مدیرکل تولیدات دامی وزارت کشاورزی تشریح کرد
دلالان عامل گرانی گوشت قرمز و پایین بودن سرانه مصرف


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از فاصله زیاد قیمت دام زنده تا بازار گوشت قرمز انتقاد کرد و گفت: دلالان بی‌شمار عامل گرانی گوشت قرمز و پایین بودن سرانه مصرف آن در کشور هستند که در این میان تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان متضرر می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علی ملاصالحی در گفت‌وگویی، اظهار کرد: طی دو - سه سال گذشته شاهد حداقل نوسان قیمت دام زنده در کشور بوده‌ایم؛ به گونه‌ای که به طور متوسط قیمت هر کیلوگرم دام زنده در کشور حدود 11 هزار تومان بوده است اما هنگامی که دام زنده برای کشتار به کشتارگاه می‌رود و گوشت قرمز تولید و به بازار عرضه می‌شود، شاهد فاصله زیاد قیمت این محصول از دامداری تا بازار مصرف هستیم که عامل آن دلالان بی‌شماری هستند که با سودجویی، قیمت این محصول را به نفع خود و به زیان دامدار و مصرف‌کننده افزایش می‌دهند.
وی افزود: متوسط سرانه مصرف گوشت قرمز حدود 10 کیلوگرم است که براساس حداقل استاندارد‌ها و توصیه‌های صورت گرفته باید حدود 14 کیلوگرم باشد اما زمانی که قیمت گوشت قرمز در بازار بالاست و بسیاری از مردم توان خرید و مصرف مناسب آن را ندارند، از سویی تقاضا برای دام زنده کاهش پیدا می‌کند و دامداران نمی‌توانند از فروش دام زنده به سود معقولی برسند در این میان دلالان بسیاری دام زنده را تا کشتارگاه و گوشت تولید شده را از کشتارگاه تا قصابی‌ها منتقل می‌کنند که هر یک برای خود سودهای غیرمنطقی در نظر می‌گیرند و نتیجه آن گرانی گوشت قرمز در بازار مصرف می‌شود.
مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: از زمانی که دام زنده به کشتارگاه می‌رود و گوشت استحصال شده آن به بازار منتقل می‌شود، حداقل چهار دلال واسطه‌گری می‌کنند که این تعداد زیاد دلالان از تولید تا بازار مصرف، عامل گرانی گوشت قرمز است.
ملاصالحی تصریح کرد: وزارت کشاورزی نیز نسبت به این وضعیت و افزایش قیمت گوشت قرمز که دامداران و مردم از آن هیچ انتفاعی ندارند منتقد است و باید در راستای منافع تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان، دلالان موجود در بازار گوشت قرمز حذف شوند و تشکل‌های تولیدی و تولید‌کنندگان به بازار ورود پیدا کنند تا شاهد منطقی‌شدن قیمت این محصول در بازار باشیم.
وی همچنین در خصوص این‌که آیا افزایش صادرات دام زنده عامل گرانی گوشت قرمز نشده است؟ گفت: اگر صادرات دام زنده عامل افزایش قیمت گوشت قرمز باشد، باید قیمت دام زنده افزایش پیدا کند، در حالی که در براساس ارزیابی‌ها و بررسی‌های سال‌های گذشته تاکنون حداقل نوسان قیمت در عرضه دام زنده وجود داشته است و طی دو - سه سال اخیر قیمت این محصول در دامداری از بیش از 9000 تومان تا کمتر از 12 هزار تومان در نوسان بوده است که به‌طور میانگین می‌توان گفت قیمت هر کیلوگرم دام زنده در این بازه زمانی چند ساله حدود 11 هزار تومان بوده است، البته همچنان دام زنده پروار شده مازاد وجود دارد که با توجه به پتانسیل موجود می‌توان آن را در راستای تعادل‌بخشی به بازار صادر کرد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8603 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۵ دي بازدید: 2074 ساعت: 11:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت گوشت گوساله در میادین و فروشگاه ها/گوشت تنظیم بازاری وارداتی به زودی به بازار می‌آید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ ارديبهشت
2 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
6 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
7 آرامش در بازار گوشت مرغ با قیمت هر کیلو ۷۸ هزار تومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
10 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
11 تحلیل رستوران‌های رقیب برای بهبود راهبردهای بازاریابی خود ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بارداری زمان مناسبی برای رژیم لاغری نیست بسیاری از خانم‌ها به ویژه آنهایی که چند قلو باردار...

  با مصرف حبوبات کلسترول بد را کاهش دهید بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف روزانه حبوبات پخته به...

  اگر جدی نگیرید، دندان های تان را به خطر انداخته اید حداقل یك بار جرم گیری در سال ضروری است، حتی هر 6 م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.
تأثیر تکان‌دهنده سیگنالهای WiFi روی رشد گیاهان پنج دانش آموزان دبیرستانی در دانمارک با انجام یک آزمایش ثابت کردند که سیگنالهای WiFi رشد گیاهان را متوقف می کند.
انقلاب علیه رژیم‌ های غذایی! بعضی افراد برای اینكه خیلی سریع و در مدت زمان كوتاهی لاغر شوند، به رژیم‌های لاغری غیرعلمی و نامتعادلی رو می‌آورند كه هر چند باعث كاهش وزن زیاد در مدت زمان كوتاه می‌شوند، ولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت بدن وارد می‌كنند. اما بعضی از عوارض هستند كه در هر رژیمی وجود دارند چون شخص تحت رژیم كمتر از نیاز بدن خود غذا می‌خورد، بنابراین بدن از دریافت بعضی از نیازهای ضروری خود در طول رژیم محروم می‌شود.
رژیم بسیار خطرناک خام خواری خانم‌هایی که باردار یا شیرده هستند، باید چنین رژیم‌هایی را با نظر پزشک خود ادامه دهند تا مشکلی برای خود و فرزندشان به وجود نیاید.