دستور وزارت بهداشت درباره «واکس میوه»


طی ماه‌های اخیر موضوعات مختلفی در شبکه‌های اجتماعی درباره سلامت برخی محصولات منتشر شده است که «واکس میوه» یکی از مشهورترین آنهاست.

به گزارش لقمه، در مطالب و تصاویر منتشره در این شبکه‌ها، واکس میوه دارای موادی خطرناک و موجب سرطان معرفی شده و برخی محصولات مهم باغی مانند سیب نیز از جمله میوه‌هایی معرفی شده‌اند که به این واکس آلوده‌اند. البته متخصصان صنعت نگهداری میوه نیز در پاسخ به این شایعات، اعلام کردند که واکس زدن باعث می‌شود میوه‌ها دچار چروکیدگی نشوند، قارچ نزنند و تازه بمانند و عمده واکس‌های موجود در کشور، از نوع خوراکی هستند.

از سوی دیگر در واکنش به انتشار این مطالب، مسئولان بخش‌های مرتبط از جمله وزارت بهداشت، تلاش کردند آرامش فکری جامعه را حفظ کنند. به عنوان مثال، وزیر بهداشت کشورمان تاکید کرد که واکس میوه نوعی آفت‌کش و ضدقارچ است که در تمام دنیا هم استفاده می‌شود اما به دلیل اینکه برخی از سموم و آفت‌کش‌ها در پوست میوه‌ها ذخیره می‌شوند، توصیه وزارت بهداشت آن است که میوه‌ها قبل از مصرف به خوبی شسته شده و با مواد ضدعفونی‌کننده ضدعفونی شوند.

با این حال، موضوع حساس شدن افکار عمومی و مسئولان به ماجرای واکس میوه به اینجا ختم نشده و دکتر دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در نامه‌ای به سازمان توسعه تجارت کشورمان، شرایط ورود واکس میوه به کشور را اعلام کرده است.

در نامه مذکور که خطاب به مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ارسال شده، تاکید شده است که با توجه به گزارشات دریافتی در خصوص استفاده از واکس و ترکیبات مومی و روغنی روی میوه‌جاتی مانند سیب و مرکبات، ورود انواع واکس و ترکیبات روغنی و مومی میوه و پوشش‌دهنده‌های میوه و مرکبات، مشمول ماده 16 قانون مواد خوراکی - آشامیدنی است.

بر این اساس، رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که لازم است در زمان ورود این اقلام به کشور، در خصوص قابلیت مصرف انسانی آن از دانشگاه‌های علوم پزشکی ناظر در هر استان، استعلام به عمل آید.

بر اساس ماده 16 قانون مواد خوراکی - آشامیدنی، «از تاریخ تصویب این قانون، ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی، علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگهداری به آنها اضافه شده را به وزارت بهداری تسلیم نماید».



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7802 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۶ دي بازدید: 1926 ساعت: 6:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
2 لزوم ذخیره ۶ ماهه داروهای اساسی/ وضعیت فعلی ذخایر دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
3 کشف ۸۵۲ کیلوگرم مرغ فاسد در یکی از سردخانه‌های شهر درگهان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۴ مرداد
4 ۸ میلیارد دلار کالای اساسی از برزیل وارد شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 کلاهبرداری ۱۵ میلیاردی از یک شرکت خصوصی عرضه گوشت در تهران ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 عارف معاون اول و حاجی‌میرزایی رییس دفتر رییس جمهور شدند ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ مرداد
7 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
9 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
10 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  همه چیز درباره سوپ لقمه: از حدود 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح كه انسا...

  موادغذایی جایگزین ماهی در تامین امگا۳ ماهی یک منبع سرشار از امگا۳ و اسیدهای چرب اشباع نش...

  کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید نشان می دهد که اف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که مصرف آن برای بدن انسان ضروری است. این ماده به ساخت و بهبود عضلات بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند. رژیم‌هایی که حاوی پروتئین بسیار بالایی هستند خطرات متعددی را برای بدن انسان به همراه خواهند داشت. در این مقاله ما قصد داریم به این خطرات بپردازیم.
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
اشتباهی كه هر سال تكرار می‌شود به‌رغم هشدارهای جدی مسئولان بهداشتی کشور، امسال بازهم از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم و داغ در روزها و شب‌های محرم استفاده شد.
افزایش ریزش مو با چه خوراکی‌هایی اتفاق می‌افتد یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری عادات تغذیه‌ای و رفتاری در مردم رواج یافته که به صورت ناآگاهانه انجام می‌شود و این امر باعث افزایش شمار بیمارانی که به علت ریزش مو به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، شده است.