خوزستانی‌ها در ماه مبارک رمضان چه غذایی درست می کنند


پایگاه خبری لقمه: ماه مبارک رمضان همواره بین مسلمانان با قومیت‌های مختلف با آداب و رسوم همراه بوده و در ایران نیز به دلیل داشتن اقوام و طایفه‌های مختلف این آیین‌ها و رسوم و البته غذاهای متنوع در نقطه نقطۀ کشور به خوبی دیده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، غذاهای همیشه به نوعی نشانه‌ی از هویت قومی یا طایفه یک منطقه به حساب می‌آیند. بی‌تردید مسافران در سفر به هر منطقه مایلند با لباس‌ها و غذاها آن قوم آشنا شوند چرا که مثلاً با خوردن غذاهای محلی خوزستان می‌توان به راحتی با خصوصیات رفتاری و زندگی مردم پی‌برد. غذا و لباس نمایانگر ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک منطقه هستند.‌

 

غذاهای عربی در اهواز مانند غذاهای ایرانی طبخ می‌شوند و این نشانگر آمیختگی فرهنگی عربی-ایرانی اهوازی است.

 

اهوازی‌ها غذاهای ویژه‌ای را برای ماه مبارک رمضان درست می‌کنند. از میان غذاهای متنوع آنها می‌توان به محلبیه (فرنی) ، سمبوسه ، هریس ، تشریبه که بیشتر در بین اعراب خوزستان رایج است و ماقوده که از نشاسته تهیه می شود اشاره کرد.

 

الگیمات نوعی دیگر از خوراکی سنتی خوزستانی‌ها ست که شبیه به زولبیا و بامیه و با اندکی تفاوت، در کنار قهوه تلخ عربی سرو می‌شود. قهوه از نوشیدنی‌های گرم محبوب خوزستان و اهوازها ست که خوردن آن در شب‌های رمضان نیز رایج است.

 

هریس، فلافل و سمبوسه از جمله غذاهای محبوب عرب‌های خوزستان است البته شهرت فلافل و سمبوسه خوزستانی‌ها در کل ایران آنچنان پیچیده است که این روزهای در هر نقطه از ایران مغازهای فلافل و سمبوسه فروشی زیادی این غذای خوشمزه را به مردم عرضه می‌کنند.

 

بازار لشکرآباد اهواز محل اصلی فروش فلافل شهر است و هنگام افطاری این بازار محل تجمع مردم می‌شود.

 

خورشت بامیه

خورشت بامیه یا آنطوری که محلی‌های می‌گویند مرگ بامیه از دیگر غذاهای سنتی مرسوم در میان خوزستانی‌ها ست که در ماه مبارک رمضان در سفره‌ی افطاری زیاد دیده می‌شود.

 

به طور سنتی در خوزستان دامپروری از فعالیت‌های اصلی مردم بوده‌‌است بنابراین گوشت ماده اولیه اصلی غذاهای محلی استان را تشکیل می‌دهد و مثلاً غوزی، کبابی از گوشت گوسفند است که به روشی کاملاُ متفاوت از کباب‌های رایج دیگر مناطق تهیه می‌شود. پس از گوشت، خرما قوت غالب مردم است.

 

شعث که با خرما و روغن حیوانی درست می‌شود شیرینی معروف خوزستانی‌ها ست که در سر سفره افطار آنها به عنوان دسر صرف می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10446 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد بازدید: 3468 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
3 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
4 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
5 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
8 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
9 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
10 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
11 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
روشهای طلایی خانگی برای پاک کردن انواع لکه چسب از روی لباس پایگاه خبری لقمه: لکه چسب یکی از سخت ترین لکه ها است که بسته به نوع چسب می تواند پاک کردن آن سخت باشد.
آشنایی با عادات غذایی خوب و بد در ایران ما ایرانی‌ها در گذشته عادت‌های بسیار خوب غذایی داشتیم که به مرور بسیاری از آنها را فراموش کرده‌ایم؛ عادت‌هایی مثل دور هم غذاخوردن، مصرف کمتر گوشت‌ قرمز و خوردن مواد غذایی تازه.
کابوس قارچ‌های سمی از کرمانشاه تا تهران پایگاه خبری لقمه: به نظر می رسد مردم از وجود قارچ های سمی اطلاع چندانی ندارند و اقدام و اطلاع رسانی به موقع دستگاه ها و نهادهای ذیربط می توانست از بروز بحران مسمومیت با اینگونه قارچ‌ها پیشگیری کند.