روزانه آسپیرین خوردن مفید است یا مضر؟


پایگاه خبری لقمه: آسپرین از جمله داروهای مسکن است که در خصوص مصرف یا عدم مصرف آن نظرهای متعددی وجود دارد اما فرض مسلم این است که این دارو برای از بین بردن درد ابداع شده و تولید می‌شود و مصرف روزانه آن تحت شرایطی ممکن است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کمتر کسی را می‌توان یافت که در طول عمر خود دست کم یک یا چند بار قرص آسپرین نخورده باشد اما هیچ شده که قدری درنگ کنیم و از خود بپرسیم که این قرص کوچک سفید مگر چقدر در کاهش درد ما اثر می‌گذارد؟

 
گروهی از پژوهشگران سایت موسوم به How Stuff Works به تازگی در این باره دست به بررسی زده و ماحصل کار خویش را به صورت فیلم در یوتیوپ منتشر کرده‌اند که از قضا بازخورد خوب و گسترده‌ای داشته است.
 
این پژوهشگران می‌گویند که قرص آسپرین از شگفتی‌های دنیای پزشکی است؛ خود این دارو از نوادگان شیره‌ی پوست بید است که دست کم از شش هزار سال پیش به عنوان مسکن درد مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
 
آن گونه که در سایت How Stuff Works آمده است فکر استفاده از شیره‌ی پوست بید مطرح نشده بود تا آن که دانشمندان شروع به کار استخراج و پالایش ماده فعال در درخت بید با نام سالیسین کردند که پایه‌ی تولید قرص آسپرین تا به امروز شد که همچنان مورد استفاده است.
 
در دستگاه گوارش ما، سالیسین تبدیل به اسید سالیسیلیک می‌شود که به کاهش درد و التهاب کمک فراوانی می‌کند.
 
دانشمندان آلمانی در همین زمینه توانستند آسپرین را در مقیاسی وسیع ترکیب و تولید کنند اما از سوی دیگر اثرات سخت و سوء بر روی معده می‌گذاشت. این در حالی است که آسپرین زمانی که شروع به تولید شد حالت اسیدی اندکی نسبت به اسید سالیسیلیک مصنوعی داشت.
 
درد از جمله پدیده‌های ضروری برای بدن انسان است چون تا درد نباشد فرد متوجه بیماری و خطری که او را تهدید می‌کند نمی‌شود ولی در عین حال ضرورتی ندارد تا فرد پیوسته درد را تحمل کند و همین که متوجه خطر شد جای دارد تا درد او از بین برود.
 
افزون بر این، برخی از دردها بر اثر ایجاد زخم و جرح نیست اما اجتناب‌ناپذیر است و از جمله‌ی آن می‌توان به انواع سردرد در همگان و گرفتگی‌های قاعدگی در زنان اشاره کرد.
 
آسپرین برای کاهش درد به مولکول‌های حامل درد که به سمت مغز می‌روند تا او را از درد و زخم باخبر کنند می‌چسبد. نتیجه این می‌شود که مغز درد کمتری را به ثبت می‌رساند و واکنش التهابی کمتری صورت می‌گیرد.
 
حال با این تفاصیل معلوم می‌شود که آسپرین به چه کاری می‌آید و مصرف روزانه‌ی آن تحت چه شرایطی امکان‌پذیر است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11542 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد بازدید: 2742 ساعت: 10:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف آسپرین در زمان ابتلا به آنفلوانزا خطرناک است ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۶ آبان
2 ارتباط آسپرین با سرطان دستگاه گوارش ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
3 آسپرین ریسک سرطان کبد را در بیماران هپاتیت B کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
4 بدون مشورت با پزشک مصرف آسپرین را قطع نکنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر
5 آسپرین چه تاثیری بر دندان ها دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
6 بیماری ها در کمین کودکانی که آسپیرین مصرف می کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
7 گیاهی که می توان جایگزین آسپرین کرد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
8 خطر خونریزی معده در سالمندان با مصرف قرص آسپرین ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
9 در صورت مصرف " آسپرین" حتما این نكات را رعایت كنید! ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين
10 آسپرین در مبتلایان به آنفلوآنزا ممنوع! ۱۳۹۳ شنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  ۸ آسیب صبحانه نخوردن صرف صبحانه خیلی مهم است و چشم‌پوشی از آن در طولانی...

  خطر سحری نخوردن چیست؟ پایگاه خبری لقمه: متخصص داخلی با تأکید بر اینکه با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی های مضر برای دندان در ایام عید مسلما هیچ کدام از ما دوست نداریم هر شش ماه یکبار به دندانپژشکی برویم. اما معاینه های دندانپزشکی به بدی درد دندان و تحمل هزینه های بالای پر کردن یا عصب کشی نیستند. در کنار این معاینات باید در تغذیه خود نیز سلامت دندان هایمان را در نظر داشته باشیم.
توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.
«کبد چرب» چگونه تشخیص داده می‌شود؟ یک متخصص داخلی گفت: زمانی که مولکول‌های چربی در سلول‌های کبدی رسوب کنند، حالتی ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب گویند.
کارآفرینی با یک گیاه کدو شکل پایگاه خبری لقمه: «محمدرضا صابری» کارآفرین فعالی ست که تصمیم گرفت کشاورزی را به شیوه‌ای نوین به کار بگیرد و با تولید محصولات خاص در این زمینه فعالیت کند.