خوزستانی‌ها در ماه مبارک رمضان چه غذایی درست می کنند


پایگاه خبری لقمه: ماه مبارک رمضان همواره بین مسلمانان با قومیت‌های مختلف با آداب و رسوم همراه بوده و در ایران نیز به دلیل داشتن اقوام و طایفه‌های مختلف این آیین‌ها و رسوم و البته غذاهای متنوع در نقطه نقطۀ کشور به خوبی دیده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، غذاهای همیشه به نوعی نشانه‌ی از هویت قومی یا طایفه یک منطقه به حساب می‌آیند. بی‌تردید مسافران در سفر به هر منطقه مایلند با لباس‌ها و غذاها آن قوم آشنا شوند چرا که مثلاً با خوردن غذاهای محلی خوزستان می‌توان به راحتی با خصوصیات رفتاری و زندگی مردم پی‌برد. غذا و لباس نمایانگر ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک منطقه هستند.‌

 

غذاهای عربی در اهواز مانند غذاهای ایرانی طبخ می‌شوند و این نشانگر آمیختگی فرهنگی عربی-ایرانی اهوازی است.

 

اهوازی‌ها غذاهای ویژه‌ای را برای ماه مبارک رمضان درست می‌کنند. از میان غذاهای متنوع آنها می‌توان به محلبیه (فرنی) ، سمبوسه ، هریس ، تشریبه که بیشتر در بین اعراب خوزستان رایج است و ماقوده که از نشاسته تهیه می شود اشاره کرد.

 

الگیمات نوعی دیگر از خوراکی سنتی خوزستانی‌ها ست که شبیه به زولبیا و بامیه و با اندکی تفاوت، در کنار قهوه تلخ عربی سرو می‌شود. قهوه از نوشیدنی‌های گرم محبوب خوزستان و اهوازها ست که خوردن آن در شب‌های رمضان نیز رایج است.

 

هریس، فلافل و سمبوسه از جمله غذاهای محبوب عرب‌های خوزستان است البته شهرت فلافل و سمبوسه خوزستانی‌ها در کل ایران آنچنان پیچیده است که این روزهای در هر نقطه از ایران مغازهای فلافل و سمبوسه فروشی زیادی این غذای خوشمزه را به مردم عرضه می‌کنند.

 

بازار لشکرآباد اهواز محل اصلی فروش فلافل شهر است و هنگام افطاری این بازار محل تجمع مردم می‌شود.

 

خورشت بامیه

خورشت بامیه یا آنطوری که محلی‌های می‌گویند مرگ بامیه از دیگر غذاهای سنتی مرسوم در میان خوزستانی‌ها ست که در ماه مبارک رمضان در سفره‌ی افطاری زیاد دیده می‌شود.

 

به طور سنتی در خوزستان دامپروری از فعالیت‌های اصلی مردم بوده‌‌است بنابراین گوشت ماده اولیه اصلی غذاهای محلی استان را تشکیل می‌دهد و مثلاً غوزی، کبابی از گوشت گوسفند است که به روشی کاملاُ متفاوت از کباب‌های رایج دیگر مناطق تهیه می‌شود. پس از گوشت، خرما قوت غالب مردم است.

 

شعث که با خرما و روغن حیوانی درست می‌شود شیرینی معروف خوزستانی‌ها ست که در سر سفره افطار آنها به عنوان دسر صرف می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10446 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد بازدید: 3029 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
3 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
4 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
5 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
6 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
7 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
9 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
10 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیتزای سالم را در خانه تهیه کنید برلیانت بزرگمهر در گفت‌وگویی اظهار داشت: پیتزا به ...

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!
میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب آن می‌تواند اثرگذار تر باشد.
خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی خوب هستند لذا توصیه به مصرف آنها می شود ولی همین مواد غذایی سالم وقتی به مقدار زیاد مصرف شوند برای بدن مناسب نیستند و سبب مشکلاتی می شوند.