عمده واردات گوشت و مرغ در دست چه كسانی است؟


به گفته رییس اتحادیه واردكنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران، شركت‌های اقماری وابسته به جهاد كشاورزی عمده واردات را در زمینه گوشت و مرغ در دست دارند و در حال حاضر شركت پشتیبانی امور دام عملا به یك واسطه بزرگ جهت خرید گوشت و مرغ در مقیاس كلان و از بازارهای جهانی برای تجار ایرانی تبدیل شده است. این در حالی است كه مدیرعامل این شركت با تاكید بر این كه مافیای واردات گوشت در كشور وجود ندارد، گفته كه در سال گذشته دولت اصلا واردات گوشت انجام نداده است.

به گزارش لقمه، حسین صدر - رییس اتحادیه واردكنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران، در گفت‌وگویی، تاكید كرد: شركت پشتیبانی امور دام مافیای اصلی در زمینه واردات گوشت و مرغ است.

وی گفت: شركت‌هایی كه می خواهند گوشت و مرغ را وارد كنند، باید از شركت پشتیبانی امور دام مجوز بگیرند و از آنجا به سازمان دامپزشكی معرفی شوند، ولی اینكه اساسا شركت پشیتبانی امور دام چه كاره است، من نمی‌دانم، چون در وظایفی كه برای این شركت تعریف شده، رسالت ذاتی‌اش این است كه نهاده‌های دامی را تهیه و در اختیار تولیدكنندگان قرار دهد.

صدر اظهار داشت: به اعتقاد من شركت پشتیبانی امور دام در حال حاضر بزرگترین مشكلی است كه در زمینه واردات گوشت وجود دارد و این در حالی است كه در بحث واردات گوشت و مواد پروتئینی خام دامی این ظرفیت و پتانسیل وجود دارد كه قیمت‌ها تا ۳۰ درصد كاهش یابد، ولی انگار نیرویی وجود دارد كه نمی‌خواهد این موضوع اجرایی شود.

رییس اتحادیه واردكنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران ادامه داد:‌ البته بخش خصوصی نگران از گفتن این قبیل موضوعات است، ولی من با جرات تاكید می‌كنم كه شركت پشتیبانی امور دام گروهی ایجاد كرده كه خود این گروه شركت‌های واردكننده مواد پروتئینی بوده و در واقع شركت‌های اقماری وابسته به جهاد كشاورزی هستند كه عمده واردات را در این زمینه در دست دارند و با حكمی كه برای آن‌ها از سوی معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده، به عنوان امنای مورد قبول شركت پشتیبانی امور دام هستند.

وی ادامه داد: با توجه به این كه این گروه خودشان تاجر هستند، بنابراین چگونه می‌توان انتظار داشت كه اگر واردكنندگان به آن‌ها مراجعه كنند به عنوان رقیب با آن‌ها برخورد نكنند؟ چون اساسا در تجارت این موضوع بلامنطق است و اگر قرار است گروهی دراین زمینه فعالیت كنند، باید در فضای مدنی و دموكراسی انتخاب شوند، نه به صورت انحصاری و سلیقه‌ای.

او تاكید كرد: ما اتحادیه قانونی و ثبت شده‌ای داریم كه آن را یك ونیم سال گذشته در اتاق بازرگانی ثبت كردیم و این درحالی است كه ما را به رسمیت نشناخته و اجازه ورود و اثرگذاری را به ما نمی‌دهند و حتی ما چند نفر از اعضا را معرفی كردیم كه واردات گوشت و مرغ را برعهده گیرند، ولی آن‌ها گفتند كه این اتحادیه را قبول ندارند و گروهی كه در وزارت بازرگانی شكل گرفته باید این مجوز را صادر كند.

وی با بیان اینكه اتحادیه واردكنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران، تنها تشكل قانونی ثبت شده در عرصه واردات گوشت و مواد پروتئینی خام دامی است كه در اتاق بازرگانی ایران نیز به ثبت رسیده است، گفت: در واقع ما یكی از تشكل‌های زیر مجموعه اتاق بازرگانی ایران هستیم، اما متاسفانه زمانی كه اتحادیه ما تاسیس شد، مصادف با تشكیل مجمع عالی واردات بود كه این مجمع براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار در آن مقطع ایجاد شد و گروهی به نام گروه مواد پروتئینی تشكیل داد كه استارت این گروه را ما در مجمع زدیم، ولی درحال حاضر به استناد آن مصوبه ستاد تنظیم بازار می‌گویند كه چنین گروهی وجود دارد و این درحالی است كه آن مصوبه برای زمانی بود كه هنوز اتحادیه ما شكل نگرفته بود.

صدر تاكید كرد: اگر قرار است تجارت خوبی در زمینه گوشت صورت گیرد، راهكار آن این است كه اتحادیه ایرانی و اتحادیه هم ارزش در آن كشور تولیدكننده با هم توافق نامه‌ای نوشته و درقالب قرارداد تجاری فعالیت كنند كه این كار ارتقای سطح كیفی محصولات را موجب شده و تثبیت قیمت به وجود خواهد آورد و قابل كنترل نیز خواهد بود.

اما صدرالله دولت - مدیرعامل شركت پشتیبانی امور دام - در پاسخ به این سوال كه گفته می‌شود برخی شركت‌های اقماری وزارت بازرگانی به واردات گوشت مشغول‌اند. آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: در حال حاضر ۱۰۷ شركت واردكننده گوشت در كشور وجود دارد كه یكی از آن‌ها هم شركت پشتیبانی امور دام وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است. ضمن این كه در سال گذشته این شركت هیچ واردات گوشتی نداشته است.

وی درباره اینكه هم اكنون گوشت توسط بخش خصوصی وارد می‌شود یا دولتی؟ اظهار داشت: ۱۰۰ درصد واردات گوشت در اختیار بخش خصوصی است. دولت هیچ گوشتی در سال گذشته وارد نكرده و امسال هم اگر وارد كند، فقط مقدار كمی برای ذخیره‌سازی طرح هدفمندی‌ یارانه‌هاست.


نقل از :ايسنا

کد: 1089 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ خرداد بازدید: 3144 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پرداخت 1400 میلیارد ریال طلب گندم‌كاران در یک هفته اخیر ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر
2 45 درصد شكر مصرفی كشور در خوزستان تولید می شود ۱۳۹۲ چهارشنبه ۸ خرداد
3 طرح رحمت در استان كرمانشاه اجرا می شود ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت
4 شرکت فرآورده‌های غذایی سمیه ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ دي
5 شرکت زمزم ایران ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر
6 شرکت فرآورده های لبنی کاله ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
7 محصولات غذایی مجید ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
8 معرفی صنایع غذایی آیدین ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
9 معرفی صنایع غذایی بهپاک یا سبحان ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
10 گوشت قرار است به‌زودی ارزان شود ۱۳۹۰ دوشنبه ۲۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دختران نوجوان از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اجتناب کنند عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن گرامیداشت...

  کاهش خطر ابتلا به سرطان روده با قرص ضد کلسترول محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که قرص کاهش کل...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت