آشنایی با خواص میوه‌ها و سبزیجات نارنجی


میوه و سبزیجات نارنجی علاوه بر اینکه رنگ و لعاب اشتهابرانگیزی دارند، به سلامت بیشتر شما کمک می‌کنند.

 به گزارش لقمه، برای تنوع غذایی و خوشرنگ شدن میز غذا از این خوراکی‌ها غافل نشوید و آنها را به رژیم غذایی‌تان راه دهید.

کدو حلوایی و پیشگیری از سرطان


این عضو دور افتاده خانواده نارنجی‌ها هم خواص زیادی دارد و به شما کمک می‌کند تا از ابتلا به سرطان‌های مختلف در امان بمانید. کدو تنبل تقریبا به اندازه هویج کاروتنوئید دارد. این رنگدانه از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند. نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد افرادی که در رژیم غذایی‌شان انواع مختلفی از سبزیجات نارنجی مانند کدو حلوایی وجود دارد از ابتلا به سرطان‌های مختلف به‌ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون در امان هستند. کدو حلوایی هم در دسته سبزیجات کم کالری قرار می‌گیرد.

هر 100گرم از آن حدود 26کالری دارد و البته هیچ نوع چربی یا کلسترول هم در آن پیدا نمی‌شود. کدوحلوایی با داشتن مقدار زیادی فیبر، ویتامین A، ویتامین E و C به حفظ سلامت بدن شما کمک می‌کند. کدوحلوایی منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود و املاح معدنی مانند مس، کلسیم، پتاسیم و فسفر هم در آن وجود دارد.

زالزالک‌های کوچک و مقوی

شاید وقتی در بساط میوه‌فروشی‌ها به زالزالک‌های کوچک نگاه می‌کنید به‌سادگی از کنارشان می‌گذرید و به‌نظرتان نمی‌رسد که این میوه‌های پاییزی کوچک تا چه اندازه می‌توانند مقوی باشند. زالزالک‌ها در رنگ‌های زرد و نارنجی به بازار می‌آیند و در نواحی معتدل بیشتر دیده می‌شوند. به هر حال این روزها زالزالک‌ها را از دست ندهید و در سبد میوه‌های پاییزی جایی هم برای‌شان درنظر بگیرید. در گذشته از زالزالک به‌عنوان میوه‌ای برای درمان خانگی بیماری‌های قلبی استفاده می‌شد اما امروزه خواص متعددی را به آن نسبت می‌دهند و با درمان برخی مشکلات و بیماری‌ها ارتباط دارد. بهتر است با چند نمونه از مهم‌ترین خواص‌شان آشنا شوید.

-  گلودرد: ثابت شده که این میوه می‌تواند آنژین و گلودرد را تسکین دهد.

 - نارسایی خفیف قلبی: زالزالک ورود جریان خون از طریق سرخرگ به قلب را تسهیل کرده و از سفت شدن دیواره رگ‌ها پیشگیری می‌کند.

-  تنظیم ضربان قلب: تپش قلب و نامنظم بودن ضربان قلب با مصرف زالزالک برطرف می‌شود.

-  فشارخون بالا: با گشاد کردن رگ‌های خونی به پایین آمدن فشارخون کمک می‌کند.

-  ضعف قلب: بعضی بیماری‌های عفونی مانند ذات‌الریه، دیفتیری و مخملک سبب بروز ضعف و سستی در قلب می‌شوند. در این زمینه هم زالزالک به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند.

-  کاهش تمرکز: مصرف زالزالک سبب می‌شود که تمرکز بیشتری داشته باشید و حافظه‌تان بهتر شود چون این میوه با بهبود گردش خون اکسیژن بیشتری را به مغز می‌رساند.

طالبی؛ دشمن آب مروارید

طالبی هم ویتامین A و بتاکاروتن فراوانی دارد. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A است و در بدن به این ویتامین ضروری تبدیل می‌شود. وقتی یک فنجان طالبی می‌خورید حدود 56کالری وارد بدن‌تان می‌شود. مطالعات محققان نشان می‌دهد خانم‌هایی که در رژیم غذایی‌شان ویتامین A بیشتری مصرف می‌کنند در سنین میانسالی کمتر به بیماری آب‌مروارید مبتلا می‌شوند و حتی ممکن است نیاز به عمل جراحی چشم در این قبیل افراد 50درصد کمتر از دیگران باشد. در طالبی ویتامین C هم وجود دارد که این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی و نابودی ویروس‌ها و باکتری‌ها کمک می‌کند.

پتاسیم، ویتامین B6، فیبر، فولات و نیاسین هم سایر مواد مغذی تشکیل دهنده طالبی هستند. قند موجود در طالبی قند فروكتوز است و مصرف متعادل این میوه‌ تابستانی برای بیماران دیابتی مشكلی ایجاد نمی‌كند ولی اگر قرار باشد این میوه‌ها در هر وعده به همراه مقدار زیادی شكر مصرف شوند، قند خون را بالا می‌برند.

خرمالو برای کاهش وزن

خرمالو مانند سایر میوه‌های نارنجی رنگدانه‌ای به نام بتاکاروتن دارد و البته فیبر، ویتامین A و C هم به‌طور قابل‌توجهی در ترکیبات خرمالو‌ها به چشم می‌خورند. دغدغه بسیاری از افراد چاق این است که چطور می‌توانند مواد غذایی کم‌کالری و البته خوشمزه را انتخاب کنند. اگر شما هم از چاقی رنج می‌برید بهتر است این میوه را در رژیم غذایی‌تان جای دهید. با مصرف خرمالو می‌توانید ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن‌تان را تامین کنید و همزمان اندام متناسبی داشته باشید.


