به گزارش لقمه، دکتر بهروز جنت روز چهارشنبه در مراسم بازدید وزیر بهداشت از ساختمان جدید آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو گفت: بزرگترین مشکل ما در زمینه تولید نمکهای غیر بهداشتی در کشور مربوط به پروسه نمککوبی در استان سمنان است. متاسفانه نمک کوبی شغل بسیاری از مردم است اما این افراد مجوز تولید نمک بهداشتی ندارند بلکه مجوز تولید نمک صنعتی را دارند. وی ادامه داد: این مسئله باعث میشود نمکهای غیربهداشتی به صورت قاچاق به بازارها راه پیدا کنند. جمع آوری این نمکهای غیربهداشتی نیازمند به کارگیری عزم ملی است. معاون غذای سازمان غذا و دارو در ادامه درباره صادرات پسته نیز گفت: زمانی که پسته در شرایط محیطی خاصی قرار بگیرد قارچی در آن محیط رشد میکند تا قارچ موجب ترشح سم افلاتوکسین میشود. حتی زمانی که پسته برای صادرات از ما تاییدیه دریافت میکند به یک کشور دیگر راه پیدا میکند ممکن است در آن کشور به دلیل اینکه شرایط نگهداری خوبی نداشته است، قارچ بزند و اگر همان کشور دوم بخواهد این پسته را به کشور سومی بفرستد میگویند پسته ایران نامرغوب بوده و آنرا مرجوع میکنند در حالی که شرایط نگهداری کشور واسطه مناسب نبوده است و این پسته به هنگام خروج از کشور تاییدیههای نظارتی ما را دریافت کرده است. جنت همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا از همین پستههای نامرغوب در گز، سوهان و سایر شیرینیجات استفاده میشود؟ عنوان کرد: به این خاطر که همه مراکز تولیدی ما زیر نظر سازمان هستند امکان اینکه پستههای نامرغوب وارد سیستم شود وجود ندارد. همچنین از زمانی که نظام پایش و ردیابی ما راه اندازی و فعال شده کمتر اتفاق میافتد که یک پسته نامرغوب که برگشت خورده است، در پروسه فراوری و تولید یک ماده غذایی دیگر قرار بگیرد. معاون غذای سازمان غذا و دارو در ادامه درباره مرکز تحقیقاتی حلال سازمان غذا و دارو گفت: لیست تجهیزات مورد نیاز برای "آزمایشگاه حلال" آماده شده است.