواند از دیگر انواع گوشت ها استفاده کند. مصرف آن بلامانع است اما با استفاده هر گروه از گوشت مورد نظر، سلامت شخص بیشتر حفظ خواهد شد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری تندرستی

کد: 7453 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر بازدید: 3979 ساعت: 10:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
3 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
4 کلاهبرداری ۱۵ میلیاردی از یک شرکت خصوصی عرضه گوشت در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 دلیل کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
6 اجازه صادرات مرغ مازاد صادر شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
7 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
8 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
9 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
10 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
11 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف روزانه دو قاشق عسل تضمین کننده سلامتی است عسل یکی از مواد غذایی بدون ضرر است و حتما باید روز...

  زرده تخم‌مرغ به اندازه سیگار مضر است! لقمه: نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه وقتی ص...

  آشنایی با عوامل اصلی که مانع کاهش وزن می‌شوند لقمه: آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که با وجو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از کجا متوجه تازگی مرغ شویم؟ یکی از نکته‌های مهمی که می‌تواند نشان‌دهنده کهنه بودن مرغ باشد، ‌بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر می‌خواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بال‌های آن شروع می‌شود.
اینفوگرافیک | حضور زنان در عرصه علم پایگاه خبری لقمه: زنان به رغم چالش‌های مختلف، پیشرفت‌های چشمگیری در علم داشته‌اند. زنان کشورمان نیز به طور فعالی در تحقیقات علمی مشارکت دارند و در زمینه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، فیزیک و... دستاوردهای قابل تحسینی داشته‌اند. عزم و انعطاف پذیری آنها منجر به پیشرفت های ارزشمندی شده که می‌تواند الهام‌بخش زنان در بسیاری از کشورهای دیگر باشد.
مواد غذایی را در چه ساعتی از روز بخوریم؟ در مطلب زیر با ساعت بیولوژیکی بدن و اینکه چه غذایی را در چه ساعتی بخورید آشنا می شوید.
دست اندازهای جاده لاغری بخش زیادی از چاقی که در جامعه شاهد آن هستیم، به دلیل عادات بد غذایی است. غذاهای چرب، میان‌وعده‌های پر کالری، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های چاق‌کننده و عجله کردن در خوردن غذا از عوامل اصلی گسترش چاقی در جامعه است.