خروج پیاز زعفران از مرزهای کشور غیر قانونی است/ لزوم برخورد بامتخلفان


پایگاه خبری لقمه: مدیر کل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی، خروج پیاز زعفران از مرزهای کشور را غیر قانونی اعلام کرد و خواستار برخورد دستگاه‌های ذی ربط با متخلفان این امر شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سید محمد کیایی با بیان اینکه پیاز زعفران جزو ژرم پلاسم ایران و خروج آن غیر قانونی است، اظهار داشت: با افراد خاطی در این زمینه باید برخورد قانونی شود.
 
وی افزود: موضوع خروج پیاز زعفران را با دستگاه‌های مختلف از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیروی انتظامی مطرح کرده و در حال پیگیری آن هستیم.
 
کیایی تصریح کرد: از آنجایی که پیاز زعفران در اشکال و نام‌های مختلف ممکن است از مرزهای شرقی کشور به خصوص مرز با افغانستان خارج شود، گفت: با اطلاع رسانی‌های صورت گرفته به مرزبانی کشور، قرار است سازمان‌های جهاد کشاورزی خراسان جنوبی و رضوی آموزش‌های لازم را برای شناسایی پیاز زعفران به مرزبانان مرزهای شرقی ارایه دهند تا از خروج غیر قانونی آن جلوگیری شود.
 
وی با اذعان به اینکه کشورهای اروپایی مانند هلند پیاز زعفران را تولید و به سایر کشورها صادر می‌کنند، اظهار داشت: با این وجود با توجه به کیفیت و طعم و عطر بی نظیر زعفران ایرانی، به نظر می‌رسد عمده پیاز زعفران کشت شده در افغانستان مربوط به ایران باشد.
 
مدیر کل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی به تعرفه ۳۵ تا ۳۸ درصدی چین و هند برای واردات زعفران ایران و تعرفه صفر درصدی برای واردات زعفران افغانستان اشاره و اعلام کرد: برخی از افراد سودجو در کشور، محصول زعفران را به طور غیر رسمی به افغانستان منتقل کرده و از آنجا با برند زعفران افغانستان صادر می‌کنند.
 
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را نیز پی گیری می‌کند تا از طریق مراجع قانونی جلوی آن گرفته شود.
 
کیایی اذعان داشت: چین و هند از کشورهای هدف ایران برای صادرات زعفران هستند و وزارت جهاد کشاورزی در مورد کاهش تعرفه‌های این دو کشور با سازمان‌های ذی ربط رایزنی و مذاکراتی را انجام خواهد داد.
 
به گزارش مهر، پیش از این علی‌رغم آنکه فعالان بخش خصوصی و کارشناسان درباره قاچاق پیاز زعفران از کشور هشدارهایی داده بودند، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفته بود: جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد و شرایط آنگونه که عنوان می شود حساس نیست، چرا که در کشوری مانند افغانستان تولید زعفران نمی‌تواند چندان اقتصادی و پرسود باشد.
 
به گفته محمدعلی طهماسبی در حال حاضر سطح زیرکشت زعفران کشور ۹۵ هزار هکتار است و پیش بینی می شود در سال جاری تولید این محصول در کشور ۳۶۰ تن باشد.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه میزان تولید طلای سرخ در افغانستان به ۳.۵ تن رسیده است، اعلام کرده بود: بنابراین این کشور رقیب چندان جدی برای ما محسوب نمی‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :وزارت جهاد کشاورزی

کد: 10446 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۱ آذر بازدید: 69 ساعت: 10:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت طای سرخ 300 هزارتومان کاهش یاافت ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
2 ۳۴درصد زعفران ایران به کام کشورهای دیگر ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۳ دي
3 افزایش صادرات 42 درصدی زعفران در سال جاری /پایان برداشت زعفران ۱۳۹۵ شنبه ۴ دي
4 طرز تهیه بهترین مرغ زعفرانی در فر ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۳ آذر
5 طرح برندسازی پیاز زعفران در دستورکار وزارت جهاد ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۳ آذر
6 قیمت زعفران۲۰۰ هزارتومان ارزان شد ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۲ آذر
7 نامه نمایندگان به حجتی برای حمایت از زعفران‌کاران ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۵ آذر
8 رویش طلای سرخ در کردستان/توسعه کشت زعفران نیاز به اعطای تسهیلات دارد ۱۳۹۵ شنبه ۱۳ آذر
9 خسارت سرما به ۷۰۰ هکتار از مزارع زعفران ۱۳۹۵ يکشنبه ۷ آذر
10 بهترین دمنوش های گیاهی در فصل پاییز ۱۳۹۵ پنج شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آدامس بجویم یا نجویم؟! آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه تر...

  چربی های رژیم غذایی، بر کیفیت اسپرم اثر دارند این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان عوامل قا...

  چرا دچار ورم و نفخ شكم می‌شویم؟ گاهی اوقات ممكن است اندازه درد كمر در برخی افراد ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با یک رژیم غذایی برای داشتن قلب سالم بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. همچنین شایع‌ترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماری‌های قلبی – عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.
به موهایتان سس مایونز بزنید! توصیه‌ها و هشدارهای دکتر بهروز باریک‌بین درباره صاف کردن، فرکردن و ترمیم موهای آسیب‌دیده را بخوانید.
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ مهم غذایی 5 ماده غذایی وجود دارد كه برخی از ما كم و بیش در خصوص جای نگهداری از آنها سردرگم هستیم. این مطلب شما را راهنمایی می‌كند تا بدانید كجا باید از این مواد غذایی نگهداری كنید.
طراحی مناسب برای کابینت گوشه آشپزخانه پایگاه خبری لقمه: در طراحی آشپزخانه های کوچک، باید طرح ریزی بسیار دقیقی برای کوچکترین فضاها قبل از هر گونه اقدامی صورت بگیرد. کابینت گوشه آشپزخانه به دلیل اینکه در فضاهای بنظر بلا استفاده قرار می گیرند باید جزء مهمی از این نقشه ریزی باشند.

حامیان