به گزارش لقمه، در مطالب و تصاویر منتشره در این شبکهها، واکس میوه دارای موادی خطرناک و موجب سرطان معرفی شده و برخی محصولات مهم باغی مانند سیب نیز از جمله میوههایی معرفی شدهاند که به این واکس آلودهاند. البته متخصصان صنعت نگهداری میوه نیز در پاسخ به این شایعات، اعلام کردند که واکس زدن باعث میشود میوهها دچار چروکیدگی نشوند، قارچ نزنند و تازه بمانند و عمده واکسهای موجود در کشور، از نوع خوراکی هستند.
از سوی دیگر در واکنش به انتشار این مطالب، مسئولان بخشهای مرتبط از جمله وزارت بهداشت، تلاش کردند آرامش فکری جامعه را حفظ کنند. به عنوان مثال، وزیر بهداشت کشورمان تاکید کرد که واکس میوه نوعی آفتکش و ضدقارچ است که در تمام دنیا هم استفاده میشود اما به دلیل اینکه برخی از سموم و آفتکشها در پوست میوهها ذخیره میشوند، توصیه وزارت بهداشت آن است که میوهها قبل از مصرف به خوبی شسته شده و با مواد ضدعفونیکننده ضدعفونی شوند.
با این حال، موضوع حساس شدن افکار عمومی و مسئولان به ماجرای واکس میوه به اینجا ختم نشده و دکتر دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای به سازمان توسعه تجارت کشورمان، شرایط ورود واکس میوه به کشور را اعلام کرده است.
در نامه مذکور که خطاب به مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ارسال شده، تاکید شده است که با توجه به گزارشات دریافتی در خصوص استفاده از واکس و ترکیبات مومی و روغنی روی میوهجاتی مانند سیب و مرکبات، ورود انواع واکس و ترکیبات روغنی و مومی میوه و پوششدهندههای میوه و مرکبات، مشمول ماده 16 قانون مواد خوراکی - آشامیدنی است.
بر این اساس، رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که لازم است در زمان ورود این اقلام به کشور، در خصوص قابلیت مصرف انسانی آن از دانشگاههای علوم پزشکی ناظر در هر استان، استعلام به عمل آید.
بر اساس ماده 16 قانون مواد خوراکی - آشامیدنی، «از تاریخ تصویب این قانون، ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی، علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگهداری به آنها اضافه شده را به وزارت بهداری تسلیم نماید».
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا