مدیرکل تولیدات دامی وزارت کشاورزی تشریح کرد
دلالان عامل گرانی گوشت قرمز و پایین بودن سرانه مصرف


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از فاصله زیاد قیمت دام زنده تا بازار گوشت قرمز انتقاد کرد و گفت: دلالان بی‌شمار عامل گرانی گوشت قرمز و پایین بودن سرانه مصرف آن در کشور هستند که در این میان تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان متضرر می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، علی ملاصالحی در گفت‌وگویی، اظهار کرد: طی دو - سه سال گذشته شاهد حداقل نوسان قیمت دام زنده در کشور بوده‌ایم؛ به گونه‌ای که به طور متوسط قیمت هر کیلوگرم دام زنده در کشور حدود 11 هزار تومان بوده است اما هنگامی که دام زنده برای کشتار به کشتارگاه می‌رود و گوشت قرمز تولید و به بازار عرضه می‌شود، شاهد فاصله زیاد قیمت این محصول از دامداری تا بازار مصرف هستیم که عامل آن دلالان بی‌شماری هستند که با سودجویی، قیمت این محصول را به نفع خود و به زیان دامدار و مصرف‌کننده افزایش می‌دهند.
وی افزود: متوسط سرانه مصرف گوشت قرمز حدود 10 کیلوگرم است که براساس حداقل استاندارد‌ها و توصیه‌های صورت گرفته باید حدود 14 کیلوگرم باشد اما زمانی که قیمت گوشت قرمز در بازار بالاست و بسیاری از مردم توان خرید و مصرف مناسب آن را ندارند، از سویی تقاضا برای دام زنده کاهش پیدا می‌کند و دامداران نمی‌توانند از فروش دام زنده به سود معقولی برسند در این میان دلالان بسیاری دام زنده را تا کشتارگاه و گوشت تولید شده را از کشتارگاه تا قصابی‌ها منتقل می‌کنند که هر یک برای خود سودهای غیرمنطقی در نظر می‌گیرند و نتیجه آن گرانی گوشت قرمز در بازار مصرف می‌شود.
مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: از زمانی که دام زنده به کشتارگاه می‌رود و گوشت استحصال شده آن به بازار منتقل می‌شود، حداقل چهار دلال واسطه‌گری می‌کنند که این تعداد زیاد دلالان از تولید تا بازار مصرف، عامل گرانی گوشت قرمز است.
ملاصالحی تصریح کرد: وزارت کشاورزی نیز نسبت به این وضعیت و افزایش قیمت گوشت قرمز که دامداران و مردم از آن هیچ انتفاعی ندارند منتقد است و باید در راستای منافع تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان، دلالان موجود در بازار گوشت قرمز حذف شوند و تشکل‌های تولیدی و تولید‌کنندگان به بازار ورود پیدا کنند تا شاهد منطقی‌شدن قیمت این محصول در بازار باشیم.
وی همچنین در خصوص این‌که آیا افزایش صادرات دام زنده عامل گرانی گوشت قرمز نشده است؟ گفت: اگر صادرات دام زنده عامل افزایش قیمت گوشت قرمز باشد، باید قیمت دام زنده افزایش پیدا کند، در حالی که در براساس ارزیابی‌ها و بررسی‌های سال‌های گذشته تاکنون حداقل نوسان قیمت در عرضه دام زنده وجود داشته است و طی دو - سه سال اخیر قیمت این محصول در دامداری از بیش از 9000 تومان تا کمتر از 12 هزار تومان در نوسان بوده است که به‌طور میانگین می‌توان گفت قیمت هر کیلوگرم دام زنده در این بازه زمانی چند ساله حدود 11 هزار تومان بوده است، البته همچنان دام زنده پروار شده مازاد وجود دارد که با توجه به پتانسیل موجود می‌توان آن را در راستای تعادل‌بخشی به بازار صادر کرد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8603 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۵ دي بازدید: 2256 ساعت: 11:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
2 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
3 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
6 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چگونه پوستی لطیف داشته باشیم تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان ثابت می‌کند که ت...

  داروی طبیعی برای سرماخوردگی! این تحقیق بر کاهش قابل توجه در مصرف داروهای سرماخو...

  8 ریزه کاری مهم در آشپزی لقمه: آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ناگفته هایی از وضعیت صنعت چاپ در کشور /لزوم توجه به صنعت بسته بندی پایگاه خبری لقمه: عدم پذیرش و باور به اینکه بسته‌بندی ارزش افزوده‌ی فوق‌العاده برای محصول ایجاد می‌کند، عمدتاً به این امر به عنوان یک هزینه سربار نگاه شده و همیشه قیمت‌ها در بخش چاپ سرکوب شده است و صنعت چاپ کشور را با مشکل مواجه کرده است.
آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
جوشاندن آب معدنی ممنوع! کار‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: آب داخل بطری را در یخچال فریر نکنید یا نجوشانید که این کار باعث آزاد شدن ماده "مونیمر" می‌شود که سرطان‌زا است.