به گزارش لقمه، تهیه فهرست این چند گیاه و میوه بعد از آن صورت گرفت كه گزارشهایی در مورد آسیب آنها به بدن منتشر شد. به همین دلیل و با وجود تاكید صد در صدی دانشمندان نسبت به تغذیه گیاهی و طبیعی توصیه میشود از مصرف برگها یا هستههای ذكر شده در این فهرست خودداری كنید.
برگ ریواس
ساقه ترشمزه و مفید ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده میشود. اگرچه میتوان این ساقه را خامخواری كرد اما برگهای آن مسمومکننده هستند. دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید در برگهای ریواس یافت شده که به بدن آسیب میرسانند.
برگ گوجه فرنگی
حتما شنیدهاید كه پوست گوجه فرنگی هضم نمیشود اما خوردن آن ایرادی ندارد و میتوانید گوجه فرنگی را با پوست میل كنید. با وجود این اگر كسی هوس خوردن پوست این صیفی را كرد باید بداند كه دانشمندان دریافتهاند مادهای شیمیایی به نام گلیکوالکالید در برگهای گوجه فرنگی وجود دارد كه مصرف آن میتواند باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی شود.
دانههای سیب
بعضیها بعد از خوردن سیب دانههای آن را هم میجوند . آمیگدالین مادهای است سمی كه در دانههای سیب یافت شده و رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن مشکلساز است.
مغز هلو
۸۸ میلیگرم سیانید! وجود این مقدار سیانید در مغز این میوه كمی عجیب است. هسته ترک نخورده هلو، معده درد ایجاد میكند و خوردن هستههای ترکخورده آن هم سلامت عمومی شما را تهدید میكند.
هسته گیلاس
اسید پروسیک موجود در مغز هسته گیلاس نیز به بدن آسیب میرساند.
سیبزمینی سبز شده
وجود مقدار زیادی از مادهای به نام سولانین دلیل سبزشدن سیبزمینی است. این ماده كه سمی است میتواند روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر بگذارد. بنابراین سیبزمینی سبز شده را به هیچ شكلی مصرف نكنید.
نقل از :هفت صبح