به گزارش لقمه، دکتر محمد یزدانی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری، در خصوص عوامل مختل کننده فعالیت کلیه ها گفت: در کشورهای پیشرفته، دیابت و فشار خون علت اصلی از کار افتادن کلیه ها به شمار می رود، اما در کشور های جهان سوم عفونت ها، بیماری های مادر زادی، سنگ های کلیه و عوامل زمینه ای بیشتر از دیابت و فشار خون در از کار افتادن کلیه ها موثر هستند. یزدانی تصریح کرد: در کنار عوامل فوق، مصرف بیش از حد پروتئین ها، چربی ها، گوشت های قرمز و مشروبات الکلی، فعالیت کلیه ها را مختل می کند و علاوه بر آن بیماری های همچون گلودردهای چرکی و بیماری های زمینه ای نسوج کلیه نیز سبب اختلال در فعالیت کلیه ها می شوند. وی مصرف بیش از حد مواد پروتئینی در کشورهای غربی را از دیگر علل رایج اختلال در فعالیت کلیه ها در این کشورها بر شمرد و افزود: طبق بررسی ها هر آمریکایی 7 برابر و هر اروپایی 5 برابر یک جهان سومی پروتئین مصرف می کند.