خوزستانی‌ها در ماه مبارک رمضان چه غذایی درست می کنند


پایگاه خبری لقمه: ماه مبارک رمضان همواره بین مسلمانان با قومیت‌های مختلف با آداب و رسوم همراه بوده و در ایران نیز به دلیل داشتن اقوام و طایفه‌های مختلف این آیین‌ها و رسوم و البته غذاهای متنوع در نقطه نقطۀ کشور به خوبی دیده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، غذاهای همیشه به نوعی نشانه‌ی از هویت قومی یا طایفه یک منطقه به حساب می‌آیند. بی‌تردید مسافران در سفر به هر منطقه مایلند با لباس‌ها و غذاها آن قوم آشنا شوند چرا که مثلاً با خوردن غذاهای محلی خوزستان می‌توان به راحتی با خصوصیات رفتاری و زندگی مردم پی‌برد. غذا و لباس نمایانگر ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک منطقه هستند.‌

 

غذاهای عربی در اهواز مانند غذاهای ایرانی طبخ می‌شوند و این نشانگر آمیختگی فرهنگی عربی-ایرانی اهوازی است.

 

اهوازی‌ها غذاهای ویژه‌ای را برای ماه مبارک رمضان درست می‌کنند. از میان غذاهای متنوع آنها می‌توان به محلبیه (فرنی) ، سمبوسه ، هریس ، تشریبه که بیشتر در بین اعراب خوزستان رایج است و ماقوده که از نشاسته تهیه می شود اشاره کرد.

 

الگیمات نوعی دیگر از خوراکی سنتی خوزستانی‌ها ست که شبیه به زولبیا و بامیه و با اندکی تفاوت، در کنار قهوه تلخ عربی سرو می‌شود. قهوه از نوشیدنی‌های گرم محبوب خوزستان و اهوازها ست که خوردن آن در شب‌های رمضان نیز رایج است.

 

هریس، فلافل و سمبوسه از جمله غذاهای محبوب عرب‌های خوزستان است البته شهرت فلافل و سمبوسه خوزستانی‌ها در کل ایران آنچنان پیچیده است که این روزهای در هر نقطه از ایران مغازهای فلافل و سمبوسه فروشی زیادی این غذای خوشمزه را به مردم عرضه می‌کنند.

 

بازار لشکرآباد اهواز محل اصلی فروش فلافل شهر است و هنگام افطاری این بازار محل تجمع مردم می‌شود.

 

خورشت بامیه

خورشت بامیه یا آنطوری که محلی‌های می‌گویند مرگ بامیه از دیگر غذاهای سنتی مرسوم در میان خوزستانی‌ها ست که در ماه مبارک رمضان در سفره‌ی افطاری زیاد دیده می‌شود.

 

به طور سنتی در خوزستان دامپروری از فعالیت‌های اصلی مردم بوده‌‌است بنابراین گوشت ماده اولیه اصلی غذاهای محلی استان را تشکیل می‌دهد و مثلاً غوزی، کبابی از گوشت گوسفند است که به روشی کاملاُ متفاوت از کباب‌های رایج دیگر مناطق تهیه می‌شود. پس از گوشت، خرما قوت غالب مردم است.

 

شعث که با خرما و روغن حیوانی درست می‌شود شیرینی معروف خوزستانی‌ها ست که در سر سفره افطار آنها به عنوان دسر صرف می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10446 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد بازدید: 3185 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
2 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
3 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
4 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
5 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
6 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
7 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
8 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
9 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
10 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
11 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چربی‌های مفیدبرای قلب یک متخصص قلب و عروق گفت: ایرانی ها به جای روزانه ۴...

  اگر از یبوست رنج می برید، بخوانید اگر به یبوست مبتلا هستید حتما به پزشک مراجعه کنید ...

  اسنك‌های سالم به جای تنقلات برای لاغری بدون مایونز، بدون روغن و بدون تمام افزودنی‌های خوش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین پایگاه خبری لقمه: جمهوری خلق چین، پر جمعیت ترین کشور جهان است و دو بخش خودمختار به نام های هنگ کنگ و ماکائو دارد. مردم این کشور پهناور، فرهنگ، سنت، اعتقاد، سبک زندگی، پوشاک و باورهای خاص و ویژه ای دارند که نمونه مشابه آن ها را در کمتر کشورهای دنیا می توان شاهد بود.
ماست از این سرطان پیشگیری می کند هیچ یك از محصولات لبنی دیگر چنین اثری را نشان نداده اند.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.