خوزستانی‌ها در ماه مبارک رمضان چه غذایی درست می کنند


پایگاه خبری لقمه: ماه مبارک رمضان همواره بین مسلمانان با قومیت‌های مختلف با آداب و رسوم همراه بوده و در ایران نیز به دلیل داشتن اقوام و طایفه‌های مختلف این آیین‌ها و رسوم و البته غذاهای متنوع در نقطه نقطۀ کشور به خوبی دیده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، غذاهای همیشه به نوعی نشانه‌ی از هویت قومی یا طایفه یک منطقه به حساب می‌آیند. بی‌تردید مسافران در سفر به هر منطقه مایلند با لباس‌ها و غذاها آن قوم آشنا شوند چرا که مثلاً با خوردن غذاهای محلی خوزستان می‌توان به راحتی با خصوصیات رفتاری و زندگی مردم پی‌برد. غذا و لباس نمایانگر ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک منطقه هستند.‌

 

غذاهای عربی در اهواز مانند غذاهای ایرانی طبخ می‌شوند و این نشانگر آمیختگی فرهنگی عربی-ایرانی اهوازی است.

 

اهوازی‌ها غذاهای ویژه‌ای را برای ماه مبارک رمضان درست می‌کنند. از میان غذاهای متنوع آنها می‌توان به محلبیه (فرنی) ، سمبوسه ، هریس ، تشریبه که بیشتر در بین اعراب خوزستان رایج است و ماقوده که از نشاسته تهیه می شود اشاره کرد.

 

الگیمات نوعی دیگر از خوراکی سنتی خوزستانی‌ها ست که شبیه به زولبیا و بامیه و با اندکی تفاوت، در کنار قهوه تلخ عربی سرو می‌شود. قهوه از نوشیدنی‌های گرم محبوب خوزستان و اهوازها ست که خوردن آن در شب‌های رمضان نیز رایج است.

 

هریس، فلافل و سمبوسه از جمله غذاهای محبوب عرب‌های خوزستان است البته شهرت فلافل و سمبوسه خوزستانی‌ها در کل ایران آنچنان پیچیده است که این روزهای در هر نقطه از ایران مغازهای فلافل و سمبوسه فروشی زیادی این غذای خوشمزه را به مردم عرضه می‌کنند.

 

بازار لشکرآباد اهواز محل اصلی فروش فلافل شهر است و هنگام افطاری این بازار محل تجمع مردم می‌شود.

 

خورشت بامیه

خورشت بامیه یا آنطوری که محلی‌های می‌گویند مرگ بامیه از دیگر غذاهای سنتی مرسوم در میان خوزستانی‌ها ست که در ماه مبارک رمضان در سفره‌ی افطاری زیاد دیده می‌شود.

 

به طور سنتی در خوزستان دامپروری از فعالیت‌های اصلی مردم بوده‌‌است بنابراین گوشت ماده اولیه اصلی غذاهای محلی استان را تشکیل می‌دهد و مثلاً غوزی، کبابی از گوشت گوسفند است که به روشی کاملاُ متفاوت از کباب‌های رایج دیگر مناطق تهیه می‌شود. پس از گوشت، خرما قوت غالب مردم است.

 

شعث که با خرما و روغن حیوانی درست می‌شود شیرینی معروف خوزستانی‌ها ست که در سر سفره افطار آنها به عنوان دسر صرف می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10446 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد بازدید: 3587 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
3 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
4 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
8 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین ضد پوسیدگی دندان را بشناسید مشخص شد در کودکانی که دچار کمبود ویتامین D هستند، ...

  داروهای تبلیغاتی، دشمن سلامتی چند سالی است که بازار کالاهایی که از طریق شبکه های...

  5 میوه زمستانی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن سرمای زمستان یکی از عوامل ابتلا به سرماخوردگی، آن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه در سفرهای تابستانی چگونه می‌توان در طول سفر که غذای روح فراهم می‌شود، با رعایت چند نکته ساده تغذیه‌ای سلامت جسم را تامین کنیم و سفری دلپذیر را تجربه نماییم.
دیگرشیفت‌های 12 ساعته ترس ندارد نخوردن صبحانه و غذا، ورزش نکردن و احساس خستگی درشیف‌های کاری 12 ساعته موجب مشکلات زیادی برای بدن می‌شود و این شکل زندگی آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند. در مطالعات جدید عنوان شده است که شیفت‌های کاری 12 ساعته، حتی روی افزایش وزن نیز تاثیر دارند و فرد را به سمت چاق شدن سوق می‌دهند.
نکاتی در مورد حضور موفق در نمایشگاه های بین المللی اولین قدم برای ورود به بازارهای صادراتی و شناسایی مشتریان بین الملل، حضور در نمایشگاههای بین المللی در منطقه های شناسایی شده است.
ویار بارداری و راه های درمان آن عادت ماهانه زنان در دوران حاملگی قطع می‌شود و برخی اخلاط کثیف که در حالت طبیعی از طریق آن از بدن خارج می‌شد، در بدن باقی می‌ماند و تجمع پیدا می‌کند، این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا دهانه معده می‌شود و ...