-  دشمن سرطان: یکی از مهم‌ترین مزایای خرمالو این است که با داشتن مقدار زیادی بتاکاروتن و ویتامین A در مقابل انواع سرطان‌ها حفاظت می‌کند و به‌ویژه خطر بروز سرطان ریه را کاهش می‌دهد، بنابراین به افرادی که در معرض آلودگی هوا و دود سیگار قرار دارند یا خودشان سیگار می‌کشند توصیه می‌شود حتما از این میوه استفاده کنند.

-  حفاظت از قلب و رگ‌ها: اگر در فصل پاییز که خرمالو فراوان است هر روز حدود 100گرم از این میوه را مصرف کنید، سیستم قلب و عروق‌تان مقاوم و سالم می‌شود و خطر بسته شدن رگ‌های خونی به حداقل می‌رسد.

-  رفع کم‌خونی: از آنجا که خرمالو یک منبع عالی از آهن است، برای بیماران مبتلا به کم‌خونی بسیار مفید است.

-  تنظیم عملکرد غده تیروئید: در ترکیبات خرمالو مقدار فراوانی ید هم وجود دارد که مصرف مداوم مواد غذایی سرشار از ید به تنظیم عملکرد غده تیروئید کمک  می‌کند.

هویج و سلامت چشم‌ها

اگر می‌خواهید چشم‌های تیز و سالمی داشته باشید هویج را در برنامه غذایی‌تان جا دهید. این خاصیت هویج به ویتامین A مربوط است. هویج مقدار قابل‌توجهی ویتامین A دارد. البته سایر میوه‌های نارنجی که بتاکاروتن دارند هم به حفاظت از چشم‌های شما کمک می‌کنند. علاوه بر این در هویج ترکیباتی وجود دارد که به گفته پژوهشگران عملکرد حافظه شما را بهبود می‌بخشد.


خاصیت دیگر هویج این است که کلسترول خون شما را پایین می‌آورد. اگر می‌خواهید کبد سالمی داشته باشید آب هویج را فراموش نکنید. وقتی کبد شما عملکرد درستی داشته باشد سموم و آلاینده‌های شیمیایی محیط‌زیست راحت‌تر از بدن‌تان دفع می‌شود. از سوی دیگر خاصیت ضدالتهابی را هم به آب هویج نسبت می‌دهند و می‌توانید برای کاهش التهابات از این سبزی پرخاصیت کمک بگیرید.

پرتقال، میوه ضدسرماخوردگی

شاید تا به حال شنیده باشید که پرتقال یک منبع خوب از ویتامین C است. ویتامین C آنتی‌اکسیدان پرقدرتی است که با رادیکال‌های آزاد می‌جنگد. رادیکال‌های آزاد به ساختار سلول‌ها آسیب می‌رسانند و مشکلاتی ایجاد می‌کند. علاوه بر این ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی ما نقش مهمی دارد؛ از بروز بیماری‌های رایج فصل پاییز مانند سرماخوردگی پیشگیری می‌کند و احتمال بروز عفونت‌های گوش را کاهش می‌دهد.


-  پیشگیری از بیماری‌های کلیوی: مصرف مداوم آب پرتقال احتمال بروز بیماری‌های کلیوی و ایجاد سنگ کلیه را کاهش می‌دهد. با این وجود توصیه می‌شود که آب پرتقال را به‌طور متعادل مصرف کنید چون مصرف زیاد این آبمیوه می‌تواند خرابی دندان‌ها یا آسیب به مینای دندان را به‌دنبال داشته باشد.

-  کاهش کلسترول خون: از آنجا که پرتقال سرشار از فیبر قابل حل در آب است در کاهش کلسترول خون تاثیردارد. پرتقال منبع خوبی از پتاسیم است. این ماده معدنی عملکرد قلب شما را بهبود می‌بخشد. اگر سطح پتاسیم بیش از حد پایین بیاید ضربان قلب غیرعادی می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله زندگی ایده آل

کد: 7639 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان بازدید: 3520 ساعت: 4:34 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
2 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
3 میوه های خوش آب و رنگ گاز زده ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 سفره "شب یلدا" برای یک خانواده 4 نفره چند؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ آذر
5 ارزان شدن آجیل و افزایش قیمت هندوانه، خرمالو و انار در آستانه شب یلدا ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر
6 خواص وفواید خرمالو برای بدن ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر
7 روش تهیه مرحله به مرحله فراپه خرمالو ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ آبان
8 کاهش روند پیری با خرمالو ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ آبان
9 خواص بی نظیر خرمالو ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر
10 خواص میوه های شب یلدا ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نصف آووکادو برای کنترل گرسنگی پایگاه خبری لقمه: اگر شما هم جزو افرادی هستید که ا...

  پیش غذاهای سالم تر فست فودها! راستش را بگویید! اگر دلتان بخواهد یک وعده فست‌فود ...

  پرخوری عصبی را بشناسیم پایگاه خبری لقمه: در این بخش سعی داریم شما عزیزان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.
چاقی، معضل قرن حاضر چاقی و اضافه وزن معضلی است که در دنیای امروز گریبانگیرمان شده و مشکلات زیادی را برای اکثر افراد جامعه بوجود آورده است، تا آنجا که چاقی را معضل قرن حاضر نام نهاده‌اند. شیوع چاقی در میان ایرانیان شدت بیشتری دارد و از این حیث توجه به آن، اهمیت فراوانی دارد.
موهای خوش حالت و سالم با این ویتامین‌ها این یک حقیقت است که وقتی موهای ما خوش فرم و حالت هستند، احساس خوشایندی به ما دست می دهد که همین امر باعث می شود ما نهایت تلاش خود را برای مراقبت از موهای خود به کار ببریم .
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.