روزانه آسپیرین خوردن مفید است یا مضر؟


پایگاه خبری لقمه: آسپرین از جمله داروهای مسکن است که در خصوص مصرف یا عدم مصرف آن نظرهای متعددی وجود دارد اما فرض مسلم این است که این دارو برای از بین بردن درد ابداع شده و تولید می‌شود و مصرف روزانه آن تحت شرایطی ممکن است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کمتر کسی را می‌توان یافت که در طول عمر خود دست کم یک یا چند بار قرص آسپرین نخورده باشد اما هیچ شده که قدری درنگ کنیم و از خود بپرسیم که این قرص کوچک سفید مگر چقدر در کاهش درد ما اثر می‌گذارد؟

 
گروهی از پژوهشگران سایت موسوم به How Stuff Works به تازگی در این باره دست به بررسی زده و ماحصل کار خویش را به صورت فیلم در یوتیوپ منتشر کرده‌اند که از قضا بازخورد خوب و گسترده‌ای داشته است.
 
این پژوهشگران می‌گویند که قرص آسپرین از شگفتی‌های دنیای پزشکی است؛ خود این دارو از نوادگان شیره‌ی پوست بید است که دست کم از شش هزار سال پیش به عنوان مسکن درد مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
 
آن گونه که در سایت How Stuff Works آمده است فکر استفاده از شیره‌ی پوست بید مطرح نشده بود تا آن که دانشمندان شروع به کار استخراج و پالایش ماده فعال در درخت بید با نام سالیسین کردند که پایه‌ی تولید قرص آسپرین تا به امروز شد که همچنان مورد استفاده است.
 
در دستگاه گوارش ما، سالیسین تبدیل به اسید سالیسیلیک می‌شود که به کاهش درد و التهاب کمک فراوانی می‌کند.
 
دانشمندان آلمانی در همین زمینه توانستند آسپرین را در مقیاسی وسیع ترکیب و تولید کنند اما از سوی دیگر اثرات سخت و سوء بر روی معده می‌گذاشت. این در حالی است که آسپرین زمانی که شروع به تولید شد حالت اسیدی اندکی نسبت به اسید سالیسیلیک مصنوعی داشت.
 
درد از جمله پدیده‌های ضروری برای بدن انسان است چون تا درد نباشد فرد متوجه بیماری و خطری که او را تهدید می‌کند نمی‌شود ولی در عین حال ضرورتی ندارد تا فرد پیوسته درد را تحمل کند و همین که متوجه خطر شد جای دارد تا درد او از بین برود.
 
افزون بر این، برخی از دردها بر اثر ایجاد زخم و جرح نیست اما اجتناب‌ناپذیر است و از جمله‌ی آن می‌توان به انواع سردرد در همگان و گرفتگی‌های قاعدگی در زنان اشاره کرد.
 
آسپرین برای کاهش درد به مولکول‌های حامل درد که به سمت مغز می‌روند تا او را از درد و زخم باخبر کنند می‌چسبد. نتیجه این می‌شود که مغز درد کمتری را به ثبت می‌رساند و واکنش التهابی کمتری صورت می‌گیرد.
 
حال با این تفاصیل معلوم می‌شود که آسپرین به چه کاری می‌آید و مصرف روزانه‌ی آن تحت چه شرایطی امکان‌پذیر است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11542 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد بازدید: 2633 ساعت: 10:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف آسپرین در زمان ابتلا به آنفلوانزا خطرناک است ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۶ آبان
2 ارتباط آسپرین با سرطان دستگاه گوارش ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
3 آسپرین ریسک سرطان کبد را در بیماران هپاتیت B کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
4 بدون مشورت با پزشک مصرف آسپرین را قطع نکنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر
5 آسپرین چه تاثیری بر دندان ها دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
6 بیماری ها در کمین کودکانی که آسپیرین مصرف می کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
7 گیاهی که می توان جایگزین آسپرین کرد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
8 خطر خونریزی معده در سالمندان با مصرف قرص آسپرین ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
9 در صورت مصرف " آسپرین" حتما این نكات را رعایت كنید! ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين
10 آسپرین در مبتلایان به آنفلوآنزا ممنوع! ۱۳۹۳ شنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه ای که تمرکز را زیاد می‌کند تحقیقات علمی جدید نشان می دهد که مصرف نارگیل تمرکز...

  چرا باید همراه غذا پیاز بخوریم ترکیبات گوگرددار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کر...

  10 خوراکی سالم مخصوص لاغرها چاقی بسیار زیاد و یا کمبود وزن هر دو از جمله موارد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با هشدارنسبت به اثرات سوء طولانی مدت مصرف نوشابه های رژیمی خاطرنشان کرد:« مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.»
همه چیز درباره محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا برای تعداد بی‌شمار مردمی که به این نوشیدنی باستانی و 5 هزار ساله وابسته‌اند، چای یعنی زندگی، یعنی آغاز روز و در یک کلام بخشی از فرهنگی جهانی که پیر و جوان در هر نقطه این کره خاکی روز خود را با آن آغاز می‌كنند و ادامه می‌دهند.
طرز تهیه ماشاب (آش محلی استان قم) سفره‌های ایرانی همچون تابلویی زیبا و رنگین است که هر شهر و استانی بخشی از آن را رقم زده است.
پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.